Skocz do zawartości
IGNORED

Pytanie dotyczące zestawu

Darkside157

Rekomendowane odpowiedzi

Witam nosze sie z zakupem wzmacniacza dwukanałowego bądż amplitunera stereo chodź słyszałem u sprzedawców że wzmacniacz za te same pieniążki daje lepszą jakość dzwięku. Byłem na odsłuchu oraz na poradach w sklepie którzy mi zasugerowali abym kupił wzmacniacz NAD 356bee badz ten słabszy 326 . Zaś w innym sklepie zaproponowali mi amplituner yamahy oraz klipsh ten najtanszy model spodobalo mi się ich brzmienie ponieważ jest wyrazisty bas i ze wzrostem głośności bas nie zanika jak np w JBLbadz STX . Planuje zakupić komlumny klipsh R26F bądz R28F czy jest w nich jakaś duża różnica w brzmieniu oraz jaki byście polecili do nich dorzucić . Mieszkam w bloku mój budżet na wszystko to 5000-5500 zł , sprzęt będzie podłączony pod komputer . Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/135551-pytanie-dotycz%C4%85ce-zestawu/

Miałem taki zestaw. Tj. NAD 356BEE + Klipsch R26F. Wytrzymałem miesiąc. Zdecydowanie nie polecam. Za ostro, za jasno, za krzykliwie. Tragedia. Klipsche zostały, bo mi bardzo pasują. Uniwersalny, trochę koncertowy styl grania. NAD 356BEE, nie moja bajka. Jeżeli te Klipsche ci się podobają, poszukaj do nich coś używanego z raczej "japońskim" brzmieniem. W cenie nowego 356BEE jest już naprawdę spory wybór.

Harman/Kardon HK980 - Magnat Quantum 1005 - Yamaha CDX-590 - DAC Nostromo Wolf + Nostromo 12V.

Jeśli lubisz mocny, szybki i analityczny, wyraźny dźwięk, rzeczywiście warto wybrać kolumny Klipsch. Natomiast ich charakterystyka w połączeniu ze wzmacniaczem o także dynamicznej, jasnej charakterystyce może spowodować, że dźwięk w dłuższej perspektywie będzie męczący i nieprzyjemny. Właśnie taki efekt możesz uzyskać w połączeniu ze wzmacniaczem NAD C326 BEE, pomimo tego że jest to świetny wzmacniacz. Tak więc jeśli wybrałeś kolumny Klipsch, poszukałbym wzmacniacza o bardziej ciepłej i łagodniejszej charakterystyce. Dobrą opcją może okazać się Advance Acoustic X-i50BT (https://www.q21.pl/advance-acoustic-x-i50bt.html) bądź Marantz PM6006 (https://www.q21.pl/marantz-pm6006.html).

Natomiast jeśli chcesz pozostać przy NAD C326 BEE (co jest jak najbardziej moim zdaniem sugerowane), spójrz proszę na kolumny Pylon Audio Sapphire 25 (https://www.q21.pl/pylon-audio-sapphire-25.html). Takie połączenie powinno Cię w pełni usatysfakcjonować.

Zapraszam na odsłuchy do naszego salonu, w przypadku pytań i wyceny jestem do dyspozycji.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

chciałbym pozostać przy klips które polecacie 26 czy 28 jest jakaś wieksza róznica w brzmieniu czy sa poprostu mocniejsze , czy faktycznie te kilka stóewk robi robote oraz jakie kable do tego polecacie a co myslicie o wzmacniaczu harman cardom do niego zalezy mi na wyrazistym basie oraz dobrze słyszalnych przejściach tonów w muzyce oraz aby uszu nie zalewał sopran chciałbym uniknać tego efektu

26 czy 28 jest jakaś wieksza róznica w brzmieniu

Dużo zależy od metrażu. Na moich 15 m2, R26F (z dość wydajnym wzmakiem) sprawdzają się doskonale. Wydaje mi się, że Harman do tych kolumn to lepszy wybór niż NAD.

Harman/Kardon HK980 - Magnat Quantum 1005 - Yamaha CDX-590 - DAC Nostromo Wolf + Nostromo 12V.

Witaj,

No różnica jest. R28 mają więcej basu i są pełniejsze w dźwięku ich przekaz jest jeszcze mocniejszy. Jakie wielkości masz pomieszczenie? Bo do niektórych model R28F jest po prostu za duży.

Do tych kolumn nie polecam 356BEE, tu model 326BEE jest zdecydowanie lepszy. Później Magnat MA600 czy występujący obecnie na promocji Marantz PM6006

Podjedz do nas na odsłuch albo możemy go zorganizować u Ciebie. Możesz też liczyć na forumowe zniżki.

Piotrek

mam pokój tak 12-15 m2 czy do kwoty jaka chcę wydać czyli około 5500 zł opłaca się wybrać te klipshe r26 czy lepij coś wiaść tańzego aby wzmacniacz i kolumny były z tej samej pólki

• 2 miesiące później...

Witam. Moze cos podpowiem bo posiadam te klipsy w wersji r26f. Graja u mnie w salonie okolo 35m i sa zdecydowanie wystarczajace. do pokoju 12-15m moim zdaniem zdecydowanie 26 z wymienionej pary.

Obecnie graja ze wzmacniaczem Harman Kardon HK680 i jestem z tego polaczenia bardzo zadowolony, dzwiek jest przyjemny i wciagajacy z bardzo dobrym basem, potrafi solidnie zatrzasc szyba ;)

Mialem tez okazje potestowac wzmacniacze NAD356 oraz NAD375 i w mojej konfiguracji z Klipsami wyszlo malo ciekawie w gornych partiach, dawalo po uszach i pokretelkiem od treble lecialem sporo w lewo.. mi zupelnie nie przypasowalo to zestawienie.

Poszukalbym czegos od Harmana, z tego co przewertowalem internety:

- 665 / 665vxi

- 690

- 680

- 6900 / 6950

- 6800 / 6850

Pzdr!

Witam. Moze cos podpowiem bo posiadam te klipsy w wersji r26f. Graja u mnie w salonie okolo 35m i sa zdecydowanie wystarczajace. do pokoju 12-15m moim zdaniem zdecydowanie 26 z wymienionej pary.

Obecnie graja ze wzmacniaczem Harman Kardon HK680 i jestem z tego polaczenia bardzo zadowolony, dzwiek jest przyjemny i wciagajacy z bardzo dobrym basem, potrafi solidnie zatrzasc szyba ;)

Mialem tez okazje potestowac wzmacniacze NAD356 oraz NAD375 i w mojej konfiguracji z Klipsami wyszlo malo ciekawie w gornych partiach, dawalo po uszach i pokretelkiem od treble lecialem sporo w lewo.. mi zupelnie nie przypasowalo to zestawienie.

Poszukalbym czegos od Harmana, z tego co przewertowalem internety:

- 665 / 665vxi

- 690

- 680

- 6900 / 6950

- 6800 / 6850

Pzdr!

Może masz nad-aktywne kolumny w górze pasma?

De gustibus non est disputandum

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.