Skocz do zawartości
IGNORED

Grzanie się wzmacniacza

Rekomendowane odpowiedzi

A kolumny trochę poprawię wygłuszając wnętrze gąbka (bo są puste)I polutuje nowe grubsze kable i może będą śmigać. Ale zauważyłem że ściany tych kolumn są nawet sporej grubości 17mm co przy takiej klasie to żadkosc.

Ja wiem jedno: jeśli przetworniki w kolumnach (zwrotnice również), słuchawkach mają wartość przysłowiowej miseczki ryżu, to choćbyś nie wiem jakie cuda wyczyniał nie osiągniesz efektów. Choć z drugiej strony zawsze warto poeksperymentować, zawsze można się czegoś nauczyć. W miarę zdobytej wiedzy i doświadczenia można później wiele rzeczy zrobić samemu. Ale niestety pewnych barier nie da się przeskoczyć.

Czy mogę prosić was o podpowiedź który wzmacniacz wybrać z tych dwóch wyżej opisanych.?

Ewentualnie mam jeszcze ten do wyboru:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

sam zmodyfikować wzmacniacz i dać mu jakieś chłodzenie. Może wytrzyma.

Wsadź go do lodówki, wyprowadź kable głośnikowe na zewnątrz.

Pilota masz, powinno działać :)

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

który wzmacniacz wybrać z tych dwóch wyżej opisanych.?

Przy tym budżecie ten, który Tobie się podoba.

Jeśli musi być nówka, to bierz tego Denona.

...i nie przesadzaj z głośnością przy full loudness.

...a jeśli do imprez rozbieranych to szmatki nie rzucać na wzmaka.

Edytowane przez xniwax

<br />Oddaj czym prędzej w ramach gwarancji lub rękojmi, <br />

W ramach gwarancji lub rękojmi nie można oddać. Oddać można w ramach odstąpienia od umowy w ciągu 14 dni od odebrania sprzętu pod warunkiem, że kupiło się na odległość. Co można w ramach gwarancji jest napisane w warunkach gwarancji, które zazwyczaj nie są korzystne dla kupującego. W ramach rękojmi natomiast można żądać naprawy, wymiany, obniżenia ceny, a w ostateczności odstąpić od umowy, ale tylko w przypadku gdy wada jest istotna, a jeśli nawet jest istotna, sprzedawca może uchylić się od zwrotu wpłaty poprzez naprawę lub wymianę towaru. Nigdzie w przepisach nie określono, co to jest wada istotna.

Czemu nie ten Pionier?

Z mojej strony to tylko dlatego, że mi się wizualnie bardziej podoba Denon.

Reszta bez znaczenia.

Edytowane przez xniwax

• 3 lata później...

Witam,

Porównywałem "chiński badziew auna 508 ..." z następującymi wzmacniaczami: Sansui 517, Technics SU-V8, Pro-Ject amp 7, Musical Fidelity E11, lampowe: audio note P1 i chińska lampa manta v7 na kolumnach DIY opartych na aurum cantus i scanspeakach.. i co ???  Auna kupiona na allegro za 200 pln zamiotła graty 5-10razy droższe pod dywan.  Pierwsze co zwraca uwagę to dynamika, to jak szybko narasta impuls dźwiękowy to żaden z wymienionych klocków nie dorównuje. Bas .. jedynie Musical E11 był bardzo podobny choć za bardzo ociężały. Wysokie tony z auny są dźwięczne i precyzyjnie poukładane na scenie dźwiękowej, średnica lekko wycofana ale to akurat zaleta bo to pozwala słuchać tego wzmacniacza godzinami bez jakiegokolwiek zmęczenia. Bardzo się zdziwiłem i szukałem ewidentnych wad tego chińskiego kundla ale się nie udało. Poza tym wzmacniacz ma odbiornik BT i sterowanie pilotem.  Coś mi się wydaje że Chińczycy i im podobni są już lata świetlne przed skostniałymi Europejczykami ....

W dniu 8.03.2018 o 19:01, xniwax napisał:

Wsadź go do lodówki, wyprowadź kable głośnikowe na zewnątrz.

Pilota masz, powinno działać 🙂

Polecam No Frost.

De gustibus non est disputandum

• Pokaż nowe odpowiedzi