Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do Tonsili Maestro 80

Bartosz_69089

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

Szukam wzmacniacza do starych tonsili maestro 80. Używany lub nowy do 1000zł.

Kolumn nie używam mój tata dlatego ich zmiana nie wchodzi w grę :)

Zastanawiałem się nad Denon PMA-720AE ale na forum wyczytałem że trochę brakuje mu mocy.

Czy macie jakieś inne lepsze propozycje?

https://www.audiostereo.pl/topic/136153-wzmacniacz-do-tonsili-maestro-80/

Używany będzie lepszy,jak denon to pma 1060 ,albo pma 1500r,oba duzo lepsze od pma 720.Nie słuchałem tych tonsili,ale myślę że wzmacniacze yamahy mogą podpasować bardziej.

Za 1000 to mozna juz sprobowac ponegocjowac pma-1500R lub nawet 1500RII

popieram te modele ok, tylko zeby dobry stan techn,

alternatywne sa modele ampli dra 500 lub 700 AE moc 70 w/8 ohm, nowoczesne , dobre parametry, plus tuner fm,

przydatny loudness ,

nawet tansze , tez na allegro

Tyle, że te kolumny to też niezbyt wysoka półka, więc nie ma problemu.

Mocy też żadnemu z nich nie zabraknie.

Znamionowa moc Majstrów, to 40W, więc każdy współczesny wzmacniacz sobie poradzi.

Pomimo, że piszą o 50W, to głośnik na dole to GDN 13/40/10, więc i taką moc należy przyjąć. Skuteczność niziutka, impedancja to wysokie 8 ohm- więc i ograniczenia w doborze wzmacniacza nie ma.

Dziękuje za odpowiedzi.

Ten Denon 1500R i 1500RII do mnie przemawia że to był by dobry zakup. Ciężko coś dostać w dobrym stanie na allegro bo albo coś urwane, albo brakuje pilota albo panel frontowy mocno porysowany. Pozostaje mi obserwować codziennie i może akurat coś się trafi.

Zgadzam się, że te kolumny nie należą do dobrej pułki dlatego zastanawiałem się nad tym nowym denonem 720. Na + to że ma gwarancje ale nie wiem czy to nie jakaś "chińszczyzna".

A czy coś po za Denonem możecie zaproponować? Tak żebym miał porównanie. Jeżeli Yamaha to jakie modele?

Dzień dobry.

Jeśli jednak decydujesz się na fabrycznie nowy sprzęt, na pewno warto w połączeniu z Tonsil zastosować wzmacniacz Denon PMA-720AE (https://www.q21.pl/denon-pma-720ae.html). To wystarczająco wydajny wzmacniacz do Twoich kolumn. Przy trochę wyższym budżecie spójrz także na NAD C316 BEE (https://www.q21.pl/nad-c316-bee-dostawa-gratis.html).

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, w przypadku pytań oraz specjalnej oferty cenowej dla forumowicza, oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Tak ale to odpowieniki pma720ae i 520ae a więc ze 2 półki nizej..

zadne tam jakies 2 pólki, poczytaj dane,

ampli dra 500 /700 ae sa mocniejsze niz pma

sam uzywam w hifi to wiem ,

dobry wzmak więcej wycisnie nawet z kiepskich kolumn... a z czasem mozna tez postarać sie będzie o lepsze nie wymieniajac wzmaka

z kiepskich kolumn wycisnie ci tez kiepska muze , i to tyle

Majstrów, to 40W, więc każdy współczesny wzmacniacz sobie poradzi.

a przeciez nawet tonsil w sklepie wystawia te denony, to jasne ze do zestawu

np z tym maestro

Chyba zdecyduje się na ten:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sprzedawca wydaje się być ok. Jeszcze tylko żeby z ceny trochę zszedł.

Ciężko coś wybrać bo za duży wybór. Jestem skłonny nawet dołożyć kilka stówek z okazji zbliżających się świąt tylko żeby to było coś porządnego jak za tą kwotę.

Zastanawiam się też nad ampli zamiast wzmacniacza

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.