Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie podłogówki/ monitory zamiast zensorów1

Przem28

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, na wstępie chciałem się przywitać. Jestem początkujący i szukam pomocy przy zmianie moich monitorków (zensor1) na coś lepszego ale w przystępnej cenie(mały budrzet ale myślę tylko o używanym sprzęcie- nawet kilkunastoletnim).

Przejdźmy do sedna... Obecnie mogę wydać max 1200zł. Zależy mi żeby nowe kolumny pasowały do reszty mojego sprzętu a mianowicie wzmacniacza roksan kandy ka1 mk3 podpiętego pod pc z kartą emu. W zestawie mam jeszcze subwoofer rel q200e który wspomaga te małe monitorki ale nie musi być on częścią nowego zestawu:-) pokój o metrażu 23m2 o wymiarach około 6,5×3,5. Moje ulubone zespoły to nirvana, metallica, guns n'roses, scorpions, aerosmith,pink floyd, various manx... Z naciskiem na ballady:-P

Z góry dziękuję za pomoc:)

Witam,

Biorąc pod uwagę Twoje preferencje muzyczne, polecam kolumny grające nieco ciepło z ładną barwą, ale jednocześnie z dobrą stereofonią - Acoustic Energy 101

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) zapraszam do naszego salonu w Krakowie na odsłuch

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Polecam do tego białe, bo się nie kurzą:

Ukryta Zawartość

z darmową wysyłką i nowe, bo ciężko znaleźć teraz coś rozsądnego.

Poszukaj tematów, a zobaczysz opinie.

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Czy te AE101 nie są zbyt małe na 23 m2? To główny powód dla którego chcę zrezygnować z moich zensorów1:) a odnośnie pylonów to czy jest duża różnica między pearlami a wyższymi modelami? Wychodzę z założenia, że lepiej kupić coś używanego ale lepszego niż nowego:-P

AE 101 w pomieszczeniu 23m2 jak najbardziej sobie poradzą, gdybyś chciał jednak więcej basu kosztem nieco mniejszej rozdzielczości to Pylon Opal Monitor też świetnie się sprawdzą, natomiast Pearl Monitor już trochę słabiej

Czy te AE101 nie są zbyt małe na 23 m2? To główny powód dla którego chcę zrezygnować z moich zensorów1:)

Hmmm... jeżeli "małość" to jedyny powód, a brzmienie Zensor 1 Ci odpowiada, to może warto zainteresować się Zensor 3?

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Ciepłe monitorki z niezłą przestrzenią to ELAC B6 https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podstawkowe/elac-debut-b6.html przy czym one uwielbiają moc. Mimo niewielkiej ceny lubią dobre, wydajne prądowo towarzystwo.

Roksan powinien fajnie je bujać.

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.