Skocz do zawartości
IGNORED

Praca w branzy hi-fi w stolicy

górek

Rekomendowane odpowiedzi

Aktualnie szukam pracy w Warszawie. W zwiazku z tym iz interesuje sie sprzetem audio chcial bym pracowac w tej branzy. Na poczatek to mogl bym nawet scierac kurze w salonie audio :) Moze ktos z Was slyszal o jakiejs ofercie pracy w jakims salonie lub nawet media markt w dziale hi-fi?? A moze ktos wie gdzie i jak szukac?? Jak by nie patrzyl jakie doswiadczenie w pracy z klientem mam, robie podstawki i je sprzedaje a pozatym chandlowalem co nie co sprzetem.

Dziekuje ewentualne wpisy i podpowiedzi.

https://www.audiostereo.pl/topic/13936-praca-w-branzy-hi-fi-w-stolicy/

Ha, ciesze sie, ze jestes. Jakos utkwilo mi w pamieci, ze zostales niesprawiedliwie potraktowany na forum, co czasami podkreslam, ale niektore bledy ortograficzne nie powinny sie pojawiac... Nawet jako "przejezyczenia" ;>.

Pozdrawiam i powodzenia.

P.S.

Nie szukaj pomocy na forum tylko samemu zadbaj o swoja przyszlosc! :)

Sam bym czegoś dorywczo poszukał na weekend bo w tygodniu mam szkołe.

Oczywiście najchętniej w audio:) Z elektroniką co nieco wojowałem więc jakowe CD,wzmacniaczyk czy kolumienkę do ładu moge doprowadzić:)

Istnieje jakaś szansa na taką prace w Warszawie?

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Oczywiscie ze samemu staram sie zadbac o przyszlosc ale moze komus sie cos obilo o uszy... Bylem na rozmowie w Centrum Hi- Fi i w sumie byli ze mnie zadowoleni tylko ze przyjeli juz kogos tydzien wczesniej i mieli prowadzic debate z szefem czy przyjac jeszcze jedna osobe. Czekam do dzisiaj i niestety zadnego telefonu nie bylo :(

Na stronie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) są dwie oferty pracy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Az łza się w oku kręci, też kiedyś chciałem pracować w slaonie audio, żeby łączyć pracę z pasją, no ale niestety zarobki nie są tam najwyższe, poza tym czasami w ciągu dnia zawita tylko 1 klient....trochę nudnawo....Można

wprawdzie muzy posłuchać na róznych systemach, ale czasami usta tez przydałoby się do kogoś otworzyć ;-)

Gorek>

Tak mi się właśnie wydawało że widziałem jakąś kartkę w Galerii Mokotów, nie wiedziałem tylko czy Bose czy Centrum HiFi. Proponuje zadzwonić do wszystkich, coś może znajdziesz, choć z tego co można zaobserwować na forum niekoniecznie fajn musi być praca dla "pana decibela". Powodzenia.

Nie rzycaj ręcznika stary - z tego co widziałem to masz rzemiosło w rękach. Powysyłaj zdjęcia swoich wyrobów do firm zajmujacych się aranżacją wnętrz, dodaj też cos o akustyce, zarejestruj działalność i kasuj pieniądze.

===> Zegarmistrz. Nie mam zamiaru rzucac recznika. Mam troche smykalki do tego i owego, a przy okazji troche zdolnosci plastycznych ( a co tam, pochwale sie i wrzuce moj rysunek). Pozatym jest moja pasja do sprzetu audio. Chcial bym pracowac w branzy ktora mnie interesuje i robic to co umiem dobrze. Niestety mam niecale 20 lat i tu moze byc problem. Nie chcial bym jednak zaczynac od skladania chamburgerow w Mc. Donaldzie. Jezeli ktos ma jakies pomysly to prosze pisac. Z gory dziekuje!

[obrazekLUKASZ-230570_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

----> dzieki rogus, pozowala mi moja obecnie juz ex. Jak to rysowalem bylismy jeszcze razem i w sumie to dla niej powstalo:) Jak czasami mnie dorwie wena to wlasnie takie sa efekty...

