Skocz do zawartości
IGNORED

Co polecacie: zakup używanego CD czy DAC + DVD?

krzysiek_m40

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, aktualnie posiadam wzmacniacz Kenwood KA7020, kolumny Quad 21L i odtwarzacz DVD Rotel 995. Jeżeli chodzi o dźwięk to nie podoba mi się że jest zbyt precyzyjnie, bas bardzo punktowy, szybki a przez to wrażenie jakby było go za mało. Dodatkowo wrażenie suchości i ostrości na górze. Domyślam się że kombinacja wzmacniacza z kolumnami nie jest najlepsza. Póki co jednak nie chciałbym ich zmieniać (szczególnie kolumn). Zastanawiam się czy jakąś poprawę dałby zakup dobrej klasy używanego odtwarzacza CD lub dokupienie DAC'a do posiadanego DVD i podłączenie przez wyjście optyczne. Budżet to powiedzmy około 700zł. Oczywiście w grę wchodzi wyłącznie sprzęt używany. Proszę o sugestie

Prawda jest taka ,że za 7 stówek dobrej klasy używanego CD ani DAC-a nie kupisz , co najwyżej średniej klasy CD. Sam eksperymentowałem w tym temacie to wiem. W końcu kupiłem co trzeba ale za 4k i teraz jest bajka , ale to inny temat. Jeśli ma to być sprzęt do słuchania tylko muzyki proponuję skupić się na kupnie CD . Może w tych pieniądzach coś przyzwoitego upolujesz. Na DAC-a do DVD szkoda kasy, co innego do słuchania muzyki z kompa lub do odtwarzacz CD bez przetwornika cyfrowego. Biorąc pod uwagę całość zestawu, najlepszym wyjściem do słuchania muzyki jest kupno CD .

Witam :) mam prośbę o podpowiedz,chciałbym kupić dobry używany cd,który i tak pójdzie do tuningu: zastanawiam się nad Rotel rcd 991 i rzadko spotykany Parasound DCP1000 . czy ktoś z was ma więcej wiedzy na ten temat? z góry dziękuje za info

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.