Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze zdanie nt Ancient Audio Lector III

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Jestem, owszem, zainteresowany sukcesem takich firm jak na przykład SoundArt, AA, Qaudio, Sound&Line... Czy nic wam to nie mówi, koledzy? Z niczym się te nazwy nie kojarzą? Bo mi z dawną dyskusją na temat, jak to polska prasa wskutek wrodzonego snobizmu i dziecinnej fascynacji błyskotkami zajmuje się lansowaniem kiepskich produktów zachodnich, zamiest dobrych polskich. Wysuwano też sugestie, że ta tendencja wynika z gratyfikacji rozdawanych przez dystrybutorów tych drogich zachodnich klocków, na co nie mogą sobie pozwolić nasi ubodzy producenci. I oto teraz wajcha się obróciła - znaleźli się tacy, którzy mają za złe zainteresowanie polskimi produktami, i znowu widzę jakieś podejrzenia o powiązania, zapewne finansowe...

Nie będę tłumaczył, z czym mi się to kojarzy, bez moich komentarzy to seppuku jest znacznie bardziej malownicze.

Jozwa - co bu nie mówić o Tobie, to jesteś ufryzowany, wypachniony i ugrzeczniony... ale jednak zabity kołek, który nie uznaje innej prespektywy postrzegania niż własna

- zwłaszcza kiedy czujesz że zagrożony jest takiś tam Twój interes.

To nie żadna pretensja - tylko taka uwaga. W końcu to całkiem noramla reakcja.

• Redaktorzy

Widzisz, Qubric, tym się różnimy. Ty ostatnio nie starasz się być ugrzeczniony. Ale ponieważ mnie do tego upoważniłeś swoim wpisem, mogę przez chwilę porzucić maskę, i pokazać swoje prawdziwe ja. Otóż proszę mi tutaj natychmiast napisać, jaki mój zagrożony interes miałeś na myśli. Już, tu na miejscu. A jeśli nie, natychmiast przeproś.

jozwa

mozesz cos napisac na temat tego?

[obrazekLUKASZ-225092_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Redaktorzy

Tomek, oczywiście. Jest to wnętrze odtwarzacza AQ Lektor Grand. Jak każdy widzi, oszukańczy właściciel podający się za Elektronika, w rzeczywistości zaś będący Kapelusznikiem, umieścił tu w fałszywie ozdobnej obudowie która jest tak do niczego, że nawet jej nie widać, wnętrzności od niskobudżetowego odtwarzacza CD frimy Philips, model 721, który kosztował w detalu jakieś 600 złotych. Charakterystyczny dla tego modelu jest zwłaszcza transformator sieciowy wielkości paznokcia, oraz zmieszczenie całej elektroniki wraz z przetwornikiem pod mechanizmem napędu. Poza tym w obudowie hula wiatr, audiofilski zapewne. I jak też ci nierzetelni pseudoproducenci myślą, że klient nabierze się na ich sztuczki... Zrobiłem co mogłem. Napisałbym chętnie więcej - nigdy dość piętnowania pazerności, ale z powodu rozmiaru zdjęcia nie widzę wszystkich szczegółów.

jozwa

powyzej masz link do lepszej rozdzielczosci.

mnie szczegolnie interesuje ta mysl techniczna zawarta miedzy cena czesci tego skladaczka,a suma 48tys zl.

