Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha N670D - problem z czytaniem konkretnej płyty

Believer

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry,

witam wszystkich na forum.

Trafiłem tutaj z powodu problemu, który dzisiaj zauważyłem w nowym sprzęcie Yamaha. Zdziwiłem się mocno gdy po kupnie pewnej płyty CD sprzęt nie chce jej czytać. Dodam, że wszystkie inne płyty (tłoczone, CD-R) odtwarzacz szybko wczytuje (może poza jedną, niemniej ją wczytuje, a tę wcale).

Płytę sprawdzałem na dwóch starszych sprzętach i działa bez zarzutu.

Wobec tego chciałem spytać, czym moze być to spowodowane? Zbyt mała czułość lasera? Jakaś specyfika odtwarzacza?

Swoją drogą zauważyłem, że na działających płytach po wybraniu jakiegoś tracka na płycie napęd yamahy jakby milknie (słychać "tykanie" ale na niższych obrotach). Czy to jakaś nowa technologia odtwarzacza?

Dziękuję za wskazówki.

Mały update odnośnie ostatniej części posta - doczytałem, że odtwarzacz pracuje w technologii Variable Speed Buffering. Więc być może działa to tak jak w "discmanach" z electronic skip protection (na moją laicką logikę).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.