Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, przyznaje bez bicia iż gramofon Andrzeja wygląda nieziemsko, szkoda że teraz dopiero mi o nim napisałeś :( ...

post-41140-0-60303200-1399913834_thumb.pngpost-41140-0-22696500-1399913864_thumb.png

Ale nic straconego, jego cena jest w końcu bardzo atrakcyjna .. 2800 zł.

Wybrałem DUAL CS 721 z wkładką audiofilską SHURE V15 III, jeszcze tylko nowa igiełka i preamp i ... można będzie znów pogonić króliczka ;))

.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/230/#findComment-3156004
Gość Roxi

(Konto usunięte)

Cześć, przyznaje bez bicia iż gramofon Andrzeja wygląda nieziemsko, szkoda że teraz dopiero mi o nim napisałeś :( ...

post-41140-0-60303200-1399913834_thumb.pngpost-41140-0-22696500-1399913864_thumb.png

Wybrałem DUAL CS 721 z wkładką audiofilską SHURE V15 III, jeszcze tylko nowa igiełka i preamp i ... można będzie znów pogonić króliczka ;))

Wracając do tych kolumn 3 way, to bardzo dobra wiadomość. Na rynku brakuje dobrych kolumn w tym segmencie z dedykowanymi dla określonego pasma głośnikami w normalnej cenie na polskie warunki i do większych pomieszczeń. Zorienotował się w tym Focal z modelem Aria. Tym bardziej mogą być ciekawym projektem, że zostały wykonane na tańszych przetwornikach i związku z tym może uda się zrobić dobrą cenę? Osobiście nie miałbym nic przeciw temu, aby skrzynka była wykonana w mniej kosztownym wykończeniu jakie stosuje Focal z zachowaniem ceny na poziomie max 10-12 tys. Niestety trzeba optymalizować koszty. Nie jest sztuką zrobić kolumny na SS za 20 tys... Czekamy na więcej informacji i oficjalną ofertę.

Nie oszczędzają tylko na pre, bo szybko stracisz zapał do gramofonu:)

Sklepowe pre do 2 tys to większości badziewie. Napisz do Maszy, to Ci doradzi, co kupić :)

Edytowane przez Roxi
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/230/#findComment-3156087

Nie oszczędzają tylko na pre, bo szybko stracisz zapał do gramofonu:)

Sklepowe pre do 2 tys to większości badziewie. Napisz do Maszy, to Ci doradzi, co kupić :)

Roxi, jest dużo gorzej ... dźwięk gramofonu bardzo mi odpowiada, być może to wpływ obcowania z nim w młodości. Pamietam czasy z podstawówki gdy zbierałem na płytę ponad 3 miesiące. Ten dźwięk mi pasuje, wręcz uspokaja.

Zastanawiam się już poważnie nad zakupem drugiego gramofonu, prawdopodobnie Ad Fontes z wkładką MM Goldringa 2300. Minasy bowiem dobrze grają z gramofonem, więc trzeba iść ta drogą. Oczywiście po odsłuchach u Grzegorza, wolałbym winyli słuchać w towarzystwie Encore 3.0. Inna bajka ... tylko ich cena :(

Napisze do Maszy, każda dobra rada jest na wagę złota jeśli chodzi o winyle ;)

Edytowane przez wolf3

.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/230/#findComment-3156169
Gość Roxi

(Konto usunięte)

Wolf :) mi się również podoba gramofon, choć wysofałem się z tematu stawiając raczej na htcp, czyli computer audio, bo znaczny postęp z USB nastąpił. Może do tego wrócę, kto wie za jakiś czas :) Tak tylko napisałem z pre, bo może czasem słabe pre być ślepą uliczką i zniechęcić do tematu. Ale to pewnie wszystko wiesz lepiej niż ja. Co do Encore, to jak pisałem wcześniej zaletą tego projektu mogą być koszty. Widzę szanse w rozsądnej kasie coś zrobić. Skrzynka tutej będzie najdroższym składnikiem i ciekawe w jaką stronę Grzegorz pójdzie. A słyszałem, że jeździł Grzegorz na Twoim motorze :) łobuzy!! :)

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/230/#findComment-3156184

Heh ... widzisz motocykle to moja pierwsza pasja ;)

Ich dźwięk jest bardzo muzykalny, ostry i czasem bardzo agresywny i także przy odsłuchach siedzisz godzinami na kanapie ;)

post-41140-0-79054200-1399931710_thumb.jpgpost-41140-0-46691600-1399931801_thumb.jpg

Teraz zmierzam drogą winyla, lecz Twój kierunek Roxi to przyszłość i raczej większość z nas nim pójdzie ;) Sam wiesz jak potrafią zabrzmieć tłuste kawałki, nie takie po 40 Mb lecz 300 i więcej około 1 Gb ... Im większa gęstość pliku tym jest ciekawiej :) A z wiedzą odnośnie gramofonu nie za ciekawie, ale czytam wszystko co wpadnie mi w ręce. Bardzo lubię jego muzykalność ...

