Skocz do zawartości
IGNORED

Czy muzyka fusion może być jeszcze atrakcyjna?

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

GEORGE DUKE to król fusion i jak ktoś ładnie napisał TO MOZART FUNKU ( piękne określenie) i dużo w tym prawdy. Tak jak George Duke pogrywał

sobie na klawiaturze tak chyba mało kto mógł jemu dorównać w jego rewelacyjnych solówkach i samej grze. W swoim studio domowym miał baterię świetnych syntezatorów oraz pianin elektrycznych które potrafił doskonale wykorzystać w swoich kompozycjach. Dodatkowo jego aksamitny wokal

to najlepsza wisienka na smakowitym torcie weselnym - jeść czyli słuchać i palce lizać.

Lubił grać ze swoimi starymi znajomymi Stanley Clark , Christian McBride , Jef Lee Johnson , Sheilla E , Lenny Castro , Everette Harp ,Wah Wah Watson

i masą innych uznanych muzyków . Prawie wszystkie płyty które nagrał George Duke dla WB i BPM realizował wyśmienity mistrz konsoli i masteringu

Erik Zobler który można powiedzieć stworzył wspólnie z GD specyficzne brzmienie pełne pulsu , soczystości brzmienia i 100% funku.na wszystkich

płytach George Duka.

Od wczoraj przesłuchuję jego płyty w kolejności począwszy od ostatniej :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

R-3117582-1316602797.jpeg.jpg R-1884244-1250020721.jpeg.jpg

R-3080582-1314792193.jpeg.jpg R-3115615-1316510716.jpeg.jpg

R-3115798-1316518084.jpeg.jpg

Ukryta Zawartość

Jestem absolutnym fanem Georga Duka i przykro mi ze nie ma już tego świetnego muzyka wsród nas.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przemiawiasz z zaświatów?

Mnie raczej chodziło o aktualne nagrania w tym stylu a nie o przykłady z przeszłości.

Przemiawiasz z zaświatów?

Mnie raczej chodziło o aktualne nagrania w tym stylu a nie o przykłady z przeszłości.

Ostatnia płyta Georga Duka ukazała się zaledwie 5 lat temu ( 2013 ) i to jest aktualny ( jesli można w ogóle takiego terminu użyć ) FUNK w najczystszej

i najlepszej postaci. Nie wiem czego jeszcze ( lepszego ) można znaleźć z Fusion i Funku - raczej wątpię i doskonale o tym wiesz , przecież :)

Moim postem rozwiałem wszelkie wątpliwości na temat wartości Fusion i Funku . Doskonale się tego słucha i ten rodzaj muzyki nie zniknie tak po prostu.

Czy Fusion i Funk może być nadal atrakcyjny - ABSOLUTNIE TAK . GD jest tego przykładem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.