Drogi Gorku,

Nie chcac byc okrutnym, bo to i Swieta i twoje szczere intencje, ale moze tez dobrze Gorku, zebys zszedl na parkiet prawdy jeszcze przed nowym rokiem.

Gorku, masz dwadziescia lat, z tym rysunkiem komisja liceum plastycznego w Warszawie wyslalaby cie w droge powrotna pekaesem i nie zapraszala na nastepny egzamin za rok. Jak na twoj wiek jednym z pierwszych i koniecznych krokow bedzie juz teraz niemaly wysilek z ta straszna ortografia. Z tak elementarnymi bledami i nieznajomoscia jezyka bedziesz w Warszawie niczym wiecej jak obiektem zartow i w najlepszym przypadku litosci.

Nieznana jest nam twoja sytuacja finansowa, lub twoje uzaleznienie ekonomiczne od osob trzecich, ale dobrze byloby sie tez zastanowic nad arytmetyka przychodow pochodzacych z wycierania kurzy i kosztow zycia w stolicy. Fajnie ze jak piszesz: "W zwiazku z tym iz interesuje sie sprzetem audio chcial bym pracowac w tej branzy", ale pamietaj, ze tak naprawde to nikogo nie obchodzi i jest wrecz......komiczne.

Sugestia byloby w twoim przypadku zrobienie matury oraz kontynuacja nauki w jakimkolwiek odpowiednim do twoich mozliwosci intelektualnych sektorze, pamietajac tez o jesli nie realnej, to potencjalnej do danego zawodu potrzeb tak rynku jak tez twoich oczekiwan dotyczacych wysokosci wynagrodzenia.

Innym rozwiazaniem, jezeli stwierdzisz, ze edukacja nie jest dla ciebie rozwiazaniem moze byc rzemioslo, z ktorego przy pewnym sczesciu i przedsiebiorczosci mozesz uzyskac calkiem niezle, lecz nigdy gwarantowane rezultaty finansowe.

Powodzenia w 2005

----> Jazz, no musze Cie zaskonczyc. Mature mam zrobiona i to calkiem dobrze. Studia rzucilem jakies 2 tygodnie temtu bo to co studioowalem poprostu mi sie nie podobalo. Od nowego roku akademickiego jeszcze raz bede zdawal na jakas uczelnie. Teraz przeprowadzam sie do stolicy z mysla o wiekszych perspektywach niz w moim malym miasteczku (Warszawa 3% bezrobocia). Jezeli chodzi o koszty utrzymania w stolicy to wg moich potrzeb nie sa one duze. No bo 800 zl miesiecznie to raczej nie duzo:) Co do tych osob trzecich to wlasnie chce sie uniezaleznic od nich finansowo:)

Teraz tak, nie wiem dlaczego piszesz ze odeslano by mnie z kwitkiem gdyby jakas tam komisja zobaczyla ten rysunek...

A co do ortografi... hmm uwierz mi, nawet jak bym chcial to nie moge nie popelniac tych pieprzonych bledow...

>Jazz

Jeśli faktycznie byłbyś bogaty, odnosiłbyś sukcesy zawodowe, byłbyś żadowolony z siebie i twoich najbliższych, miał poważanie wuja Sama, dostał górę prezentów... to na pewno nie dokładałbyś młodemu szukającemu pracy, a zdecydowanie nie traciłbyś czasu na próby brylowania na jakimś podrzędnym audioforum w Polszcze.

Wszystkiego najlepszego w nadchodzącym Nowym Roku, a w nim własnego kawałka podłogi.

rysunek niezly, ale popracuj nad podstawami - anatomia, bryly, przestrzen, trojwymiar, jak padaja cienie. to nie zlosliwosc, ale te podstawy bardzo wiele Ci dadza. kreska to osobna sprawa, mozna tak, mozna nieco miejscami pokazac wlasnie kreske, swoj charakter rysownika. powodzenia.

No jak narazie nie udało mi się znaleźć pracy w branży... Dzisiaj byłem na rozmowie w Video Club i od piatku zaczynam tam prace. Jezeli ,, w miedzyczasie" znajdziecie bedziecie widzieli jakas oferte w salonie hi-fi itp to czekam na wpisy. Z gory dziekuje

Ukryta Zawartość

oferta pracy jest

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.