Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana Onkyo NR818 na RZ800

piotrek_rr

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów.

Chciałem się zapytać forumowiczów, czy wymiana mojego Onkyo NR818 na RZ800 nie pogorszy mi dźwięku ??

Obecnie z systemu kina jestem bardzo zadowolony. Chęć wymiany podyktowana jest faktem, że potrzebuję amplituner z 4K i HDR em. Zmieniłem ostatnio telewizor na 4K. Posiadam do odtwarzanie filmów Nvidia Shield TV i niestety TV nie przepuszcza mi np. DTS HD MA ani Dolby True HD. Pomyślałem o wymianie mojego NR818 na coś co bez problemu przepuści mi obraz 4K z HDR i jednocześnie zapewni maksymalną jakość dźwięku w kinie.

Do stereo mam oddzielny klocek HK 990, więc nie jest istotne. Kolumny to Klipsch RP280F

Dzięki i pozdrawiam

Piotrek

https://www.audiostereo.pl/topic/135731-wymiana-onkyo-nr818-na-rz800/

Witaj,

To podobne klocki. Ich odpowiednik tylko nowszy. Nie będę Cie oszukiwał, bo nie robię tego:

Zyskasz:

+ 4K

+ HDR

+ stabilność układu HDMI

+ nowsze aplikacje sieciowe

Stracisz

- gorsza kalibaracja. W 818 masz Audyssey MultEQ XT32

Chyba nikt oprócz Ty sam nie pomoże Ci w podjęciu tej decyzji.

Piotrek

Jaki odtwarzacz masz na myśli ?
Odtwarzacz blu-ray ....np oppo 203...także odtwarza pliki z twardego...

I z tego co pamiętam to także napisy z pendriva...więc płyty UHD można kupować taniej za granicą bez polskiej ścieżki...;)

Będzie RZ900... jak znajdę :)

W razie czego, na sprzedaż będzie NR818 dla zainteresowanych (kolor srebrny, stan bardzo dobry, po przeglądzie serwisowym w EIC z plombą, nigdy nie naprawiany) PRIV

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.