Skocz do zawartości
IGNORED

Co sadzicie o tej listwie ?

Barthezz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Co sadzicie o tej listwie, z opisu wynika ze filtruje zaklocenia radioelektryczne. Moze jest jakis elektronik co moze powiedziec cos wiecej o jej parametrach bo za cene okolo 30zl :) to chyba warto cos takiego nabyc. Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/13836-co-sadzicie-o-tej-listwie/

Kup lepiej Lestara, model LF530WA5+, najwyższy z serii PowerMAster High5.

Aha - inie kupuj w Praktikerze!!!

JAk możesz kup w marketach sieci Selgross, tam mają najtaniej.

JA mam powyższą listwę, i w Selgrosie zapłąciłęm za nią 50zł, a w MM kosztowała ok 10złdrożej,

natomiast w Praktikerze byłą po 80!!!!!!!!!

a najdroższy LEstar w selgrosie po 80zł, w komputerowych też coś koło tego - w Praktikerze 120!

Rozbój panie w biały dzień.

aha - www.lestar.com.pl

no i są znacznie łądniejsze od Acarów :)

tak, tylko że Fellowes jest dużo droższy od LEstara, a i parametry w porównaniu do polskiego produkty ma takie sobie, wiec poco przepłacać, a przy okazji można pomóc krajowemu producentowi:)

->Barthezz

Ja mam taka listwe - dokladnie 12 sztuk (2 w domu a reszta w firmie). Dzialaja i spelniaja swoje podstawowe zadanie ochronne - tyle mozna o nich powiedziec. Zaden podlaczony do nich sprzet nigdy mi nie nawalil, mimo roznych ciekawych wydarzen elektrycznych z uderzeniem pioruna w budynek wlacznie.

Witam

Mogę coś powiedzieć o listwach ACAR - totalny badziew.

Pracowałem w firmie informatycznej, i wymienialiśmy regularnie te Acary, bo po prostu przestawały działać !

Nie mieściło mi sie to w głowie, bo co może się zepsuc w czyms takim ?

Ale tam nawala wszystko - wyłącznik, gn. bezpieczników, i -najgorsze - styki się rozginaja i przestaja kontaktować.

A cała część ochronna to warystor i (w modelu WF) dławik...

Na dodatek nie da się tego rozebrać bo jest zamknięte "na amen".

Lepiej w tej cenie kupic Lestara - też badziew, ale da sie rozebrać w razie co.

Bob

Witam

Mam dwie listwy w domu obie są acara w tych listwach nic nie ma z wyjątkiem jednego warystora ,takiej z dławikiem jeszcze nie spotkałem jak chcesz to kup taką listwe i wstaw tam dodatkowe filtry będziesz miał wtedy chociaz dobry rozdzielacz , jezeli nie to wykonaj samodzielnie osobny filtr na wzór kondycjonera opisy znajdziesz w necie.

Pozdrawiam

a taka listwa

Ukryta Zawartość

co panowie powiedzą o jej parametrach - warto to kupić ?

Ukryta Zawartość

Ja zakupiłem niedawno w MM (Wa-wa) cóś takiego:

Ukryta Zawartość

Parametrami i jakością wykonania przewyższa jakiekolwiek Lestary (a nie jest to najwyższy model), no i ma 6 gniazd. Niestety drogo.

Ukryta Zawartość

A co sądzicie o listwach ETA? Np. ta:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Obudowa jest metalowa. Po wymianie przewodu zasilającego na jakiś porządny ekranowany mielibyśmy całkiem niezłą listwę. Czy ktoś miał do czynienia z tym modelem?

Ukryta Zawartość

@baad74:

hmm, suche porównanie podstawowych parametrów z "moim" Belkinem:

Zdolność absorbcji energii impulsu

ETA: 175 J

Belkin: 1940 J

Maksymalny prąd impulsu

ETA: 6 kA

Belkin: 45 kA

(w obydwu wypadkach im wyższe wartości tym lepiej)

Kupiłem ostatnio na giełdzie coś takiego:

Dość pancerne, aluminiowa anodowana obudowa, 6 gniazd Schuko, podświetlany wyłącznik, dużo miejsca w środku... robię właśnie prosty filterek dławikowy z grubym drutem w uzwojeniach i zabezpieczeniem przeciwprzepięciowym, zmieści się na pewno.

[obrazekLUKASZ-229054_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fellowes ma całkiem sporą ofertę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -

Ukryta Zawartość

Prawda jest taka, że żadna listwa nie zabezpieczy przed przepięciem spowodowanym uderzeniem pioruna lub poważnym przepięciem łączeniowym jeżeli cała instalacja w budynku nie będzie posiadała ograniczników przepięciowych klasy I i II. Listwy są ogranicznikami klasy III i są w stanie wytrzymać max. 0,8kV, podczas, gdy przepięcia indukowane w instalacji bez zabezpieczenia dochodzą do 4kV. Moja rada - wyłączać sprzęt na pierwszy odgłos burzy i wyjmować wtyczki z gniazdek

Ja mogę potwierdzić, że Acary faktycznie są dość kiepskiej jakości i nie da się ich otworzyć. U mnie zaraz po zakupie wyleciały zaciski w gniazdach i trzeba było w brutalny sposób otworzyć obudowę i zainstalować blaszki na swoim miejscu.

A jeżeli już kupujecie taką czy inną listwę w markecie to KONIECZNIE ją rozpakować zaraz przy kasie! Kupiłem w Katowickim MM listwę Lestar LF 530WA 5+, całość zapakowana i jeszcze zabezpieczona taśmą transportową - w domu odpakowałem i Q.wa SZOK! W środku jakiś najtańszy badziew!!!!

Straciłem tylko nerwy, czas i paliwo na kolejny dojazd do marketu. Oczywiście wymienili na tą właściwą bez gadania z zaznaczeniem - żeby jednak sprawdzać zaraz po zakupie eeh.

Smutny fakt, że pieprzone złodziejswo szerzy się na każdym kroku!

Pozdro

• 2 miesiące później...

Czy ktos z uzytkownikow Fellowsa moze cos napisac na temat tej listwy.Ktora warto wybrac ,te najdrozsza,czy te z tlumieniem 20db? Czy to tlumienie ma az taki duzy wplyw na dzwiek?Stalem dzis przed stojakiem w MM i zglupialem ,warto,czy nie .

eee...panowie

a nie wiecie czy do Tesco rzucili już jakieś fajne końcówki mocy. Szukam jaichś dobrych noł-nejmów.

A co sądzicie o DVD Manty za 99 zł - czy to aby nie za drogo, bo Geanie podobno były po 59,99 zł?

Idę jutro po kartofle to se jakiś kabelek kupie i napiszę wam czy nie przepłaciłem.... :)

Ja kupielm Orvaldi - Tania tlumienie jedynie 10 db (jest tez 0) i co najwazniejsze w stosunku do gniazkda nie zmienia sie dzwiek:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Obecnie w Praktikerze jest wyprzedaż listew do boazerii. 4.50 zł za odcinek 2.5 m. Dostępne wykończenie to dąb, sosna, buk, palisander i klon. Wpływ na brzmienie większy niż listwy ACAR. Zabezpieczają też lepiej - paździerz nie przewodzi prądu.

Pozdrawiam :-)

Witam

Chciałbym tylko dodać, że Lestary mają 5 lat gwarancji co prawda wszyscy tyle dają, ale serwis realizowany jest systemem door-to-door.

Pytanie do mieszkańców Małopolski, czy to prawda że u Was słowo Acar jest synonimem słowa listwa.

(u nas słowo Flatron jest synonimem płaskiego kineskopu :).

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.