Skocz do zawartości
IGNORED

problemy z obrazem

yaro29

Rekomendowane odpowiedzi

sprawa ma się następująco. telewizor mam samsung SAMSUNG CW-29Z68 P, odtwarzacz dvd to YAMAHA S550. telewizor z dvd mam połączony za pomocą kabla scart, przy czym nie pamiętam dokładnej jego nazwy ale kupowany był w audioklanie za grubo ponad 100pln tak więc myśle ze jakis badziew to to nie jest. dvd nowe więc nie podejrzewam zeby wyjscie euro było skopsane, telewizor roczny ale tez nikt nigdy nie grzebał przy gniazdach.

A problem tkwi w tym ze mam zakłócenia sygnału. obraz na tv traci bardzo na jakości. objawy wystepują gdy wyłącze dvd ale nie zawsze... po czym ponowne włączenie i wyłączenie dvd usuwa problem (ale tez nie w kazdym przypadku, choc w większości). oczywiscie traci na jakosci synał tv jesli oglądam filmy na dvd obraz jest jak żyleta.

Sprawdzałem poprawność połączenia czy moze kable zle włozone albo nie dokładnie i nic wszystko w porządku. Nie wiem więc gdzie szukać problemu, czego to wina, kabla? gniazda w tv? czy moze gniazda w dvd? a moze jeszcze cos innego.

Macie jakieś sugestie??!!

Pozdr.

jarek

https://www.audiostereo.pl/topic/13828-problemy-z-obrazem/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.