Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner zmiana na nowszy i mniejszy

aadamuu

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry - przede wszystkim chciałem przywitać się jako nowy na forum.

Mam pytanie w obszarze kina domowego - szukam amplitunera, co do którego mam może dziwne, ale techniczne wymaganie - nie może być głębszy niż 38 cm, a w zasadzie dobrze byłoby gdyby był jeszcze płytszy z uwagi na podłączenia kabli.

Czy da się znaleźć coś w miarę dobrze grającego z takim wymogiem, 90% to kino/netflix, 10% muzyka?

Obecnie mam Yamaha RX-V2500 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) - stary ampli, bez obsługi wielu kodeków, ale dla mnie w sumie gra wystarczająco dobrze, niestety ma 43cm głębokości. Gra z kolumnami Paradigm Studio 40, Paradigm Studio CC-570 i subem Paradigm Ultracube 10.

Głosniki zostawiam, ale chcę zmienić ampli.

Myślałem o NAD 758v3, ale jest minimalnie zbyt głęboki (397mm)

Nie śledzę rynku, nie wiem, co obecnie warto rozważać, ale liczę na to, że może Wy mi pomożecie :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli faktycznie przewidujesz wydatek na poziomie NAD 758V3 https://www.tophifi.pl/kino-domowe/amplitunery-av/nad-t758-v3.html to raczej będzie ciężko znaleźć coś tak płytkiego o podobnej klasie brzmienia.

Jedynie YAMAHA RX-AS710D https://www.tophifi.pl/kino-domowe/amplitunery-av/yamaha-rx-as710d.html mieści się w wymiarach ale to nie ten poziom co NAD. Inne YAMAHY serii AVENTAGE są zbyt głębokie (A-870 ma 382mm głębokości ,wyższe modele już sporo więcej)

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Cena NAD-a jest dla mnie akceptowalna, inaczej bym o nim nie pisał - mój stary ampli chyba w 2004 czy 2005 kupowany kosztował prawie tyle samo (5k jeśli mnie pamięć nie myli). Raz na 13 lat nadal mogę udźwignąć podobną cenę, a zwłaszcza po uwzględnieniu inflacji.

Kliknąłem w tę Yamachę AS710 i jakaś taka malutka z wyglądu jak pół mojej obecnej 2500. Mam wrażenie, że nie może zagrać lepiej niż to co mam teraz :(

A ten Denon AVR-X2400H sądzicie że dobrze zagra z moimi kanadyjskimi kolumnami? To, że jest tańszy niekoniecznie jest dla mnie wadą ;)

Podoba mi się w to, że ma sieć po Ethernecie a nie wifi jak NAD, fajny tez jest przełącznik HDMI z 8 wejściami (NAD ma 3, z tego co pamiętam więc dla mnie na styk obecnie, dwie konsole i źródło TV wyczerpują porty).

Coś jeszcze, wartego uwagi, przychodzi Wam do głowy?

• 2 tygodnie później...

A gdybym ograniczył wybór do Denon AVR-X2400H vs Yamaha RX-A670? Co byście wybrali? Oba ampli mi wejdą bez problemu. Półka cenowa podobna.

Denon ma dla mnie jedną zaletę dość oczywistą - ma więcej wejść HDMI, Yamaha jest ok 1000 zł droższa. Co byście wybrali? Dodam do równania jeszcze głośniki bezprzewodowe, tzn Heos vs Multicast - co wg Was lepiej się sprawdza? Lepiej brzmi?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.