Pomyślcie, skopiowanie jednej tylko strony winylu zajmuje około 3 Gb. Jak nośnik cd może być więc konkurencją, zwłaszcza nagrany cyfrowo :(

Niestety gramofon ma swoje fochy, nawet całą listę ... ale naprawdę warto ;)

Korg model MR-1000 - to rejestrator cyfrowy z dyskiem 60GB. Chłopaki z forum wykorzystują go do kopiowania winyli, potrzebne jest "tylko" bardzo dobre źródło. Jak twierdzą skopiowany materiał jest tak wierny z oryginałem, że trudny do rozróżnienia.

Czas pokaże czy faktycznie tak jest, finansowo ciężko to wszystko pogodzić ale droga słuszna ;)

A Encore ... grają tak że powinny kosztować z 30k. Ale Grzegorz na szczęście nigdy nie był chciwy, więc cena pewnie będzie do ugryzienia. Niestety Roxi wartość tej pieknej skrzyni w czerni fortepianowej podyktuje jej cenę, chcieliśmy więc mamy ...

Edytowane przez wolf3

.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/230/#findComment-3156228
Gość Roxi

(Konto usunięte)

Heh ... widzisz motocykle to moja pierwsza pasja ;)

Ich dźwięk jest bardzo muzykalny, ostry i czasem bardzo agresywny i także przy odsłuchach siedzisz godzinami na kanapie ;)

Piękny, piękny:) Styl Tomka Dudzińskiego, on takie klimaty również preferuje :)

Ja tam raczej wolę trochę mniej miejskie rejony:) Choć trzeba by mieć kilka moto na różne okazje. Podobnie jak z kolumnami.

Co do Encore, to nie wnikam już w politykę finansowa S16 hertz i nie będę ujawniał treści prywatnych rozmów. Wiadomo jednak, że istnieją różne technologie produkcji obudów. Od ręcznych, lakierowanych po bardziej masowe wytwory z Chin, w sztucznych okleinach itd. Do tego dochodzi pozycjonowanie produkty we własnym cenniku w stosunku do niższych modeli, marża sklepów itd. W to nie wnikam, bo to nie moja sprawa. Drogiego coś zrobić nie jest sztuka :) Mam na myśli jakość oferty rynkowej, a nie interes osobisty. Śmieszy mnie te bezczelne rozliczanie kto ile na czym zarabia na forum :)

Dla mnie jak już pisałem dobrym przykładem są nowe Arie Focala. Tanie, fajne skrzynki z dużymi przetwornikami ale trzymające poziom. Idealnie wstrzeliły się w pomiędzy Chorusa a Electra, gdzie była duża luka w zakresie ceny. To przykład, że można zrobić dużą kolumnę z utrzymaniem stosunku ceny jakość na przystępnym poziomie. Zresztą mówię to już od dwóch lat :)

post-37339-0-45547900-1399960969_thumb.jpg

post-37339-0-71262500-1399960980_thumb.jpg

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/230/#findComment-3156305

Witam.

Chciałbym się przywitać i dołaczyć do klubu Studio 16 Hertz.

Od jakiegoś czasu jestem właścicielem Minasów IIIs, w chwili obecnej zmagam się z problemami akustyki w pomieszczeniu. Jak na razie wykonałem pomiary poprzez p.Mirka z AcousticLab i mam propozycję rozwiązania problemu, natomiast martwi mnie jedna rzecz, otóż kazdy tutaj pisze w szczególnosci o połaczeniu Minasów z lampami itp itd, a mój zestaw składa się z elektroniki Roksan Caspian, wzmacniacz Caspian MK2 oraz CD M1, więc mam mieszane uczucia co do tego połaczenia, ponieważ do tej pory z takim jeszcze się nie spotkałem i tak na prawdę nie wiem czy nawet jesli uporam się z akustyką, taki zestaw zagra dobrze.

Wiem zrobiłem błąd nie słuchając przez zakupem, wziąłem pod uwagę opinię znajomego, ale nie tylko, które były baaaaardzo pozytywne, Czy jest ktoś, kto słuchał takiego zestawu i moze coś napisać?

