Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha 803d - wejście w świat winylu ?

artur 1984 waw

Rekomendowane odpowiedzi

jak w temacie. podobno kiedyś to nadchodzi... pytanie, czy do zestawu: Yamah 803d + Kef R300 warto dokładać gramofon. W oko wpadła mi Unitra G8010 /akurat ten, bo mogę dokonać wymiany za inny posiadany sprzęt/.

Konkretne pytanie - czy warto ? Czy nie za słaby ampli... czy dobre połączone. nie mam żadnego doświadczenia z czarną płytą.

<br />Pytasz czy Twój amplituner za ok. 3400, oraz kolumny za 5600 nie ograniczą "niesamowitych" możliwości Unitry wartej w porywach stówkę? <br />

A dlaczego nie mogą ograniczać? Bo są droższe? Nonsens.

Jeszcze raz: Pytasz czy Twój amplituner za ok. 3400, oraz kolumny za 5600 nie ograniczą "niesamowitych" możliwości Unitry wartej w porywach stówkę? Nawet nie chce mi się silić na satyrę, ani sprawdzać czy ampli ma wbudowany preamp gramofonowy, bo samo założenie jest zwyczajnie głupie.

Pytałem "w drugą stronę". Motywy wyjaśniłem. Założenie takie sobie sam przyjąłeś i tak - jest zwyczajnie głupie. Mogłeś sobie darować ten wpis.

Jeszcze raz: Pytasz czy Twój amplituner za ok. 3400, oraz kolumny za 5600 nie ograniczą "niesamowitych" możliwości Unitry wartej w porywach stówkę? Nawet nie chce mi się silić na satyrę, ani sprawdzać czy ampli ma wbudowany preamp gramofonowy, bo samo założenie jest zwyczajnie głupie.

Patrząc na to obiektywnie zakładając że Unitra jest sprawna lepszy gramofon kosztuje dzisiaj zapewne z 1000-1500PLN a może i więcej. Z drugiej strony wiele dzisiejszych wzmacniaczy czy amplitunerów ma przedwzmacniacz gramofonowy zrobiony na zasadzie byle był więc pytanie jak najbardziej może mieć sens.

Tak naprawdę pytanie brzmi czy chcesz kupować nowe wydawnictwa czy te starsze, z okresu świetności winyli...

Słuchałem tych nowych wydawnictw i coś mi w nich nie pasuje. Jedyną atrakcją są niektóre płyty naszych krajowych wykonawców bo przynajmniej nie trzesczą tak koszmarnie jak stare( mycie także nie pomaga)

To miał być zdecydowanie drugi transport w zestawie. mamy już z ponad sto płyt i ze 150 GB w plikach /flac itp./. nie myślałem o nowych wydaniach, ale o kupnie starszych płyt, które chodzą po parę złotych i w ogóle starcie z winylem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.