Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki do tv co zrobić

Wiktor_70364

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, kupiłem nowy telewizor. Dźwięk do zwykłych spraw wystarczy, jednak mam zestaw głośników Creative i tu zaczyna się moje pytanie.

Czy mogę w jakiś sposób podłączyć je do TV, aby z nim współgrały ? I żeby do regulacji głośności wystarczył pilot od TV?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jak masz wyjście audio w TV na cinch to bez kłopotu, ale obawiam się, że już nie ma - też bez pilota.

Pozostaje dwie metody - jedna bez pilota wychodząc z EURO fonią na dwa cinche do Creativa.

Druga to wyjście ze złącza słuchawkowego mini jack na dwa cinch do Creativa - regulujesz pilotem TV.

Oczywiście dla zaawansowanych jest jeszcze dokupienie do TV DAC'a :

Ukryta Zawartość

i połączenie go optykiem z TV a z drugiej na Creativa, ale to też bez regulacji pilotem TV.

Można sobie też zrobić soundbar dla ubogich dodając płaszczyznę 45st, która odbije dźwięk z głośników TV

w kierunku słuchacza - u mnie się na codzień sprawdza poprawiając pasmo i zrozumiałość mowy.

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Na niektóre polskie filmy i tak bez słuchawek - nie da rady. Zrozumiałe są wyłącznie wulgaryzmy.

Jak zawsze bezkompromisowo,,,ale dojrzale,,

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

Oczywiście dla zaawansowanych jest jeszcze dokupienie do TV DAC'a :

Ukryta Zawartość

i połączenie go optykiem z TV a z drugiej na Creativa, ale to też bez regulacji pilotem TV.

Można sobie też zrobić soundbar dla ubogich dodając płaszczyznę 45st, która odbije dźwięk z głośników TV

w kierunku słuchacza - u mnie się na codzień sprawdza poprawiając pasmo i zrozumiałość mowy.

Taki dac mam i używam, ale do połączenia tv ze wzmacniaczem- to dopiero słychać! ;-)

Fajny pomysł- będę musiał wykonać taki pseudo soundbar.

Ukryta Zawartość

Druga to wyjście ze złącza słuchawkowego mini jack na dwa cinch do Creativa - regulujesz pilotem TV.

Czyli jeśli wyjdę z TV na mini jack, i 2 cinch do Creativa to bez problemu będę mógł regulować głośność za pomocą pilota?

Powinno spokojnie działać, jednak to słabe rozwiązanie pod kątem jakości dźwięku ...

Spróbuj, czy wersja dla ubogich coś poprawi.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Mój TV LCD gra z mini-jacka beznadziejnie, mega beznadziejnie.

Za to po optyku z konwerterkiem wyżej wymienonym za 30zł bez problemu.

W moim konwerterku jest mini-jack i 2x cinch, są też takie.

Do filmów, kanałów muzycznych jak znalazł.

Kup najtańszy z wysyłką, one są dokładnie takie same.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Vienna Acoustics Bach Grand <- Yamaha A-S1100 <- Myryad Z20 Dac <- Chromecast Audio + kable wg audioburak i gra muzyka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.