Skocz do zawartości
IGNORED

Denon x2400 + zestal Klipsch

xuoort

Rekomendowane odpowiedzi

Niby się mówi aby fronty+central były takie same przewody. Dużo ludzi robi 2x4mm2 na fronty.

Kilku znajomych to ma do suba i sobie chwali typ Y ponoć szybciej wzbudza

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Ukryta Zawartość

Denon AVR-X6200W / Denon PMA-1510AE / Denon DBT-3313UD

Monitor Audio Silver 10 / Silver Center / Silver 1 / Dali sub E-12F

Ja tak mam. Jak zamówiłem przewód to o 1.5m dłuższy aby to na central przeznaczyć. Jeśli masz z tej samej marki głośniki a masz :) to daj na fronty+central taki sam przewód. Po prostu jak będziesz zamawiać to zakup więcej o 1.5m-2m i to na central dasz. Kable też masz różne, ważne aby były z miedzi (OFC), na bank nie bierz srebrnych bo one jeszcze górą sypią a w Klipsch tego pod dostatkiem jest.

Co do tylnych głośników to już 2x1.5mm2 wystarczy.

Ja bym dał na fronty+central 2x4mm2, zresztą z tymi przewodami to też jest różnie, każda firma inaczej grają albo to ktoś słyszy lub nie. Melodika 2x4mm2 z basscore to chyba jeden z bardziej popularnych przewodów, tak samo jak Profigold czy Cordial. Można też o mniejszym przekroju to tu ciekawe są Chord Clearway, Tellurium, Qed, itp. do 100zł/mb duży wybór.

Tam gdzie kolumny kupujesz to o gratis przewód zapytaj

Pytałem, ale twierdzą że tak cisnąłem z kwotowaniem zestawu że nie mogą nic mi zejść bo każda złotówka się dla nich liczy, bo pojechali po bandzie :) Pewnie standardowy wkręt żeby zarobić ale fakt cena bardzo dobra i obsługa też

No i w temacie cicho :(

Ciekawe czy zabawki już dotarły?

Witam, Witam,

Dotarły wczoraj rozstawiłem, jutro wrzuce foty tylko ogarnę syf żeby to jakoś wyglądało :)

Grać gra ale musze chyba przeczytać instrukcję Denon x3400 i suba żeby to ustawić bo mam problem z subem. Za każdym razem muszę kliknąć wszystkie strefy stereo żeby się włączył głośnik centralny inaczej jest tylko stereo. DOdatkowo w kalibracji sub normalnie grał, a jak już odtwarzam muzyke filmy to w ogóle nie czyta suba i nie gra. Z tyłu są 2 gałki i 2 przełączniki pewnie kwestia przełączenia ale wczoraj do nocy przestawiałem meble żeby jakoś grało i wyglądało :)

Podłogówki na podłodze :) Będą foty to będzie można krytykować, ale tak musi zostać :)

Na razie się wstrzymuje z bokami, tyłami i sufitami :) Ten zestawik już znacznie przekroczył budżet, dodatkowo dopóki się nie przeprowadzę nie mam jak ich sensownie zawiesić także dokupię pewnie w przyszłym roku. Tak samo gramofon jakiś fajny, ale tak jak mówię reszta zakupów musi poczekać.

Na razie właśnie przyszedł Władce pierścieni na 2xBR rozszerzone także kino będę testował na tym :)

Jak już sub zacznie grać..

Na razie się wstrzymuje z bokami, tyłami i sufitami :)

może jednak warto się zastanowić nad zakupem jakichkolwiek, w miarę rozsądnych, używanych i niedrogich surroundów?!

będą to o niebo lepsze doznania przy dźwięku 5.1, niż samym 3.1, jak masz kolego na ten moment

Razem z kablami 10k

Poniżej link do 2 zdjęć niestety nie wiem jak się tu wrzuca grafikę.

Ukryta Zawartość

Tak tylko u mnie kanapa musi stać przy samej ścianie więc będę je miał centralnie nad głową. Dodatkowo nie chce kupować badziewia a budżet wyczerpany także wstrzymam się i na spokojnie dokupię Klipsch RP-240S

Ukryta Zawartość

W ciemno, słyszałem inne Klipsch niższe modele, a ten już zamówiłem, wiem że źle ale jak dla mnie grają ok :)

Teraz kwestia ustawinia suba poniżej grafika tyłu mojego macie pomysł jak to ustawić aby było ok? Jest podłączony pod L/LFE

Pierwszy pstryczek ma być na - ON ?

Drugi na 0 czy 180 ?

LOW- pASS na ile herców? Czy LFE?

GAIN jak na kalibracji żeby wyszło poniżej 75db?

R-112SW-Back.jpg

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

No widzę mój pomysl ale suba wstaw między te dwie małe komody będzie lepiej wizualnie. Co do pytania to ja ustawiłem akurat tak:

Może być na Auto w tedy będzie się sam wzbudzał jak dostanie sygnał z ampli.

Faza na 0'

LowPhase na LFE

Găini czyli volume na godzinie 10:00 jak za dużo będzie na ampli to zmniejsz i jeszcze raz kalibracja a jak za mało to musisz dodać ale ja i tak jak robiłem u siebie na 115 to z poziomem musiałem zjechać do godziny 9 i w tedy było miodzio

subfan Oke dzięki poczytam co tam ciekawego naskrobali :)

Stivi Dzięki za przyspieszoną instrukcję :)

Pierw sub stał z booku za kolumna i było ładnie symetrycznie a żona wpadła w histerię co to za dziury między szafkami ( telewizor szerszy od tych 2 małych więc były szpary po bokach ) ale w sumie twój pomysł nie jest zły może przeforsuje u żony :)

Nasunęło mi się nowe pytanie czy moje kolumny jako że mają 4 wejścia powinienem podłączyć na bi-amp? RP260

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.