Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z aplikacja do Marantz sr7010

piskle smoka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

jak w temacie.Aplikacja na smartfonie nie widzi mi mojego ampli.Jeszcze rano wlaczylem go smartfonem a teraz nieda rady.Juz jakis czas temu mialem takie problemy z firmowa aplikacja, wiec sciagnalem ze sklepu google alternatywna apke i bylo ok.Ale taraz niedziala ani jedna ani druga.Probowalem przypisac ampli statyczny IP ale cos niewychodzi bo potem w ogole niema polaczenia z netem.

Bardzo prosze o pomoc.

Wspomne tylko ze jak sprawdzam pilotem ustawienia sieci to ampli pokazuje ze wszystko ok.

https://www.audiostereo.pl/topic/135535-problem-z-aplikacja-do-marantz-sr7010/

A na pewno ta siec działa? Da sie nawiązać jakies połaczenie od strony ampli ? ot choćby Net Radio....

Tak radio internetowe dziala , tylko musze to manualnie pilotem wlaczyc.

Jednak lezac w sypialni wygodniej telefonem operowac.Niewspominajac juz o spotify , nic niozna poscic przez sprzet bo go tez nie widzi

Wysłane z mojego HUAWEI CRR-L09 przy użyciu Tapatalka

Hmm dziwne to.

Spróbuj odświeżyć ustawienia adresu IP w ampli . Z DHCP na manualny albo odwrotnie. Podobne cuda wianki działy mi sie kiedys w ampli Yamahy , to zazwyczaj pomagało.

Hmm dziwne to.

Spróbuj odświeżyć ustawienia adresu IP w ampli . Z DHCP na manualny albo odwrotnie. Podobne cuda wianki działy mi sie kiedys w ampli Yamahy , to zazwyczaj pomagało.

Problem lezy chyba po stronie mojego telefonu, bo u żony wszystko dziala.A u mnie jak nie wykrywalo ampli tak nie wykrywa.

Co może być nie tak ?

Jakieś sugestie ?

Problem lezy chyba po stronie mojego telefonu, bo u żony wszystko dziala.A u mnie jak nie wykrywalo ampli tak nie wykrywa.

Co może być nie tak ?

Jakieś sugestie ?

Sprostowanie:

Z żony telefonem działało :), już teraz też go niewidzi.

Nie mam pojecia co jest.

W ustawieniach routera w sieci domowej urzadzenie figuruje , radio internetowe tez działa.

A teraz ani firmowa ani jaka kolwiek apka do obsługi ampli go niewidzi

Sieć na telefonie jest ? Jak tak to zostaje spróbować wyczyścić dane aplikacji , zainstalować jeszcze raz.
Siec oczywiscie ze jest, a odinstalowywanie apki w niczym nie pomaga.

U mnie dziala bez problemu.

Choc sa 2 aplikacje i obie dzialaja.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Preamp: Marantz SR7010. Power Amp: Onkyo M-5000R, Onkyo PA-MC5500. Bluray: Oppo UDP-205, PS3 Glosniki: Tannoy Precision 6.4 - front,Tannoy Precision 6C - central, Tannoy Revolution DC6T - sorround, Tannoy Revolution DC6 - front high Tannoy Revolution DC4 -sorround high. Subwoofery: 2x Tannoy Revolution R-SUB15. TV: Sony KD-65XD8599. Projektor: Póki co brak, Dekoder: NC+

U mnie dziala bez problemu.

Choc sa 2 aplikacje i obie dzialaja.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

U mnie przez 2 lata tez dzialaly, a teraz cos sie popieprzylo

A masz avr po kablu czy na wi-fi. Bo u mnie na wi-fi to się nie chce łączyć z aplikacją do obsługi.
Po kablu, problem rozwiazany.Zresetowałem router do ustawien fabrycznych i narazie dziala.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.