moze cos wiesz na ten temat?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Jak czytam brednie Quibric'a to robi mi sie niedobrze... Panowie nigdy nie wiecie who is who na tym forum. Chociaz po pewnych wpisach mozna sie domyslic... Mam za soba 9-letnie doswiadczenie radiowe jako dziennikarz muzyczny i na stanowisku technicznym jako realizator dzwieku. Pracowalem na roznym sprzecie takze komputerowym i zgadzam sie z opinia jednego z przedmowcow. Otoz na komputerze nie da sie wiele uslyszec takze na takim zaopatrzonym w profesjonalna karte dzwiekowa. Zastanawiam sie dlaczego moj dyrektor - wywiad bodaj w kwietniowym Audio - majac do dyspozycji profesjonalne wysokiej klasy oprogramowanie do domu kupil najdrozszy naped TEAC i przetwornik Thorensa??? Facet ktory ma kase i stac go na komputer o ktorym niejeden moze pomarzyc wybiera high-endowy przetwornik??? Ja Wam mowie ze on wie co robi... Takze Quibric zostaw sobie dla siebie te uwagi i jesli nie wiesz jak i w jakiej konfiguracji gra AA to prosze zaangazuj sie w innym watku... Dzieki.

Jozwa - już odpisuję na Twój interes.

Otóz bynajmniej nie chodzi mi o rozpowszechnianie jakichś tam pogłosek o przkupywaniu, płaceniu za przychylnośc recenzentów prezentami i takie tam pogłoski z cyklu prawie że suburban legends.

Chodzi o zwykły instynkt samozachowawczy.

Czyli interes - znaczy się "robota", którą zarabiasz na życie. W Twoim przypadku ta robota to recenzowanie sprzętu audio.

No przecież nie napiszesz, że takie AA to jest DIY nie warty swej ceny, albo że odpowiedni komp i karta mogą go pokonac w jakości brzmienia - za znacznie niższą cenę...

Tak samo nie oczekuję, że sam się pchniesz nożem.

pozdr.

Discomaniac sam sobie odpowiada na własne pytania :)

Dlaczego jego dyrektor, który ma kasę i może kupić co chce, kupił sobie do domu Teaca i Thorensa zamiast komputer??? Otóż właśnie dlatego że ma KASĘ!

A teraz Discomaniac moje pytanie... Dlaczego tenże dytektor który ma KASĘ i moze kupić co chce nie kupił jednak Ancient Audio tylko Teaca???

No dlaczego???

PS: (czy to jest dyrektor jakiegoś radia? - jeśli tak to dlaczego nie kupił do pracy Teaca tylko komputer ? ;)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

oj Quibric od razu widac ze masz male pojecie... malo tego nie czytasz co inni pisza!!! czy ja napisalem do pracy??!!! NIE JA NAPISALEM DO DOMU!!!! wszystkie radia graja dzis z komputerow z malymi wyjatkami i tam na emisji tez jest komputer... to ze nie czytujesz Audio tez wiem ale to akurat malo wazne... za te pieniadze kupilby maga komputer na poziomie tych w Pentagonie gdyby byl cos wart ale tak sie sklada ze karta w kompie jest malo warta niezaleznie od jej poziomu zaawansowania i samo slowo komp jako zrodlo dzwieku brzmi smiesznie...

PS Naped TEAC i przetwornik Thorensa na emisji - jak powiem kumplom to z kolegi Quibric'a pekna ze smiechu... He he:):):)

Discomaniac - jak chcesz to się możemy pobawić w erystykę ale za krótki jestes. Przeczytaj raz jeszcze mój wpis - ze zrozumieniem...

I odpowiedz.

Dlaczego tenże dyterktor (o ile to dyrektor radia) nie kupił do pracy sprzętu klasy TEAC+Thorens tylko zwyczajny komputer???

Dlaczego tenże dyrektor który ma kupę kasy kupił TEAC+Thorens a nie Ancient Audio???

pozdr.

