Skocz do zawartości
IGNORED

Subwoofer 9.11 prośba o opinię

e-gregor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Proszę o opinię na temat w/w subwoofera. Sprzęt ustawiony jest w pomieszczeniu 15m2. Kolumny przednie to Tonsil 50W. (dość leciwe, po serwisie - zregenerowane). Sprzęt też leciwy, firmy Denon. Najnowszy z niego jest amplituner z roku 99. Chodzi mi o jak najbardziej to możliwe budżetowy, ale poprawny subwoofer

Pozdrawiam,

Grzegorz

No coz - tez nosze sie z zakupem tego suba. Rozmawialem z przedstawicilem producenta, subwoofer zbudowany jest na bazie głosnika Tonsila GD 20/100 - jest to najmocniejszy glosnik z serii GD 20/... z najpotezniejszym magnesem produkowany podobno na rynek angielski (nie ma go w ofercie tonsila na polske). Siedziba producenta 9.11 miesci sie we Wrzesni a przedstawiciel producenta powiedzial mi ze firma wspolpracuje z tonsilem, natomiast sam wzmacniacz jest ich wlasnym dzielem. Subwoofer jest solidnie wykonany (wazy 18kg) z plyty mdf, stoi na aluminiowych kolcach i posiada moc 100W RMS. Cena jest na razie atrakcyjna (475 zl) - po wprowadzeniu produktu na rynek ma wzrosnac. Wg zapewnien producenta parametrami i brzmieniem nie odbiega od Yamahy YST 215. Przeznaczony do pokojow o powierzchni do 25m2.

Wszystko pieknie, ladnie to wyglada, cena super tylko... kto tego sluchal? Bo ja niestety nie, malo tego nie slyszalem zadnej opinii na temat tego suba wiec sam sie waham...

No właśnie, kto tego słuchał? Proszę o opinię wszystkich posiadaczy lub tych, którzy słuchali subwoofera 9.11!! Dżentelmena o nicku smaru proszę o kontakt na e-mail: [email protected]

Ależ drogi kolego możemy. Tyle, że stwierdziłem, że takie prywatne pogaduchy można załatwic na privie. Jak zdążyłeś zapewne zauważyc - zainteresowanie poruszonym przeze mnie tematem jest ogromne...

Udało mi się skontaktowac z kilkoma użytkownikami tego modelu subwoofera. Każdy wyraził swoje zadowolenie, przy czym żadnych konkretnych informacji nie uzyskałem. Jeden z pytanych miał wcześniej subwoofer mbquart, nie wiem, który model - wyraził się, że 9.11 jest znacznie lepszy.

Czy przymierzasz się na poważnie do zakupu tego subwoofera? Do kina czy do stereo i jaki sprzęt ma on wspomóc?

Pozdrawiam,

Grzesiek

Czesc,

Ja niestety nie znam nikogo kto uzytkuje ten subwoofer. A zainteresowanie twoim postem swiadczy o tym ze faktycznie uzytkujacych jest malo :)

Ja mam narazie tkie pseudokino Sony i chcialem wspomoc je tym subwooferem ale generalnie myslalem o przyszlosci bo zamierzam kupic jakies nowe klocki - chyba ampli Yamahy.

Narazie wstrzymam sie z zakupem az ten towar sie troche rozpowszechni albo bede mial okazje wyprobowac.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.