Skocz do zawartości
IGNORED

konto testowe Qobuz jak założyć w Polsce

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Bogusław_59825,

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, tanielinie napisał:

Jak sie korzysta z Argentyny?

z tego mi wiadomo, "argentyński numer" już jest nieaktualny

panowie jeśli pobierzecie aplikacje qobuz to nie musicie kotrzystać z vpn 

Do korzystania z Q nie jest potrzebny VPN, nie blokują
12 minut temu, plqwerty323 napisał:

panowie jeśli pobierzecie aplikacje qobuz to nie musicie kotrzystać z vpn 

ale najpierw trzeba ją pobrać

30 minut temu, Zbi_Rek napisał:

ale najpierw trzeba ją pobrać

Można korzystać z Roon czy innych apek do sprzętu. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

1 minutę temu, Piopio napisał:

Można korzystać z Roon czy innych apek do sprzętu. 

pewnie, że można ale każdy lubi zabawę z runem i towarzyszącymi temu pierdalansami

pewnie, że można ale każdy lubi zabawę z runem i towarzyszącymi temu pierdalansami

Mie kazdemu jest dane to co najlepsze, świat nie jest sprawiedliwy:)
6 minut temu, tanielinie napisał:

Mie kazdemu jest dane to co najlepsze, świat nie jest sprawiedliwy:)

c'est la vie 😇

Może było, ale apke się ściąga z apkpure lub podobnych serwisów. Apkpure w miarę bezpieczny. Niestety Google Play nie aktualizuje tak pobranej apki i trzeba się męczyć eh

Cześć, dzięki wam w końcu mam Qobuz,. Kupiłem konto przez sellix i cenowo wyszło bardzo dobrze. Wykupiłem abonament na 12 miesięcy, około 15,50 zł/ miesiąc. Cały czas jestem w posiadaniu Tidala z którego jestem bardzo zadowolony. Jednak nie miałem nigdy okazji posłuchać muzyki w mqa. Firma naim niestety blokuje tę możliwość odtwarzania. W związku z tym od dłuższego czasu polowałem na Qobuz i w końcu mam.

Niestety okazało się, że mam też problem. Wiadomo, nabyłem to konto dla plików hi res. Niestety muzyka w tej jakości od czasu do czasu zacina się. Załamałem się, ten fakt psuje całą zabawę. Przecież w telewizji odtwarzam filmy w  najwyższej jakości (streaming) i nic się nie dzieje. Kabel internetowy z naima podłączyłem pod komputer i zrobiłem test. Wyniki w załączniku. Wydaje mi się, że prędkość  jest wystarczająca. Może zresetuję internet u podstawy, czyli router. Jakieś pomysły? 🙂

P. S.  Polećcie mi proszę płyty, na których wyjątkowo słychać dobrą jakość w hi res z Qobuz. Gatunek muzyczny nie istotny, no może nie heavy metal i rap  🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

3 minuty temu, interpol napisał:

Cześć, dzięki wam w końcu mam Qobuz,. Kupiłem konto przez sellix i cenowo wyszło bardzo dobrze. Wykupiłem abonament na 12 miesięcy, około 15,50 zł/ miesiąc. Cały czas jestem w posiadaniu Tidala z którego jestem bardzo zadowolony. Jednak nie miałem nigdy okazji posłuchać muzyki w mqa. Firma naim niestety blokuje tę możliwość odtwarzania. W związku z tym od dłuższego czasu polowałem na Qobuz i w końcu mam.

Niestety okazało się, że mam też problem. Wiadomo, nabyłem to konto dla plików hi res. Niestety muzyka w tej jakości od czasu do czasu zacina się. Załamałem się, ten fakt psuje całą zabawę. Przecież w telewizji odtwarzam filmy w  najwyższej jakości (streaming) i nic się nie dzieje. Kabel internetowy z naima podłączyłem pod komputer i zrobiłem test. Wyniki w załączniku. Wydaje mi się, że prędkość  jest wystarczająca. Może zresetuję internet u podstawy, czyli router. Jakieś pomysły? 🙂

P. S.  Polećcie mi proszę płyty, na których wyjątkowo słychać dobrą jakość w hi res z Qobuz. Gatunek muzyczny nie istotny, no może nie heavy metal i rap  🙂

Ukryta Zawartość

Jak Ci się zacina to wtedy zrób pomiar-możesz mieć wtedy łącze po GSM zapchane. Wtedy rozłącz modem na 30 sekund i połącz ponownie, jak się poprawią parametry zostaw a jak nie kolejny raz rozłącz. Czasem dopiero po 4 połączeniu jest znów super 

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Niestety okazało się, że mam też problem. Wiadomo, nabyłem to konto dla plików hi res. Niestety muzyka w tej jakości od czasu do czasu zacina się. Załamałem się, ten fakt psuje całą zabawę. Przecież w telewizji odtwarzam filmy w  najwyższej jakości (streaming) i nic się nie dzieje. Kabel internetowy z naima podłączyłem pod komputer i zrobiłem test. Wyniki w załączniku. Wydaje mi się, że prędkość  jest wystarczająca. Może zresetuję internet u podstawy, czyli router. Jakieś pomysły?
P. S.  Polećcie mi proszę płyty, na których wyjątkowo słychać dobrą jakość w hi res z Qobuz. Gatunek muzyczny nie istotny, no może nie heavy metal i rap 

Ukryta Zawartość

skąd masz net? jaka prędkość na wyjsciu z routera do Naima?

