Skocz do zawartości
IGNORED

RODO . Ochrona danych osobowych . Mam wątpliwości.

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Nie muszę zdobywać żadnych dowodów. Wystarczy jasno opisać sytuację, w tym przypadku taką, że facet który spisuje nie bardzo wie dla kogo to robi i nie udzielił informacji na ten temat. Dodatkowo można go podejść i np. powiedzieć, że było się dwa miesiące temu i dane już są, niech zajrzy do kajetu (czy komputera) Jeżeli zacznie szukać to znaczy, że danych nie niszczą i podpadają pod problem z retencją danych.

Jestem Europejczykiem.

Nie muszę zdobywać żadnych dowodów. Wystarczy jasno opisać sytuację, w tym przypadku taką, że facet który spisuje nie bardzo wie dla kogo to robi i nie udzielił informacji na ten temat. Dodatkowo można go podejść i np. powiedzieć, że było się dwa miesiące temu i dane już są, niech zajrzy do kajetu (czy komputera) Jeżeli zacznie szukać to znaczy, że danych nie niszczą i podpadają pod problem z retencją danych.

To, co opisujesz, to jest właśnie dowód na złamanie procedur. Oficjalnie, jako świadek niekompetentnych działań ochroniarza, przedstawiasz właśnie opis tychże. Dla GIODO to powinno wystarczyć do wszczęcia procedury kontrolnej (i dalszego ciągu zwykle też :) ).

Jeżeli już mamy być precyzyjni to to nie jest żaden dowód tylko moja obserwacja. Dowodem byłoby np. zdjęcie, filmik z komórki, zapewne też oświadczenie osoby która byłaby ze mną. Już to może być powodem wszczęcia postępowania przez GIODO.

Tak na marinesie - ciakwa jestem ile takic spraw będzie teraz i czy ruszy jakaś lawina skarg i prowadzonych postępowań.

Jestem Europejczykiem.

argus napisał donos to zwykła lużna nasza obserwacja -na ile są wydolni w kontrolowaniu takich pierdół nie wiem

po czesci bedzie to wynikało pewnie z wysokosci kar i oplacalnosci

kontrola jest prosta po postepowanie dozorcy powinno byc opisane na papierze - nie ma ? juz maja problem

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

To, co opisujesz, to jest właśnie dowód na złamanie procedur. Oficjalnie, jako świadek niekompetentnych działań ochroniarza, przedstawiasz właśnie opis tychże. Dla GIODO to powinno wystarczyć do wszczęcia procedury kontrolnej (i dalszego ciągu zwykle też :) ).

Na razie nie widzę tu dowodów a jedynie słabo sprecyzowane wnioski. Rozumiem entuzjazm kolegów i nawet go podzielam ale jeżeli myślicie że GIODO/PUODO kiwnie palcem na zgłoszenia podobnego kalibru to jesteście niepoprawnymi optymistami.

argus napisał donos to zwykła lużna nasza obserwacja -na ile są wydolni w kontrolowaniu takich pierdół nie wiem

po czesci bedzie to wynikało pewnie z wysokosci kar i oplacalnosci

kontrola jest prosta po postepowanie dozorcy powinno byc opisane na papierze - nie ma ? juz maja problem

Jeżeli to jest koncesjonowana agencja ochrony to możesz być pewny że posiada rejestr przetwarzania bo to pewnie masz na myśli.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.