Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki dac zamiast M2tech Hiface dac ?

casio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów.

Posiadam rls callisto III,klon naima i preamp jc2 (chińczyk).Gra to dynamicznie choć czasem mam wrażenie,że za misiowato,za ciepło.Myślę o wymianie daca,chciałbym aby grało bardziej przejrzyście i neutralnie.Co byście polecili tak do 3000 zł? Myślałem nad używanym M2tech young dac,nuforce dac-80.A z nowych Pioneer U-05 (tu wszystko w jednym dac+pre+wzmak.słuchawkowy) i ostatnio poczytałem o Xiangsheng dac-05a.Może ktoś wymieniał hiface dac na coś innego i ma jakieś porównanie ?

https://www.audiostereo.pl/topic/139536-jaki-dac-zamiast-m2tech-hiface-dac/

Spróbuj zainteresować się Audio GD. To chińska firma robiąca bardzo dobre DAC.

Może jakiś używany Hegel - jeśli chcesz ochłodzić dźwięk, to może się nada. Ale mało muzykalny

Jest też Matrix, może jakiś używany Bryston

Pozdrawiam Stempur

Pomimo ze trochę leciwy to za około 3k można kupić Parasound DAC 2000 na kości ultraanaloga ( z tym ze 20 bitowej )

W tej cenie moim zdaniem ten przetwornik nie ma konkurencji- polecam lekturę na audioreview i stereophile

Ilu ludzi tyle opinii

Witaj

Na pewno odrzuciłbym zarówno Pioneera U-05 jak i nuForce DAC80, ponieważ oba charakteryzują się ciepłą barwą, a założenia są zupełnie inne.

Jeżeli sygnał z DACa będzie podawany wyłącznie na kolumny ( nie na wyjście słuchawkowe, ponieważ dźwięk jest inaczej podawany) to polecił bym rozważenie Audiolaba M-DAC charakteryzujący się bardzo dobrą dynamiką i rozdzielczą górą w tym przedziale cenowym.

M2tech Young poprzedniej generacji posiadał metaliczny przydźwięk z górnym pasmem, które miało tendencje do sybilowania.

W nieco wyższej kwocie mamy dostępny Audio-GD R2R2, który w porównaniu do M-DACa jest nieco cieplejszy w dźwięku i bardziej bezpośredni.

Pozdrawiam

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

A ja podejrzewam ,że wiele w ilości ciepła nie zmieni nowy DAC. To raczej reszta systemu jest po cieplejszej stronie.

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Też się nad tym zastanawiałem i moje Callisto III pewnie dużo ciepłej barwy wnoszą.Po głowie chodzą mi monitorki Martin Logan i nie wiem czy nimi zmieniłbym brzmienie systemu bardziej niż zmianą dac'a.Jak narazie audiolab mnie zainteresował,ze względu na możliwość podpięcia słuchawek i wykorzystanie jako pre,to zaleta.W międzyczasie czytam dalej.

Pre w takich urządzeniach jaki DAC to porażka, nie licz na to że takie pre będzie choćby ok. Są to cyfrowe przedwzmacniacze nic nie warte w takich pieniądzach. Porownywałem więc wiem co pisze.

Pre w takich urządzeniach jaki DAC to porażka, nie licz na to że takie pre będzie choćby ok. Są to cyfrowe przedwzmacniacze nic nie warte w takich pieniądzach. Porownywałem więc wiem co pisze.

Ten też nic nie warty ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

*****Sprzęt: Bezprzewodowy Boombox Hykker Sound Storm z Biedronki*****

Idź Pod Prąd. Z prądem płyną śmieci.

Ten też nic nie warty ?

Ukryta Zawartość

A Porownywales go z prawdziwym przedwzmacniaczem ? Czy poprostu pytasz mnie ? Ja go nie miałem, wiem jedno chcesz tanio i wszystko to dostaniesz G.....

Ukryta Zawartość

A Porownywales go z prawdziwym przedwzmacniaczem ? Czy poprostu pytasz mnie ? Ja go nie miałem, wiem jedno chcesz tanio i wszystko to dostaniesz G..... ������

I sory że dziś tak podchodzę do tematu ale mam dosyć paplania o niczym, gadania bez argumentów itp. Jeśli miałeś i porównałeś to szacuenk jeśli nie to szkoda pisać.

Sama waga urządzenia już dużo za siebie czasem potrafi powiedzieć, zwłaszcza że masz 3in1 i las złączy na tylnej ściance. 5 kg ?

Zacytowałem Twój post, ale nie oczekuję odpowiedzi tylko od Ciebie. Nie, nie miałem dlatego pytam, bo też jestem zainteresowany tematam...a w/g Ciebie co to jest prawdziwy przedwzmacniacz i czym się kierować przy wyborze..i dlaczego las złączy jest beee - Jak dla mnie cena ok 5 tys. i 5 kg to nie jest mało. Podaj proszę przykład dobrego przedwzmacniacza...a co sądzicie o tym, dac z przedwzmacniaczem - mam możliwość zakupu używanego w cenie ~ 3 tys zł. ( nowy kosztował ok. 10 tys.)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

*****Sprzęt: Bezprzewodowy Boombox Hykker Sound Storm z Biedronki*****

Idź Pod Prąd. Z prądem płyną śmieci.

Zacytowałem Twój post, ale nie oczekuję odpowiedzi tylko od Ciebie. Nie, nie miałem dlatego pytam, bo też jestem zainteresowany tematam...a w/g Ciebie co to jest prawdziwy przedwzmacniacz i czym się sugerować przy wyborze ? Jak dla mnie cena ok 5 tys. to nie jest mało. Podaj proszę przykład dobrego przedwzmacniacza...a co sądzicie o tym, mam możliwość zakupu używanego w cenie ~ 3 tys zł.

Ukryta Zawartość

Prawdziwy przedwzmacniacz to przedwzmacniacz a nie urzędzie typu trzy w jednym za cene którą trzeba dać za jedno z tych urządzeń by było przyzwoite. Ja nie przyjmuje na dzień dzisiejszy do siebie przedwzmacniaczy cyfrowych itp.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.