Skocz do zawartości
IGNORED

Bladelius Thor +CA851N + SBA Satori 3 way

KrzysztofPL

Rekomendowane odpowiedzi

Kolor uniwersalny podobal by sie mojej zonie pod kolor mebli.

Prosta paczka fajna.

Na polysk fornirowanie troche trudniejsza sprawa (drozsza u podwykomawvow )

Zamknieta paczka takze jakosciowo napewno fajny bass.

Spl troche wiekszy niz u Krxyszyofa bo +6db.

Pytanie ile m2/m3 do naglosnienia i kto robil pomiary i stroil.

Generslnie gratuluje bo mi sie podobaja wizualnie :)

U mnie grają w pokoju 27m2, strojone, mierzone i ponownie strojone przez Andrzeja Kisiela. Akurat porównywał z kilkoma kolumnami po grubo ponad 80tys. zł i bardzo skromnie wspomniał że... te kolumny bardzo mu się podobały i sam sobie zrobi takie same dla siebie.

Lubię słuchać muzyki! :)

No i fajno.

A jaki litraz tych 2,5 drog?

I jaki orientacyjny spl?

Czy przed wyborem odsluchiwales ich i innych czy w ciemno?

Probowales z jakas lampa zenic je?

Czułość normatywna 89 dB.

Nie słuchałem, kupowałem w ciemno, ale były strojone przez Andrzeja Kisiela osobiście i on się pod tym podpisał jako "wzorcowe" brzmienie i charakterystyki pomiarowe. Na ucho... jest efekt "łał". ale to trzeba samemu usłyszeć.

Mają nominalnie 8Ohm (2*16Ohm równolegle) więc z lampą powinno zagrać świetnie. Niestety nie mam lampy na podorędziu.

Krzysztofie, to ode mnie jeszcze coś. Całości nie pokazuję bo nie mam ochoty na hejt lub porady.

Bardzo ładny sprzęt, znam te głośniki , wiem jak grają . Również gratuluję zestawu .

Przydałby mi się podobny stolik audio , ale bez szyby ...

Bardzo ładny sprzęt, znam te głośniki , wiem jak grają . Również gratuluję zestawu .

Przydałby mi się podobny stolik audio , ale bez szyby ...

Dzięki. Stolik to Ostoja - to już chyba mój 5 albo 6 bo bardzo je lubię, są porządne i ładne. Ten akurat będę sprzedawał za niedługo - 2-3 tygodnie, bo "robi" mi się "szafka RTV" dostosowana do tej klasy sprzętu (specjalnie zaprojektowane wzmocnienia, przejścia między częściami szafki, otwory na kable itp.) i jednocześnie służąca do przechowywania płyt i pasująca do reszty salonu (warunek Żony :) ).

Szyby są o tyle fajne, że są cienkie i mocne, ze szkła hartowanego. Ale można zamontować dowolne półki z desek, płyt lub kamienia.

Krzysztofie, to ode mnie jeszcze coś. Całości nie pokazuję bo nie mam ochoty na hejt lub porady.

Piękne paczki, pochwal się nowym stolikiem jak już będziesz miał.

Szukam inspiracji:-)

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Minął miesiąc czasu a ja jestem coraz bardziej zadowolony z całego zestawu co bardzo dobrze o nim świadczy . 2 tygodnie temu dokonałem kilku drobnych zmian w zwrotnicy i definitywnie ją zakończyłem . Teraz już tylko słucham . Te kolumny i cały zestaw jest bardzo muzykalny, nie słucham już dźwięków lecz muzyki i to jest najważniejsze . Czy słucham cicho z żoną i córką czy słucham bardzo głośno w ciągu dnia , nadal chce się ich słuchać , kompletnie nie meczą . Są dość wymagające ale i potrafią również sporo wytrzymać oddając kawał mocnego dźwięku, który nie tylko słychać w całym domu ale i mocno czuć na sobie . Mierząc na zaciskach kolumn napięcie RMS i prąd w impulsie moc dobijała do ok 150W na kanał ( kolumny o impedancji 6 ohm , najniższa wartość to 4,6Ohma ) , zaś wzmacniacz Bladelius pobierał wówczas z sieci ponad 1150W ! ( prąd ok 4,8A, przy napięciu 241 V AC) , ( trafo wg producenta ma moc pozorną ok 1800VA co jest raczej prawdą sądząc o gabarytach ) co świadczy o potężnej mocy w impulsie i to słychać w każdym utworze, rewelacyjnie prowadzi przetworniki , nie jest to żadne popierdywanie jak w innych wzmacniaczach dysponującej podobną mocą wyjściową a posiadających 2-3 krotnie mniejsze transformatory. Wiadomo , najważniejszy jest zasilacz ( w analogowym zasilaniu trafo stanowi o wydajności i możliwościach danego wzmacniacza ) .

Piotrze Fąfara śmiało możesz dodać swoje fotki .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.