Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do 500zł do metalu

sajki

Rekomendowane odpowiedzi

Dali Zensor 7

Porównywałeś je może z innymi kolumnami na twoim 326? Jeśli tak to z jakimi? Ciekaw jestem jak one wypadają również w porównaniu do mniejszych Zensor 3. Niskie tony pewnie bez porównania a co z resztą?. Pytam bo znajomy ma podobny dylemat a Z7 raczej nie pomieści.

Porównywałem z Heco MS900,MA silwer6,Indiana line diva i Melodiką bl40.

D7 i Heco wypadły najlepiej.Wybrałem D7 gdyż przy podkręceniu volume nie traciły na rozdzielczości.

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

• 3 tygodnie później...

Ok, żeby nie zakładać nowego tematu, to odkopię ten.

Przypomnę- mam eltax monitor III i wzmacniacz Nad 315.

Co polecicie zamiast eltaxówvdo tego wzmaka? Budżet ok 1tys, używki. Robiłem rozeznanie w necie i najbardziej zainteresowały mnie:

Paradigm monitor 3

Castle Knight 2

Muzyka jakiej słucham to metal. Bardzo ciekawią mnie te paradigmy, bo ponoć wielki dźwięk, dynamiczny z świetnym basem, a takie brzmienie lubię. Nie wiem natomiast jak z ostrością wysokich tonów, bo są różne opinie, a ja lubię w miare łagodne wysokie, na pewno nie kłujące w uszy. No i chodzą na allegro w fajnych cenach ok 700zl.

A może lepiej odpuścić i dozbierać do nowych np paradigm monitor 7?

Sajki bierz te Paradigmy -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Do metalu w tej kwocie lepszych nie ma.

Ukryta Zawartość

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

To Twoja aukcja? Widziałem je, ale na innej są sporo tańsze.

Mam dwie wątpliwości co do nich:

Czy nie mają ostrych wysokich tonów, bo takie opinie się też przewijają.

I cholera, ale one są duuuże, nie wiem czy nie za duże na moje warunki...

Zalinkowana wcześniej aukcja nie jest moja, a jeśli chodzi Tobie o

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) aukcję to nie wiem, czy zauważyłeś, ale cena kup teraz jest za 1 z 2 sztuk, więc nie wiem, czy sprzedający nie był świadomy wyboru opcji (para, komplet, sztuka) w związku z czym, czy cena nie jest czasami za 1 kolumnę? Poza tym sprzedawca ten nie wiem czym robił zdjęcia, ale są niedopuszczalne, takie jest moje zdanie.

Przy zakupach internetowych żenująca jakość zdjęć jakiegokolwiek towaru mnie osobiście bardzo zniechęca i podaję w wątpliwość szczere intencje sprzedawcy.

Co do samych kolumn myślę, że z Twoim wzmakiem tony wysokie nie będą przeszkadzać, czy drażnić. W gatunku jaki słuchasz górne pasmo jest równie istotne jak dynamika, selektywność, czy solidna podstawa basowa i w kwocie jaką masz do wydania te kolumny posiadają cechy pożądane w metalowym łojeniu, dlatego nie boję się stwierdzić, że są wybitne w tych gatunkach.

Pod uwagę powinieneś też wziąć fakt dołączenia standów w cenie kolumn oraz ich dziewiczy stan wizualno-techniczny co jest rzadkością. Poza tym w razie niespełnienia oczekiwań i zawodu monitory te w takim stanie bezproblemowo odsprzedaż, a jeśli nawet z niewielką stratą to zdobyte doświadczenie bezcenne :-)

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

• 2 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.