Skocz do zawartości
IGNORED

yamaha rx-n600 + jbl e80

Silwanus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie to mój pierwszy post na tym forum więc proszę o wyrozumiałość jeśli umknął mi jakiś punkt regulaminu.

Mam pytanie dotyczące sprzętu wymienionego w tytule . Zestaw posiadam od 8 lat zamontowany w pokoju 25 m2 zdaję sobie sprawę z opinii o e80 ale yamaha dość mocno trzyma całość w ryzach i efekt jest jak dla mnie zadowalający. W związku z tym, że od paru lat nie oglądam tv (to nie na moje nerwy) do sprzętu mam dostęp tylko wtedy gdy nikogo nie ma w domu ponieważ moja rodzina ma inny gust muzyczny nie chcę ich dręczyć. Pomyślałem sobie, że uczynię sobie pokój muzyczny w gabinecie z komputerem i jak pomyślałem tak zrobiłem. Ztaszczyłem ze strychu mój stary sprzęt tj. sony TA-AX4060 i tonsil ZgC-50-8-44 (wszystko ma już ponad 20 lat i więcej) podłączyłem i całość zagrała, ale efekt tego grania był mało zadowalający. Wpadłem na pomysł żeby dokonać zmian w sprzęcie i pomyślałem o zakupie monitorów do mojego pokoju oraz podpięcie ich do yamachy do wyjścia głośnikowego B. Pokoje sąsiadują ze sobą i są połączone kanałem technicznym na przewody. Mój pokój ma 12 m2 słucham ambientu muzyki poważnej i filmowej.Proszę forumowiczów o pomoc w doborze monitorów do yamachy, a może warto pomyśleć o zakupie wzmacniacza innego niz ten sony. Budżet jaki mam to 1200 zł i chcę kupić używany sprzęt. Dziękuje za pomoc i pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/137812-yamaha-rx-n600-jbl-e80/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.