Skocz do zawartości
IGNORED

Dynaudio audience 50

embri

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

Proszę o pomoc gdyż przymierzam się do zakupu wspomnianych w tytule Dynaudio audience 50, wzmacniacz jaki posiadam to DUSSUN V6i, czy to będzie dobre połączenie??? . W chwili obecnej posiadam Audio Academy Phoebe III i jest super, lecz muszę z nich zrezygnować z racji braku miejsca w pokoju po przemeblowaniu. Obecnie w grę wchodzą tylko kolumny podstawkowe które będą stały na komodzie. Pokój jakim dysponuję ma około 18m2 wraz z aneksem kuchennym. Czy te dynaudio audience 50 będą dobrym pomysłem??

https://www.audiostereo.pl/topic/136665-dynaudio-audience-50/

Audience to lepszy dźwięk na górze pasma, plus bas jak z podłogowych,

ale lepszy dla mnie nie znaczy, że i Tobie będzie się podobał.

Jedno pewne - na te 18 metrów wystarczy, ale czy będziesz zadowolony z góry pasma,

tego poza Tobą nikt nie wie.

Konkluzja jest taka: pożycz i porównaj, bo to jednak niemały wydatek.

Zresztą rok temu opisał Ci McGyver jego dźwięk ale z kolumnami Minas Anor ;-))

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Niedawno były 50-tki w mojej okolicy za 1000 zł. Trochę się zastanawiałem bo to dla mnie max jaki dałbym za takie kolumny i niestety ktoś był szybszy.

Bo za tysiaka to sam bym sobie je zostawił , jak można pisać " za takie kolumny " - słuchałeś ich ?

Co można powiedzieć o cenach jak są coraz bardziej wzięte z sufitu.Ładne DM 10 były na portalu jakiś czas temu za 700 zł . Dla mnie cena ok. Ostatnio ekipa z Legnicy puściła takie testowo w licytacji ile ludzie są skłonni zalicytować i później podwyższyli cenę oferując kup teraz za 900 zł. I ostatnia cena z OLX -uszkodzone dwa narożniki i cena 1500 zł.

Tak dla porównania u mnie kilka miesięcy handlarz oferował Misssion 782 za 380 zł - dla mnie 350 zł- w pięknym stanie wizualnym. Nie kupiłem bo okazały się trochę za wysokie .A na portalu stoją za 1250 zł.

Bo moda i zapotrzebowanie , a ci z Legnicy wiedzą co robić . Takie czasy ... polować trza :) .

I kupować tanio ale w ciemno , lub drożej ale z możliwością zwrotu .

W starym numerze HI-FI CHOICE z 2006r trafiłem na propozycje tzw systemu marzeń który nie kosztuje tyle co luksusowy samochód czyli HI-End za rozsądną cenę. Proponują trochę lepszy model kolumny Dynaudio 52. Reszta to wzmacniacz Cyrus 8vs + PSX-R i odtwarzacz Roksan Kandy MK III.

Generalnie pierwszą moją koncepcją były jbl ti1000 lecz obawiam się basu , chodzi mi też po głowie focal aria 906, chario delphinus, coś w ten deseń

Chciałbym pójść krok dalej w stosunku do moich obecnych AA phoebe iii a audience 50 nie do końca są w stanie mnie o ten krok zaprowadzić

I jeszcze jedna spraw a mianowicie wygląd , mi po prostu nie podobają się dynki, a wygląd też dla mnie ma znaczenie

Ma pięknie grać w każdym paśmie i jednocześnie ma cieszyć oko

Tylko tak napisałem bo akurat przeglądam stare numery gazet audio i było tam o Dynaudio . Może trafię coś o 50-tce. Kupowanie kolumn bez odsłuchu to ryzyko. Trzeba szukać takiej oferty aby była możliwość jak najmniejszej straty przy ewentualnej odsprzedaży jeśli kolumny kupione w ciemno nie wpasują się w system.

Generalnie pierwszą moją koncepcją były jbl ti1000 lecz obawiam się basu , chodzi mi też po głowie focal aria 906, chario delphinus, coś w ten deseń

Chciałbym pójść krok dalej w stosunku do moich obecnych AA phoebe iii a audience 50 nie do końca są w stanie mnie o ten krok zaprowadzić

I jeszcze jedna spraw a mianowicie wygląd , mi po prostu nie podobają się dynki, a wygląd też dla mnie ma znaczenie

Może takie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli AA były jakimś wzorcem to wydaje się, że bliższe ich stylowi grania byłyby Focale.

Może nawet już od wersji chorus 706 w końcu woofer podobny do 906, a dostępne taniej

a do tego w kilku kolorach. Spróbować zawsze można a do tego stale BR na froncie.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

A swoje AA masz już wystawione na sprzedaż ?

Test 50-tek był w Audio 6/98 w podsumowaniu recenzenta - bardzo neutralne brzmienie i doskonałe wysokie rejestry. W cenie z tamtego roku 2600zł za parę nie widzą brzmieniowych minusów. Bas wystarczająco głęboki daje solidny fundament i posiada dobrą szybkość i wyraźną mocną fazę ataku.Perkusja silna i dynamiczna, gitary basowe o właściwej energii. Kontury czytelne bez rozmyć. Średnica czysta ,wyraźna. Średnie tony wraz z sopranami są miękkie i naturalne. Dźwięk plastyczny choć bez wybuchowych transjentów. Wysokie to transparentność, szybkość, czystość. kolumny budują pokaźną scenę, wiarygodnie osadzając w niej instrumenty. duża uniwersalność brzmieniowa. W graniu mają ''miękkość'' która nie wszystkim może nie odpowiadać.

To takie główne uwagi jakie miał recenzent. Słuchali z musicalami A2 i E-11, Densen DM-10 i Coplandem CSA-8.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.