Ukryta Zawartość

Z neti. Test prędkości załączyłem. Zmierzyłem prędkość na wejściu do odtwarzacza.

Ping 14 ms      download 84 Mb/s      upload 48 Mb/s

10 minut temu, interpol napisał:

Z neti. Test prędkości załączyłem. Zmierzyłem prędkość na wejściu do odtwarzacza.

Przyzwoity i wystarczający wynik ale sieć internetowa w różnych godzinach ma różne obciążenie stąd możesz mieć co jakiś czas zapaść transferu danych

To nie jest problem z prędkością, router moze sie nie dogadywać z adresem ip wewnętrznej sieci z Naimem.
Sprobuj w ustawieniach routera przypisać na stałe adres ip do mac adresu naima.
Znajdziesz w necie jak to zrobic. Prosta sprawa, powinno pomóc.
Czyli muszę naciskać netię, żeby założyli światłowód.

To nie jest problem prędkości chyba ze masz spadki z 80 do 5 Mb/s
22 minuty temu, interpol napisał:

Dzięki, spróbuję

Ale jeżeli router nie dogaduje się z adresem ip, to czemu muzyka z tidala leci płynnie.

dlatego, że jest "lżejsza" 🤭

Dzięki, spróbuję
Ale jeżeli router nie dogaduje się z adresem ip, to czemu muzyka z tidala leci płynnie.

Zrobienie tego co doradziłem nic nie kosztuje, niczego nie popsuje, na przyszłość się przyda. Wyeliminujesz w ten sposób potencjslny powod problemow, jak nie pomoże można szukać dalej. Zrob to potestuj i odezwij się.
1 godzinę temu, interpol napisał:

Niestety muzyka w tej jakości od czasu do czasu zacina się. Załamałem się, ten fakt psuje całą zabawę. 

Miałem to samo kilka razy gdy uruchamiałem nowe konto Qobuz'a, ale w większości przypadków działanie było bez awaryjne. Pamiętam jak byłem rozczarowany pierwszy raz, a łącze mam 1gb/s. Jednak za każdym razem po pewnym czasie przestało ciąć, czasami po paru godzinach a czasami dopiero na drugi dzień. Więc myślę, że u Ciebie na pewno to uspokoi się, tylko trochę cierpliwości.

Pozdrawiam

A ten Naim nie ma możliwości wpisania w konfiguracji statycznego adresu IP?

To nie Naim ma miec mozliwosc wpisania adresu
Godzinę temu, interpol napisał:

😞

Ja mam Qobuz, a i tak z różnych względów, głównie przez daca słucham na 16/44,1. Wolę niż Tidal. Nie słyszę poprawy na hires, a słyszę dużo różnych dziwnych rzeczy 😁

Edytowane przez marcinmarcin

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Ja mam Qobuz, a i tak z różnych względów, głównie przez daca słucham na 16/44,1. Wolę niż Tidal. Nie słyszę poprawy na hires, a słyszę dużo różnych dziwnych rzeczy

Są dobre tabletki jak się slyszy „dziwne” rzeczy, ale tylko na receptę:)
2 minuty temu, marcinmarcin napisał:

Ja mam Qobuz, a i tak z różnych względów, głównie przez daca słucham na 16/44,1. Wolę niż Tidal. Nie słyszę poprawy na hires, a słyszę dużo różnych dziwnych rzeczy 😁

Potwierdzasz że algorytmy Tidala kaszanią 16/44.1. ?

4 minuty temu, ASURA napisał:

Potwierdzasz że algorytmy Tidala kaszanią 16/44.1. ?

Mam wrażenie że najgorzej z Tidal connect, choć i tak lepiej niż kiedyś było. Grając z apki Mconnect (obsługuje i Tidal i Qobuz po UPNP) oba serwisy są ok, ale porównując te same nagrania zazwyczaj bym wskazał na Qobuz jako lepsze... choć bywa inaczej

Ale jakość na Tidalu też jest ok

9 minut temu, tanielinie napisał:

Są dobre tabletki jak się slyszy „dziwne” rzeczy, ale tylko na receptę:)

Nie trzeba tabletek, wystarczy sobie dobrze sprzęt zestawić 😋

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

35 minut temu, PioZ napisał:

Miałem to samo kilka razy gdy uruchamiałem nowe konto Qobuz'a, ale w większości przypadków działanie było bez awaryjne. Pamiętam jak byłem rozczarowany pierwszy raz, a łącze mam 1gb/s. Jednak za każdym razem po pewnym czasie przestało ciąć, czasami po paru godzinach a czasami dopiero na drugi dzień. Więc myślę, że u Ciebie na pewno to uspokoi się, tylko trochę cierpliwości.

Pozdrawiam

Dzięki, oby tak było

Zapomniałem napisać, że internet mam co prawda po kablu, ale w związku z tym, że router jest w innym pokoju połączenie między pokojami jest przez sieć elektryczną.

• Pokaż nowe odpowiedzi