• Redaktorzy

Nawiasem mówiąc, ponieważ widzę że dyskusja rozwija się w najlepsze, zapewne nadal o niczym, ciekawi mnie jedno. Dlaczego AA a nie CSR? Dlaczego obiektem stało się akurat Ancient Audio, a nie piekielnie droga manufaktura z Wybrzeża, której autor deklaruje, że robi najlepszy na świecie sprzęt hi-fi? Czy po obrobieniu AA przyjdzie kolej na innych polskich wytwórców, czy też chodzi tylko o załatwienie pana Waszczyszyna?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Widzisz Qiubric nie kupil bo jak pewnie wiesz albo nie wiesz bos sam nieco przykrotki pasmo przenoszenia przy transmisji radiowej na ogol nie przekracza 15kHz i tu komputer ze swoim "audiofilskim" dzwiekiem jest idealny tym bardziej ze ma funkcje edycyjne ( oprogramowanie Dynasoft - no tak ale ty przeciez jestes zielony wiec nie bede sie rozwodzil ) natomiast w domu gdzie slychac o wiele wiecej slucha TEAC'a i Thorensa a nie komputera. Siegnij po kwietniowe Audio dowiesz sie szczegolow. Facet zna sie na rzeczy co potwierdza artykul zreszta znam go lata i wszystko w tym radiu to jego robota stad ten wywiad. A Lectorowi niestety daleko do Thorensa...

PS Ciekaw jestem skoro taki fachowiec jestes czy wiesz jakie to urzadzenia sa instalowane na wyjsciu konsolety zanim sygnal wejdzie do nadajnika??? No Quibric skup sie:):):)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Jozwa mnie chodzi o dzwiek a pan Waszczyszyn skadinad bardzo sympatyczny i nie mam do niego nic:):):) Napisz cos wiecej o tej manufakturze albo podaj jakis link:):):)

Dicomaniac - Ty na pewno pracujesz w radio???

Wiesz jak działaja przetworniki na karcie i jak działaja w CDA. Widziałes wykresy pasm tłumienia filtrów DA na wyjściach CDA i kart dżwiękowych z koputerów.

Powiem jedno - bzdury gadasz i tyle.

Pewnie taki z ciebie radiowiec ze ci tam listy pozwalaja nosić.

Pięknie giniesz ale ja miętkie serce mam i juz na to patrzec nie chcę.

Pozdrawiam i pa :)

Qubric

moze wrocmy do tematu Lectora.

discomaniac71

miedzy konsoleta a nadajnikiem powinien byc koder(przynajmniej tak mi sie przypomina,ale czasy sie zmieniaja)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Quibric schowaj sobie te podsumowania bos naprawde cienki a koledzy mysle to potwierdza. Wyobraz sobie ze mam renome w przeciwienstwie do ciebie inaczej nie chcieliby mnie w Polskim Radiu do ktorego sie przenioslem. To ze jestem z racji audycji znany takze za granica tez jest niewazne wiec nie mam sie czego bac tym bardziej takiej krytyki jak pozal sie Boze twoja.

Slyszales kiedys o kompresorach i limiterach? Pewnie nie i ok zostawmy to tak. W dyskusje z toba wiecej sie nie wdaje bo bzdury gadasz zycze powodzenia w odsluchu komputerowego "high endu".

W kwestji częstotliwości granicznej pasma wyjsciowego emisji radiowych, wynosi ono 12,5 do 15 kHz,pilot ma wartośc "nośną" 19 khz.

Składa się na to wiele czynników...niezależnie czy mamy do czynienia z liniami przewodowymi lub radioliniami.

Panowie, z Qubrikiem sprawa jest banalnie prosta. Qubric kiedyś miał, przyszedł Balcerowicz i mu zabrał. Teraz zazdości wię kazdemu, co ma i nie może tego ścierpieć:-)))

• Redaktorzy

discomaniac: toteż nie miałem ciebie na myśli, tylko komisję śledczą. A firma Chris Sound Research, ostatnio jak sprawdzalem strona ledwo działała. Robvią bardzo ładne urządzenia, rzadko pojawiające się w prasie. Natomiast było sporo wywiadów z właścicielem. Ponieważ je czytałem dziwię się, że pan K.J. nie jest tutaj głównym diabłem. I nawet odtwarzacze cd robi. Zaprawdę, łaska pańska na pstrym koniu jeździ... Cała reklama dla AA...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.