Skocz do zawartości
IGNORED

Używany wzmacniacz do Pylon Diamond 25

Luki1993

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was bardzo serdecznie, to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość. Otóż zwracam się z problemem z doborem wzmacniacza do tych kolumn. Kiedy kupowałem kolumny słuchałem z Atoll in100 se i Feez Audio, z Atollem zagrało bardzo fajnie, przestrzennie z dobrą kontrolą basu, scena była poukładana. Z feez grało to ni jak, bas rozluźniony przysłaniał większość pasma. Jednak ze względu na fundusze musiałem kilka miesięcy grać na Denon PMA500ae (bez komentarza proszę :D). Obecnie poszukuję używanego wzmacniacza i przeglądając allegro zastanawiam się jaki by pasował do tych kolumn.

Budżet ok 2000 zł

Muzyka: Wszystko od AC/DC przez Daft Punk na Miles Davis kończąc (większość to jednak rock)

Preferowane granie: Bas szybki z dobrą kontrola, średnica może być trochę ocieplona, góra bez metalowego przydzwieku, generalnie granie przestrzenne, dynamiczne i rozdzielcze.

Typy:

ROKSAN Caspian

Cambridge Audio 840a

Audiolab 8200a

Musical fidelity m3i

Pioneer A50

Inne?

Wyposażenie: fajnie jak by miał możliwość podpiecia przedwzmacniacza/końcówki mocy tak aby można później system rozbudować

Piszę do Was gdyż spora część z dostępnych na allegro jest niemożliwa do posłuchania i raczej będę kupować w ciemno z planami dalszej rozbudowy (wtedy z odsluchem już)

Piszcie wszystko co myślicie, im więcej tym lepiej, się czegoś dowiem :) Pozdrawiam Łukasz

Szukał bym raczej coś jaśniejszego, dynamicznego na wzór Atoll, starsze CA z podanych przez Ciebie Roksan ale Kandy lub CA 840A

Z audio jest jak z chlebem, jeden lubi słodki a drugi kwaśny.

Czy wygrzany in 100se jest jasny z ta wyraznie ocieplona srednica i pofalowana gora? Czy on jest dynamiczny z tym swoim ujednoliconym i mocno zaokraglonym basem, ktory im nizej tym bardziej sie zolwi? Raczej to taki uniwersalny piecyk, sa duzo szybsze i jasniejsze od niego. Czytajac opisy in100se zaczynam sie zastanawiac czy to kwestia tego, ze wiekszosc osob nie slyszala wygrzanego atolla czy brak powtarzalnosci produkcji albo jakies ciche modyfikacje producenta. Dozbieraj 7 stow a sprzedam Ci mojego, jeszcze na koncowce gwarancji.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A moze taki.

Kupiłem kilka miesiecy temu i jestem pod wrazeniem.

Ukryta Zawartość

Na twoim miejscu zaatakowałbym Rotela. Sam chciałem kupić dokładnie ten zestaw od tego sprzedawcy >

Ukryta Zawartość

Sprzęt jest w idealnym stanie , pilot też bo mi wysłał zdjęcia. Dokładnie taki sam zestaw ma jeden z użytkowników DM25 i dość szeroko opisał w superlatywach ten zestaw na FB - Pylon Audio.

Ukryta Zawartość

Na twoim miejscu zaatakowałbym Rotela. Sam chciałem kupić dokładnie ten zestaw od tego sprzedawcy >

Ukryta Zawartość

Sprzęt jest w idealnym stanie , pilot też bo mi wysłał zdjęcia. Dokładnie taki sam zestaw ma jeden z użytkowników DM25 i dość szeroko opisał w superlatywach ten zestaw na FB - Pylon Audio.

Ten zestaw jest OK, ale Audiolab 8200a jest lepszy moim zdaniem.

Mówię tu przez pryzmat bardziej konturowego i ciut niższego basu.

Reszta pasma oraz scena są bardzo podobne.

Komplet Rotela miałem przez 3 lata a kolega ma Audiolaba i robilismy odsłuchy 1:1.

Wrażenia mamy identyczne..

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.