Skocz do zawartości
IGNORED

Enkodery cyfrowe do Musical Fidelity KW250s oraz gałka głośności.

darek89

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie jak w temacie, potrzebuje dostać enkodery obrotowe do KW250s, brakuje również jednej gałki, bardzo prosze o pomoc, rozważam również wysyłkę do naprawy do dobrego fachowca !.

Tak wygląda. Jest to ec11 ale za cholere nie mogę takiego znajsc

Tak wygląda. Jest to ec11 ale za cholere nie mogę takiego znajsc

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Asustor AS-5002T z MPD + Amanero + AD1865 .3lite DAC + Autorskie PRE + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Właśnie patrzyłem na strone ale nie ma takiego enkodera, rozumiem że ta obudowa może sie troszke wizualnie różnić ale nie znalazłem z pełną osią. U siebie naliczylem 20 przeskokow a w wewnątrz ta blaszka jest podzielona na 20. Czyli rozumiem że jest to 20 impulsów i 20 przeskokow? Pozdrawiam moge dodać zdjęcie wnętrza.

Twój enkoder ma jak sam napisałeś 20 kroków. W nowym może być tych kroków więcej lub mniej. Najwyżej pokręcisz gałką trochę więcej lub mniej.

Obejście pełnej osi też nie powinno być problemem. Możesz kupić z osią ściętą i porzeźbić mocowanie dokładając coś w oś gałki tak aby jednak ścięta oś enkodera nie była problemem. Jak się nie ma co się lubi to się lubi się ma ;)

Ze szczegółów technicznych ważniejsze jest to aby enkoder działał z taką samą sekwencją kodu Graya. Są enkodery, które na jeden krok wystawiają na wyjściach A i B pełną sekwencję kodu Graya, i są takie, które co krok wystawiają jedynie połowę sekwencji Graya.

Asustor AS-5002T z MPD + Amanero + AD1865 .3lite DAC + Autorskie PRE + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Mam enkodery, które wyglądają bardzo podobnie lub nawet tak samo. Mam to z demontażu z radii samochodowych.

Przypomnij się na PW w poniedziałek. Będę w pracy to sprawdzę posiadane przeze mnie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.