Skocz do zawartości
IGNORED

Źródło do AKG K550 MKII

Nano

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie szanowne forum :). Od jakiegoś czasu jestem w posiadaniu w/w słuchawek które niby nie są trudne w napędzaniu ale jako że obecnie używam integry laptopowej uważam że kompletnie się marnują. Szukam jakiegoś DAC/AMP budżetowego, no tak do 500zł-600zł, który pomoże mi je trochę rozkręcić. Głownie zależy mi na uwolnieniu walorów tych słuchawek czyli sceny/przestrzenności i precyzji/detaliczności chyba, że to jakoś inaczej się nazywa w świecie audio :). Wstępnie zostało mi podpowiedziane urządzenie DragonFly Black :). Chyba że można skleić coś więcej? :) za wszelkie sugestie będę bardzo wdzięczny.

Tylko z tego co widzę to jakiś bardziej pro sprzęt recenzje którą czytałem głownie opiera się na wykorzystaniu softu AudioGate, poza tym słuchawki chciałbym też podpiąć pod telefon od czasu do czasu :) na androidzie :). Dodatkowo sklep w którym jest za 500zł w ogóle nie ma opinii :). Ktoś go zna? :)

Ja kupiłem w Gdańsku. Co prawda na tą chwilę chyba ostatnią sztukę. Faktycznie patrzę że może już ich nie być i cena wtedy jest ok. tysiąca złotych.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

Ja kupiłem w Gdańsku. Co prawda na tą chwilę chyba ostatnią sztukę. Faktycznie patrzę że może już ich nie być i cena wtedy jest ok. tysiąca złotych.

To skoro nie to to jakaś alternatywa? :)

Dochodzi kwestia tego czy DAC ma mieć własne zasilanie oraz być kompaktowym. Jeżeli potrzebujesz "grającego pendrive-a", to AudioQuest jest faktycznie dobrym wyborem - sam jestem w posiadaniu takowego, lecz w wersji pierwszej (tej pierwotnej z 2012) i przyznaję, że do mniej wymagających słuchawek jest jak znalazł, a nawet napędzi te nieco trudniejsze - u mnie napędza K490NC po modach, jeżeli chcesz punkt odniesienia. Jednakowoż od siebie poleciłbym wersję RED, która jest sporym przeskokiem w stosunku do Blacka - ostatnio widziałem takową za ok 480zł nową, lecz to była jakaś wyprzedaż.

Aczkolwiek jeżeli rozmiar nie ma aż takiego znaczenia, to moim zdaniem warto dołożyć do xDuoo XD-05, aktualnie to cudeńko kosztuje ok 800zł, jest przenośne, ma własne zasilanie, a do tego nadaje się do większości słuchawek na rynku. DAC-ów jest bardzo dużo na rynku, ale trzeba się określić brzmieniowo a do tego K550 MK2 to już nie to samo, co pierwsza edycja choć są one dobre.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.