Skocz do zawartości
IGNORED

interkonekt do Advance Acoustic

lukiii7

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Po raz kolejny zwracam się do was z małym dylematem :)

Posiadam wzmacniacz AA x-i75 ,odtwrzacz CD AA x-cd5.Z zestawu jestem bardzo zadowolony ,jednak ciągle zastanawiam się czy może zagrać to jeszcze fajniej dzięki np.interkonektom ??

Póki co wpięta jest supra dual (na jakichś dziadowskich wtykach) -gra ładnie.

Ale zastanawiam się co innego mógł bym wpiąć ??

Kable będą używane ,budżet kilka stówek.

Panowie ,czekam na propozycję .

...Coś tam poszperałem,poczytałem i jak na razie w oko wpadł mi Nordost black knight i f fajnej cenie jest jeszcze Albedo begining.

No i przydał by się metrowy odcinek.

https://www.audiostereo.pl/topic/136613-interkonekt-do-advance-acoustic/

Czego oczekujesz, albo lepiej co cię teraz denerwuje?

Jak bym miał coś poprawić ,to może chciał bym lekko uwydatnić wysokie tony.Ale koniecznie chce zostawić dolne rejestry ,to "dociążenie"

Czyli szukasz kabla neutralnego moim zdaniem, który nic nie zabiera. Ja jestem fanem srebra, albedo powinno Ci spasować [sam mam albedo geo) i gra jak mówisz.

Możesz popróbować tez tańszego srebra od polskich producentów DIY...właśnie czekam na interkonekty od Jimmiego Dragona...słuchawkowy mi robił na srebrze i gra fantastycznie, całym pasmem.

Właśnie brałem pod uwagę Albedo bo Polskie, srebrne i w dobrej cenie :-)

A co do DIY, to trochę się boję, kto wie co Pan Jimmy upchnął pod peszel :-) taki trochę sceptyczny jestem. Co brand to brand :-)

A znasz może kabelek nordosta?

Nie znam. Poczekaj trochę z zakupem, porównam u siebie te kabelki z albedo. Będę miał i xlr(kupiony w ciemno] i rca. Nordosta nie znam. W ogół sugeruję pożyczać i próbować.

No i nie ważne co upchnął w peszel. Ważne jak gra. Kupując sklepowy masz super technologie w każdym wypadku?czy super marketing?

Wiadomo, pożyczka to najlepsza opcja, ale ja celuje w używki a tu już tylko odsprzedaż.

Pytałem konkretnie o te kabelki bo znalazłem je na aukcji a ceny raczej rozsądne.

A miałeś może kiedyś kabelki supry?

Spróbuj któregoś z tych:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Rewelacyjny stosunek jakości do ceny, możliwość wypożyczenia do odsłuchu.

Czego chcieć więcej?

U mnie interkonekt Diamond XLR świetnie wpisał się w system z Abrahamsenem i Chario Delphinus.

Ukryta Zawartość

Integra Abrahamsen V2.0 UP, CD Abrahamsen V1.0 UP, monitory Chario Constellation Delphinus, interkonekt M&B AudioCable Diamond XLR, przewody głośnikowe QED Anniversary Ruby Red, przewody zasilające Yarbo 9000 i Yarbo 1100, wtyki Valab Carbon Rhodium

Zadzwoń lub napisz do Pana Marka (konstruktora) opisz o jakie brzmienie Ci chodzi i umów się na wypożyczenie paru kabli do odsłuchu. Nie kupuj w ciemno.

Integra Abrahamsen V2.0 UP, CD Abrahamsen V1.0 UP, monitory Chario Constellation Delphinus, interkonekt M&B AudioCable Diamond XLR, przewody głośnikowe QED Anniversary Ruby Red, przewody zasilające Yarbo 9000 i Yarbo 1100, wtyki Valab Carbon Rhodium

Wiadomo, pożyczka to najlepsza opcja, ale ja celuje w używki a tu już tylko odsprzedaż.

Pytałem konkretnie o te kabelki bo znalazłem je na aukcji a ceny raczej rozsądne.

A miałeś może kiedyś kabelki supry?

Atlas equator mk 3

Kolego Traumeel, dziękuję Ci bardzo za jak że cenne informacje.

Im więcej czytam, tym bardziej skłaniam się do tych drucikow.

Chyba doskrobie parę złotych i odezwę się do Pana Marka.

Ewentualnie kupię pół metra kabelka na test, posłucham i będę myślał co dalej.

Jak się sprawdzą biorę wymaganą długość.

Temat raczej opanowany.

Dziękuję wszystkim za zainteresowanie i pozdrawiam!

Jeśli cena może być konkurencyjna wobec srebra, to może:

Ukryta Zawartość

przy darmowej wysyłce kłopot to jedynie termin dostawy :-(

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Jak dla mnie to Ali Express wydaje się ryzykowne,kabelek z linku wygląda trochę inaczej niż z aukcji z olx.

Kiedyś zamówiłem słuchawki ,dostałem niby to co zamówiłem ,ale ogólnie szit.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.