Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz filmow 4k hdr

Walek77

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuje odtwarzacza multimedialnego, ktory poradzi sobie z filmami 4k hdr atmos dts:x.

Laptop chyba srednio mam gtx980, hdmi wyjscie chyba jest 1.4 wiec nie da rady...

Wychodzi zappipi 4k hdr duo, ale nie bedzie on raczej kompatybilny z metadanymi, wiec nie jest to urzadzenie przyszlosci....

Oppo 203 zostaje, ale mam niesmak po oppo 103, ktory nie odpalal filmow w atmos z plikow mkv... musiala byc albo plyta albo ripowany blu ray.

Xbox one x z programem VLC czy ktos to juz testowal?(pewnie nir ma tez metadanych, ale chetnie przerzucr sie z ps4 na xbox one x)?

Nvidia shield z VLC ktos testowal?

Moze macie jakies inne propozycje?

https://www.audiostereo.pl/topic/136009-odtwarzacz-filmow-4k-hdr/

Znalazlem cos fajnego...

Egreat a10 i egreat a11(2x drozszy, niby ma tylko jedno wejscie USB wiecej na przednim panelu i 2 wyjscia hdmi z tylu cos dla ludzi ze starsza generacja amplitunerow, gdzie moga wyslac obraz na ekran i dzwiek do amplitunera czyli splitter ala HD fury). Spotkal sie ktos kiedys z tymi odtwarzaczami? Jak sie to sprawuje?

Znalazlem cos fajnego...

Egreat a10 i egreat a11(2x drozszy, niby ma tylko jedno wejscie USB wiecej na przednim panelu i 2 wyjscia hdmi z tylu cos dla ludzi ze starsza generacja amplitunerow, gdzie moga wyslac obraz na ekran i dzwiek do amplitunera czyli splitter ala HD fury). Spotkal sie ktos kiedys z tymi odtwarzaczami? Jak sie to sprawuje?

A5, to samo co A10, tylko bez dysku. Sprawuje się super.

Masz jeszcze pokrewne himedia Q5, Q10.

Ja używam Xbox X i nie narzekam.

Jakiego programu uzywasz? VLC? Dziala to stabilnie?

A5, to samo co A10, tylko bez dysku. Sprawuje się super.

Masz jeszcze pokrewne himedia Q5, Q10.

O dzieki super. Znalazlem jeszcze zidoo x10 ale chyba tylko egreat obsluguje metadane?

Podepnę się pod temat. Szukam na prezent odtwarzacza, na którym można oglądać Netflixa, mkv (przede wszystkim full hd) z bezproblemowymi aktualizacjami. Cena do 300 pln. Znalazłem to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy może macie jakieś inne typy ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość

(Konto usunięte)

Mam taki pytanie, czym można odczytać strukture filmu 4k? W przypadku kopi blu-ray jest program bdinfo,nie działa on z filmami 4k. No i ewentualnie jakim programem to później połączyć,nie wiem czy działa ten sam do płyt Blu-ray.

• 2 miesiące później...

Koledzy nie mogę odtworzyć plików UHD m2ts bdmv na nvidia shield, używałem różnych ustawień Kodi i SPMC, czy ten odtwarzacz ta już ma czy robie jednak coś nie tak ? Nadmienię, że pliki Full HD m2ts bdmv i mkv i 4Kmkv odtwarza bez problemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.