Skocz do zawartości
IGNORED

Sprzęt stereo

Marian1971

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie , potrzebuję panowie waszej pomocy odnośnie sprzętu stero , obecnie słucham muzyki na marantz pm 43 lekko zmodyfikowany +cd marantz 38 +kolumny voyager 200 też po modyfikacji wymieniony gwizdek na aluminiowy , wymienione średniotonowe na kewlarowre usztywniona skrzynia i wymienione wgłuszenie skrzyni na matę kokosową podobno lepsza tak mi powiedział pan który mi to robił.Muzyki jakiej słucham to disco z lat 80 ,sprzęt gra w pokoju 25m2 tylko płyty cd orginał i teraz meritum sprawy ,do wczoraj wydawało mi się że sprzęt gra wzorowo , mocny bas ale ciepły,wysokie dobre ,średnica akurat,tak że wszystko niby dobrze,tylko właśnie wczoraj w sklepie pan puścił mi muzykę na sprzęcie denona wzmacniacz niedrogi bo kosztował 650 zł +cd i kolumny dali ale nie wiem jaki model ale kosztowały coś koło 3 tyś idźwięk jaki usłyszałem powalił mnie góra bardzo wyrazista słyszalna ,średnie to samo i ten bas też inny niż u mnie wydawało mi się że go czuć mocny i twardy ,do tej pory wydawało mi się że lubię ciepłe brzmienie to co usłyszałem wczoraj zweryfikowało moje upodobania i pytanie co muszę zmienić w moim sprzęcie że by zmienił się dźwięk na bardziej jasny i wyrazisty bardziej twardy nie wiem jak mam to jeszcze opisać mocny bas i dobrze słyszalna wyrazista góra ,czyli kolumny czy wzmacniacz a może cały sprzęt co mi doradzicie proszę o pomoc , i może jeszcze jakiś konkretne modele kolumn ,cd i wzmaka kwota jaką mogę dać to 2 tyś oczywiście sprzęt używany .

https://www.audiostereo.pl/topic/137931-sprz%C4%99t-stereo/

Trzeba było uważać - jak powiedział H. Kwinto ;-))

co też za kolumny tam tak zagrały, bo to stanowi w 3/4 o rodzaju dźwięku, który usłyszymy.

Poszukasz podobnych gdzieś na tandecie i będziesz miał podobnie...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Panowie wzmacniacz to denon pma520 AE ,a kolumny to dali zensor 5 ,i teraz ponawiam pytanko polecą panowie jakiś sensowny sprzęcik który zagra podobnie albo i lepiej oczywiście używany w cenie do 2 tyś czyli wzmak + kolumny podłogowe

to o lepszy dzwiek nie bedzie problem, kup denona np. amplituner dra-935r lub 735r lub nowszy dra-700AE, wzmak moze byc pma-1055r lub pma-880r a kolumny monitor audio jakies silver

staraj sie kupic drozsze kolumny niz wzmak np. 1500 zł na kolumny 500 zł na wzmak

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

,a kolumny to dali zensor 5 ,

http://allegro.pl/dali-concept-6-i7204793053.html

Polecam concepty. Miałem podstawkowe concepty 2 i grały nieźle jak na niewygórowaną cene

staraj sie kupic drozsze kolumny niz wzmak np. 1500 zł na kolumny 500 zł na wzmak

o

Dobra strategia

Może poszukaj coś z wyższych serii Marantza? Ja do niedawna użytkowałem Marantza CD 46. Po zmianie na serię 17 jest zdecydowanie inaczej pod każdym względem. Na razie nie spiesz się z wydawaniem kasy. Postaraj się posłuchać kilku zestawień, jak się uda wypożycz coś do domu.

Czyli zmiana cd może przynieść efekty?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.