Skocz do zawartości
IGNORED

Czerwone kable KonTech ?

krzych

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie,

To taka mała świąteczna "burza mózgów w szklance wody"... Może w przerwie między śledzikiem i bigosem skreślicie kilka słów na temat wymienionych w tytule kabli głośnikowych? Rozpocząłem akcję poszukiwania kabli do mojego systemu (patrz w "o mnie"), ponieważ pozostałości po poprzedniej konfiguracji nie brzmią najlepiej - słychać że kombinacja Cordiala CLS240 z Kimberem nie pokazuje pełni możliwości wzmacniacza i kolumn. Napotkałem na forum opinie, że Primare A20 gra nieźle z kablami molibdenowymi (tu wymieniono np. wyroby KonTechu); no i znalazłem w internecie ofertę czerwonego modelu tej firmy... Proszę osoby, które miały styczność z tymi kabelkami o jakieś opinie na ich temat (oraz o innych modelach KonTecha ). Szczerze mówiąc niewiele jest w internecie wiadmości o wyrobach tej firmy - czy w ogóle SAPR przy Ratuszowej jeszcze istnieje ? Jesli macie jakieś inne pomysły, niż KonTechy - wrzućcie posta, będę niezmiernie wdzięczny ;-)

https://www.audiostereo.pl/topic/13907-czerwone-kable-kontech/

Krzych,

dziękujemy za zainteresowanie, SAPR powoli wychodzi z letargu, choć może z SAPR`a przeistoczy się w coś innego - nazwa była związana z siedzibą, którą najprawdopodobniej zmienimy). Narazie ruszyła produkcja kabli w nowym, lepiej wyposażonym warsztacie. Odnawiane są zapasy starych modeli, przygotowaliśmy też nowe. Od połowy stycznia 05 będziemy w pełni mobilni jako producent i dostawca kabli. Nie została jeszcze dopracowana kwestia miejsca odsłuchu i sprzedaży kabli, ale mamy nadzieję, że i ten problem zostanie rozwiązany w pierwszym kwartale 05.

Roboczo można z nami się kontaktować pod telefonem 0 22 811 02 52 (jeszcze nie codziennie, ale bardzo często tam jesteśmy).

Przy okazji.

Chodzi nam po głowie coś na kształt klubu audiofila melomana czyli dla osób, które odkryły, że przyjemniejsze jest słuchanie muzyki na dobrym sprzęcie, w odróżnieniu od audiofila audiofila, czyli wielbiciela sprzętu dla samego sprzętu.

Ilość członków klubu byłaby ograniczona, choć mogliby przyprowadzać nieograniczoną ilość swoich gości. Członkowie mieli by swoje prawa i ewentualnie bonifikaty (w tym finansowe), ale także i obowiązki (w tym finansowe).

Dalej nie rozwijam tematu, bo wchodziłbym już w zagadnienia komercyjne.

Ciekawi mnie natomiast czy w stołecznej społeczności audiofilów melomanów, byłyby osoby zainteresowane takim klubem.

Aktualnie opracowywana jest wstępna propozycja programowa działania takiego klubu. Osoby, które zechciałyby zostać członkami takiego klubu miałyby oczywiście wpływ na sposób jego działania. W chwili obecnej interesuje mnie czy taka inicjatywa ma sens (jest potrzebna).

Jeżeli tak, to byłbym wdzięczny za wypowiedzi na ten temat na forum - może specjalny wątek.

Osoby zainteresowane tematem proszę o podanie kontaktu i sugestii na [email protected]. W połowie 01.05 będę kontaktował się i informował czy inicjatywa rozwija się czy nie, a jeżeli tak to co jest "grane".

Pozdrowienia Świąteczne i Noworoczne

awas

-> sapr

Noooo jestem kompletnie zaskoczony ;-) - wrzuciłem posta o kabelkach i nie liczyłem na zbyt wielki odzew, a tu tymczasem "z grubej rury": odzywa się jako pierwszy sam producent i do tego z ciekawą - moim zdaniem - inicjatywą. :-D Myślę, że chwilowo w tym wątku można spróbować ocenić pomysł powołania swoistego klubu "w realu", natomiast jeśli odzew będzie większy - to przenieść to na inny wątek na "bocznicy" na przykład.

Cieszę się przy tym, że - znane mi tylko z opowieści na forum - studio przy Ratuszowej wznawia działalnosć. Co do czerwonych kabelków - ja się odezwę na priva aby omówić sprawę drutów do Primara...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.