Skocz do zawartości
IGNORED

kupno kina domowego

Pioter_PL

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Potrzebuję pomocy w wyborze kina domowego. Nie chciałbym się w tym temacie doktoryzować choć od 2 miesięcy przeglądam różne oferty i czytam jakieś artykuły na ten temat ale nadal nie mogę się na nic zdecydować.

Generalnie zestaw będzie wykorzystywany i do słuchania muzyki i do oglądania filmów (pół na pół mniej więcej) dlatego szukam czegoś uniwersalnego do pokoju 20m2. Chciałem na to przeznaczyć nie więcej niż 3000pln. Myślę, że kupno takiego zestawu zaoferuje o wiele więcej przy słuchaniu muzyki i oglądaniu filmów niż standardowe głośniki w TV lub głośniki komputerowe i o to mi chodzi.

Co sądzicie o tym zestawie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Generalnie jestem zdecydowany, żeby kupić jakiś zestaw w sklepie EURO RTV lub na allegro.

Czy możecie doradzić które głośniki będą najlepsze do słuchania muzyki (potem do kina domowego) z pośród tych wymienionych poniżej?

Pure Acoustic Nova 6

Yamaha NS-F51/NS-P51

Taga Harmony TAV-606 v.3

Czy ten amplituner Yamaha MusicCast RX-V483 to dobry sprzęt?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/136693-kupno-kina-domowego/

Amplituner jest spoko. ma funkcjonalność MusicCast i wszystkie niezbędne funkcje i kodeki. Mógłby spokojnie współpracować z lepszymi kolumnami niż wymienione przez Ciebie.

Polecam przemyśleć zestaw z Indiana Line. Jest wprawdzie droższy o 1000zł ale jakościowo to inny poziom. https://www.tophifi.pl/kino-domowe/zestawy-kina-domowego/yamaha-rx-v483-indiana-line-nota-550-x-740-x-240-x.html

Pamiętaj ,że niezwykle przydatny w kinie jest subwoofer. W przyszłości warto w niego zainwestować.

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

tak subwoofer planuję dokupić w kolejnym etapie. Nie chciałbym przekraczać założonego budżetu 3000pln. Na czym polega ten inny poziom w Indiana Line? Czy naprawdę warto dopłacić do niego 1000pln?

Generalnie nie muszę mieć sprzętu z najwyższej półki myślałem, że wskazane przeze mnie kolumny zapewnią mi słuchanie muzyki na "przyzwoitym" poziomie. Czy tak nie jest. W tej chwili gdy oglądam filmy głos leci z głośnika TV a muzyki słucham na głośnikach komputerowych - wydawało mi się, że jak kupie taki sprzęt to będzie to wszystko o wiele lepiej grało.

Z tych zestawów do 3000pln. to weż raczej ten z kolumnami Yamahy, Poor Akustic i Taga to taki no name, chociaż Taga nie jest taka zła, to weż te które Ci sie podobają. Amp jest ok, nawet się załapał na Eisa Award :)

no właśnie waham się pomiędzy Taga Harmony a Yamaha. Czy między nimi jest jakaś ZAUWAŻALNA różnica czy to w zasadzie wszystko jedno? Które będą lepiej grały i będą lepsze do słuchania muzyki?

483 bym zostawił. Udany dobrze obecnie kalkulowany model cenowo.

Ale kolumny podmienił bym na coś lepszego od tych NSP. Mianowicie Quadral Quintas 6650 lub Taga 606V3.

Zapraszam do nas na odsłuch albo po wypożyczenie sprzetu.

Piotrek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.