Skocz do zawartości
IGNORED

Przewody do bi-wiring oznaczenie

fido920

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiś czas temu nabyłem przewód Audioquest Type 2+-bi-wiring. Poprzedni właściciel opisał -oznaczył na plasterkach "rozdwojone" końce przewodów na LF i HF -jak rozumiem Low Frequency i High Frequency. Mam podwójne terminale w kolumnach AP Yara classic więc LF podłączyłem do dolnych terminali,a HF do górnych. Tyle, że te oznaczenia się zużyły(całkowicie wyblakły) i nie bardzo wiem które były które-przewody są takiej samej grubości. Czy ma to jakieś znaczenie-w sensie czy zakładał coś producent? Bo to, że wg wielu użytkowników forum bi-wiring nie ma sensu to wiem, ale skoro już mam taki, a nie inny przewód to wolałbym trzymać się zaleceń...Swoją drogą pewnie za jakiś czas będę szukał czegoś w zamian, ale zakonfekcjonowanego, też chętnie z bi-wiringiem...

Audio Physic Sitara25+WBA ThunderBird KT88EH+2x12AX7PSVane+2x12AX7GoldLion+Audioquest Type 2+, NuPrime DAC-9, Struss Analog Interconect rca-rca 1m

https://www.audiostereo.pl/topic/138203-przewody-do-bi-wiring-oznaczenie/

Witaj,

Przyjrzyj się dokładnie. Druciki do HF powinny być minimalnie cieńsze. Ja mam Audioquest Type 8 i jest to wyraźnie widoczne. Wujek Google pokazuje to samo przy Twoich. Dodatkowo powinny być też napisy bezpośrednio na koszulkach, na poszczególnych "drutach". Jak mi się uda załączyć fotkę, to na niej wyraźnie widać opis ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Druciki do HF powinny być minimalnie cieńsze

Na zewnętrznej izolacji jest opis 2x21 i 2x19, natomiast na drutach i koszulkach przy samych wtykach śladu po oznaczeniach nie ma. Po zewnętrznej izolacji też nie ma jak rozpoznać...Jakiś pomysł...?

Audio Physic Sitara25+WBA ThunderBird KT88EH+2x12AX7PSVane+2x12AX7GoldLion+Audioquest Type 2+, NuPrime DAC-9, Struss Analog Interconect rca-rca 1m

21 to cieńsze i idą na HF

większa wartość i cieńsze...???

taka magia miar i mniejszy numer tym większa średnica

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

<br /> Czy ma to jakieś znaczenie-w sensie czy zakładał coś producent?<br />
<br /> Czy ma to jakieś znaczenie-w sensie czy zakładał coś producent?<br />

Masz niepowtarzalną okazję do przeprowadzenia , ślepego testu. Przy podłączeniu masz 50% ,że trafiłeś. Czy słyszysz jakaś różnicę w dźwięku gdy zmieniasz podłączenie kabelków?

Stereo: WBA Blazebird + Ironbird; Pioneer N-70A CDX-1060 ; K-1020; ; JVC QL A7; YAMAHA Yp-701, RME Adi2 PRO FS R Black Edition ; Sony STR-V5 , ;kolumny: Altec Lansing Valencia, ProAc Response One SC. Kino: Yamaha RX-A3030;BC Acoustique EX-502; kolumny: Dali Grand Vocal, B&W 685 S2, Mivoc SW 1500; Raspberry Pi3 B+;DDRC-24 ; DDRC-22D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.