Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do HM72

marcin81

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chcę dokupić nowe kolumny do mojego pionka HM72 i "raczej" skłaniam się ku monitorom gdyż będą stały na szafce pod TV.

Sprzęt narazie będzie stać w salonie ok 32m2, docelowo kiedyś tam pewnie w sypialni.

Muzyka słuchana będzie różna, gdyż w rodzinie każdy słucha czegoś innego, do tego chcę aby zestawik robił też za kino domowe.

Budżet: ok 2000-2300 zł

Ostatnio byłem na odsłuchu, czasu miałem mało więc udało mi się przesłuchać niewiele mianowicie:

- Monitor Audio Silver 1

- Paradigm Mini Monitor v7

- Cambridge Audio SX60

- Tannoy Mercury 7.2

Najlepiej wypadły Silvery 1 oraz V7.

Jeszcze będę chciał przesłuchać Silvery 2.

Zdaje sobie sprawę że mój pionek to nic nad zwyczajnego ale na razie muszę coś złożyć na nim - po prostu żona i dzieci tak się przyzwyczaiły do jego obsługi, że ciężko będzie mi coś wstawić innego :)

Odsłuch był w pomieszczeniu ok 15-18m2, mój salon ma ok 32m2... czy powyższe monitory mają sens?

Jeśli tak, to będą one stało blisko ściany więc pytanko czy monitory z tylnim bass reflexem to dobry pomysł.

Czy jednak jakieś podłogówki?

Monitor Audio MR4

Pylon Audio Opal 23

Generalnie muzyki nie słucham głośno, i zależy mi na tym aby bas ciepły i "plumkał" :)

Dzięki za rady.

https://www.audiostereo.pl/topic/135606-kolumny-do-hm72/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.