Skocz do zawartości
IGNORED

Strumieniowiec do lampy z Tidalem Hifi

wojan81

Rekomendowane odpowiedzi

Bluesound to dwa urządzenia w jednym. Streamer warty 300zł + DAC warty następne 2000. A raczej nie warty 2000 zł bo za 2k można lepszy DAC kupić

Bo to Ciebie nie dociera, że w cenie 2.000 zł dostaje się nie tylko obudowę, zasilacz, płytki elektroniczne, ale też softwear. I ten softwear dla mnie jest więcej wart niż całe to ustrojstwo. Dokładnie tak samo jak soft który mam na komputerze kilkakrotnie przekracza wartość komputera. Ale Ty z uporem maniaka będziesz wszystkim udowadniał swoją rację.

Czego oczekujesz, że wszyscy przyznają Tobie rację i zgodzą się że Chromcast jest jedynie słuszną drogą? Być może w Node 2 streamer warty jest 300 zł, ale w Chromcast ten streamer jest wart 20 zł, bo chyba nie sądzisz że Google nie zarabia na tej zabawce. W sklepie to kosztuje 170 zł, więc w produkcji pewnie nie więcej niż 30 zł. I to jest najlepsze na świecie źródło dla Ciebie.

Bluesound Node2;  Audiolab 8200CD; Musical Fidelity M5si; Triangle Esprit Gaia EZ.

„Cyfra to cyfra”

Gość zamknął wszystko, włącznie z internetem i nauką fizyki. W zasadzie, nie ma po co już wydawać kasy na badania ani wynalazki. Mistrzostwo.

I ten softwear dla mnie jest więcej wart niż całe to ustrojstwo.

No i spoko, ja bym nie dał 2k za apkę, którą Tidal daje za darmo, ale kto co lubi :)

Gość zamknął wszystko, włącznie z internetem i nauką fizyki. W zasadzie, nie ma po co już wydawać kasy na badania ani wynalazki. Mistrzostwo.

lol, tak cyfra " wymaga badań" a stwierdzenie, że cyfra to cyfra jest niezgodne z prawami fizyki xD

I tacy właśnie ludzie doradzają w internetach.

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

No i spoko, ja bym nie dał 2k za apkę, którą Tidal daje za darmo, ale kto co lubi :)

Ale nikt Cię nie zmusza. Ale są ludzie którzy dali bo chcą mieć jednej apce obsługę Tidal, Spotify, Qobuz, Deezer, Radio tunelowe, i inne, odtwarzanie plików w dysku, słuchanie Tidal w jakości MQA.

Można siedzieć na taborecie za 50 zł, a można kupić sobie wygodny miękki fotel za 1.000 zł. A niektórych stać stać nawet na fotel z masażem za 15.000 zł i sobie kupują. I wszystko jest fajne, każdy może być zadowolony do póki ten co ma taboret nie zaczyna przekonywać z uporem maniaka że ci co wydali 1.000 zł i 15.000 zł są głupkami bo przecież mogli sobie kupić za 50 zł taboret i tak samo siedzieć.

Bluesound Node2;  Audiolab 8200CD; Musical Fidelity M5si; Triangle Esprit Gaia EZ.

Ale nikt Cię nie zmusza. Ale są ludzie którzy dali bo chcą mieć jednej apce obsługę Tidal, Spotify, Qobuz, Deezer, Radio tunelowe, i inne, odtwarzanie plików w dysku, słuchanie Tidal w jakości MQA.

Ale wiesz, że autor wątku chciał streamer do TIDALa a nie streamer do 40 innych serwisów i jeszcze robiący kawę przy okazji? Coś jest ciężkiego w tej sytuacji do zrozumienia?

Rozumiesz zatem, dlaczego w tej sytuacji streamer do TIDALa za 150 zł jest lepszy od streamera do Tidala za 2300 zł, czy trzeba to narysować?

Widzisz, masz problem z pogodzeniem się że czasami rację mogą mieć też inni. Nie rozumiesz też prostych rzeczy. Np. to że jeżeli autor wątku zapytał o coś do Tidala to wcale nie znaczy że to, co ma Tidala i coś jeszcze to się automatycznie nie wyklucza. Ty zasugerowałeś Chromcasta który ma Tidala, ja zasugerowałem Node 2 który też ma Tidala i coś więcej ale i więcej też kosztuje. Autor wątku przeczyta i sam dokona wyboru co mu pasuje i na co go stać. Może sobie nawet wypożyczyć do domu i przetestować przed zakupem każdy sprzęt. Ale Ty już zdecydowałeś za Niego co będzie lepsze.

Masz jakiś straszny problem ze sobą bo musisz za wszelką cenę udowodnić wszystkim że tylko Ty masz rację a cała reszta to są idioci bo kupili coś droższego.

Gość

(Konto usunięte)

Można siedzieć na taborecie za 50 zł, a można kupić sobie wygodny miękki fotel za 1.000 zł. A niektórych stać stać nawet na fotel z masażem za 15.000 zł i sobie kupują. I wszystko jest fajne, każdy może być zadowolony do póki ten co ma taboret nie zaczyna przekonywać z uporem maniaka że ci co wydali 1.000 zł i 15.000 zł są głupkami bo przecież mogli sobie kupić za 50 zł taboret i tak samo siedzieć.

I w odwrotną stronę ;-)

Masz jakiś straszny problem ze sobą bo musisz za wszelką cenę udowodnić wszystkim że tylko Ty masz rację a cała reszta to są idioci bo kupili coś droższego.

Nie, ja mam tylko problem z głupimi poradami jak w paście o chodzeniu po bułki do sklepu :) Chcesz zacząć chodzić po bułki do sklepu? No to musisz kupić torbę za 800 zł bo taka za złotówkę może ci się rozerwać, przy okazji możesz też zabrać ją na wyprawę do nanga parbat. No i nogi musisz sobie amputować i wstawić tytanowe protezy.

lol, tak cyfra " wymaga badań" a stwierdzenie, że cyfra to cyfra jest niezgodne z prawami fizyki xD

I tacy właśnie ludzie doradzają w internetach.

OMG

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.