Skocz do zawartości
IGNORED

Szczegółowy wzmacniacz do 1000 zł [underground rockowy]

Infinitiv

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry,

Korzystam obecnie z Denona PMA‐680R, którego zdobyłem bardzo niskim kosztem i stąd też się u mnie znalazł. Łączę go z kolumnami Quadral QLX 130, w których głośniki basowe zostały wymienione na Visatony W 170 S. Przy zakupie kolumn sprawdzałem je na Martantzu sprzedawcy (modelu niestety nie pamiętam) i wiem, że można z nich jeszcze trochę wycisnąć. Mój obecny wzmacniacz jest jednak zbyt mulisty jak na mój gust, jego dynamika jest zbyt niska, a bas leniwy, ciągnący się za peletonem.

Proszę o pomoc w znalezieniu wzmacniacza do 1000 zł (nowego lub używanego), który rozwiąże ten problem. Słucham głównie muzyki, w której bardzo dużo się dzieje – kilka linii melodyjnych, ciekawe zagrywki w tle, wokal niewiodący, potężna sekcja rytmiczna, oszczędny (czasem wręcz chałupniczy) miks zachowujący organiczne brzmienie – i chciałbym, aby wszystkie te elementy poprawnie wybrzmiały. Przykłady: albumy „Fuzzsplit of the Century” (Truckfighters/Firestone), „Dead Roots Stirring” (Elder), „Repeated Exposure to…” (1000mods), różne dokonania zespołu All Them Witches. W swej kolekcji mam też wiele demówek, EP‐ek i innych wytworów podziemia, które w tym momencie przysłania mi mój Denon, co doprowadza mnie do szewskiej pasji.

Jesli Denon to do ok 1000 zl opymalnym wyborem jest pma-1500R...niby do rocka odpowiedni ale w Twoim wypadku to nie wiem

Przeciez kolega nigdzie nie napisal, ze to ma byc Denon.

Dzień dobry.

Biorąc pod uwagę Twoje preferencje, zdecydowanie namawiałbym na wzmacniacz NAD C326 BEE (https://www.q21.pl/nad-c316-bee-dostawa-gratis.html). Rezygnując z gratisu i korzystając z upustu forumowego cena nadal trochę przekroczy podane 1000 zł., jednak moim zdaniem będzie to zdecydowanie najlepsze rozwiązanie do Twojego systemu audio.

Przemyśl temat, serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.