Skocz do zawartości
IGNORED

Karta dzwiekowa usb najlepsze/najtansze

StyppaH

Rekomendowane odpowiedzi

--> liamk

wiem bardzo dobrze jak to działa a co do słuchania muzyki z kompa to i tak jakość jest tak marna że wydaje mi się że nic lepszego nie ma sensu kupować - na kompie oglądam głównie filmy i teledyski ( audio odpada )

> nic lepszego nie ma sensu kupować

do 1000 pln napewno nie ale np. emu 1820 to warto by bylo ;)

najlepiej do kompa kupic zewnetrzny przetwornik albo wlasnie karte taka co tylko sterowanie jest w kompie a czesc z przetwornikami i wzmakami operacyjnymi jest poza nim i ofc ma osobne zasilanie (nie chodzi mi tu o jaiegos zewnetrznego audigy tylko np. taki wami 192x

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

liamk> Ze standardowego usb z plyty glownej przy duzym wzmocnieniu ok 90% (forum 608 i hd580)

> slyszalna jest praca procesora . . .

Praca procesora?

A nie chodzi ci przypadkiem o zmiany (moze napiecia) jakie powoduje np. poruszajaca sie glowica HDD lub CDROM (nie chodzi mi tu bynajmniej o szum lub terkotanie - osluchani wiedza o co chodzi).

>Praca procesora?

tak

>A nie chodzi ci przypadkiem o zmiany (moze napiecia) jakie powoduje np. poruszajaca

>sie glowica HDD lub CDROM (nie chodzi mi tu bynajmniej o szum lub terkotanie - osluchani wiedza o co chodzi).

w zasadze nie, ale posrednio tak poniewaz praca hdd lub CD-rom wymaga pracy procesora.

Przeglosy sa slyszalne podczs obciazenia procka np. podczsa przesuwania okna windowsowego. Sam odczyt z hdd tez slychac ale tylko dlatego ze odczytwanie z hdd tez obciaza procka.

nie jest to kwestia napiecia zasilajacego poniewaz korta ofc. ma osobne zasilanie z bardzo dobra stabilizacja. Szumy i trzaski przedostaja sie poprzez (az sam w to nie moge uwierzyc) transmisyjny pin D+ w USB. Jest to o tyle ciekawe ze szumy te sa pochodzenia analogowego a przedostaja sie pinem odpowiedzialnym za transmisje cyfrowa :DDD

Na szczescie moj athlon zagotowal wode w ukladzie chlodzenia mojego kompa, zabezpieczenia termiczne nie zadzialay i cisnienie rozsadzilo uklad wodny zalewajac mi komputer. Spolylo sie wszytko poza dyskami twardymi :D

Kupilem nowa plyte glowna (nowy kontroler USB) i teraz juz zadnych przeglosow nie ma.

Dodatkowo w biosie jest opcja o ile dobrze pamietam nazwe "spread spectrum modulated" i jest ona odpowiedzialna za eliminacje zaklocen EM w komputerze. W przypadku przeglosow warto sie nia pobawic.

• 2 tygodnie później...

no i moja karta doszła - poza tym że działa nie moge narazie nic więcej powiedzieć

w środku jest pcm 2702e oraz opa2604ap chyba jakiś kwarc (napis na nim-12.000 ) a co do reszty elementów to nie moge powiedzieć co to jest czy jakiej jakości bo się poprostu na tym nie znam

• 2 tygodnie później...

moze ktos zainteresowany:

chcialbym sie pozbyc mojej karty pcm2702+opa2604 zakupionej u pana z proaudio. Karta jest po moich drobnych przerobkach (wymienilem kondenstary na lepsze i dodalem 2 duze 47'000uF na wejscie zasilania). Stan oczywiscie perfekt. Cena 120pln+koszty wysylki. Karta gotowa do natychmiastowego wyslania. Polecam wszytkim posiadajacym karty slabsze (brzmieniowo) od sb audigy 2.

[email protected]

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.