Przy okazji chciałbym zapytać Imacman-a o jego rozwiązanie podstaw "standów" pod minasami, co takiego znajduje sie pod granitami?

ponieważ na dość nierównej podłodze mam położone panele i kolumny nie stoją stabilnie, bass niesie się po podłodze i odczuwalny jest siedząc na kanapie, muszę coś z tym zrobić.

Jesli ma ktoś życzenie wklejam również linka to tematu w dziale akustyka, jestem wdzięczny za każdą waszą pomoc.

http://www.audiostereo.pl/adaptacja-salonu-23m2-z-duza-iloscia-karton-gipsu-oraz-pustych-scian-i-sufitu_109771.html

Edytowane przez morfeusz_

Obecnie: Roksan Caspian MKII + CD Caspian M1 + S16Hertz Canto Grand. Kable: Audionova StarLight RS, Audionova euphoria RS, Supra Trico. Rapture AMP, Fostex TH-X00, Shure SRH 1540

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/230/#findComment-3156548
Gość Roxi

(Konto usunięte)

Jak masz czegoś za mało, to jednak wpierw sprawdź jak gra z innymi wzmacniaczami. Pożycz za kaucją z jakiegoś sklepu. Ja rok płakałem, że mam słaby bas i chciałem robić adaptację, a sprawę załatwił inny preamp. Zakładam, że nie oczekujesz w dużym salonie mięsistego i nisko schodzącego basu z Minasów :) najlepiej sprawdź kilka pieców i ciężko coś wcześniej przewidzieć, bo zawsze jest dużo zmiennych :)

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/230/#findComment-3156560

Jak masz czegoś za mało, to jednak wpierw sprawdź jak gra z innymi wzmacniaczami. Pożycz za kaucją z jakiegoś sklepu. Ja rok płakałem, że mam słaby bas i chciałem robić adaptację, a sprawę załatwił inny preamp. Zakładam, że nie oczekujesz w dużym salonie mięsistego i nisko schodzącego basu z Minasów :) najlepiej sprawdź kilka pieców i ciężko coś wcześniej przewidzieć, bo zawsze jest dużo zmiennych :)

Wydaje mi się, że salon nie jest aż tak duży, aby mówić o słabo mięsistym i braku nisko schodzącego basu, otóż ma około 21mkw, natomiast jest praktycznie pusty, tak ściany jak i sufit. Właśnie na takim basie jakim napisałeś mi zależało... dlatego też kupiłem Minasy oraz Caspiana MK2.

Można wiedzieć z czego na co przeszedłeś?

Obecnie: Roksan Caspian MKII + CD Caspian M1 + S16Hertz Canto Grand. Kable: Audionova StarLight RS, Audionova euphoria RS, Supra Trico. Rapture AMP, Fostex TH-X00, Shure SRH 1540

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/230/#findComment-3156596
Gość Roxi

(Konto usunięte)

Nie miałem u siebie Minasów tylko Ariesy i moje doświadczenia ze zmianą elektroniki mogą nie być specjalnie uniwersalne. Choć nie wiem, czy Minasy w ogóle potrafią tak zagrać, bo ich domeną jest chyba doskonała średnica? Są tu specjaliści od Minasów:) Jeśli jednak masz lampowe zapędy, a nie chce Ci się pożyczać wzmacniaczy, to tel do G.R. On ma, to przerobione najlepiej :)

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/230/#findComment-3156664

Można wiedzieć z czego na co przeszedłeś?

Ja (na ten przykład) z tranzystora na lampę:-). A tak przy okazji natchnąłeś do przemyślenia mojego "problemu": mieszkam w starej(?), 100-letniej kamienicy, cegły i zaprawa, wspaniale to gra;-). Ale będę chciał obniżyć kilka cm sufit i teraz - pchać coś między nowy (karton) a stary (beton)? Czy nie ma znaczenia, bo np. sufit "mało" gra? Przetestować nie ma jak:/

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/230/#findComment-3156700

Morfeusz_ warunki dla minasów masz dobre w kwesti metrarzu, ustawienie kolumn też sprzyja ilości basu ,miesce odsłuchu do przetestowania

A co do elektroniki to proponuję najpierw zabrac system do kogoś kto ma dobre warunki akustyczne i sprawdzić jak sie tam sprawi,nie słyszałem Twojego zestawu ale z chęcią bym rzucił uchem

ps Marek osatnio rzadko zagląda ale pod nagrobkami ma wełnę mineralną w folii

pozdrawiam Paweł

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/230/#findComment-3156787

Witam.

Chciałbym się przywitać i dołaczyć do klubu Studio 16 Hertz.

Od jakiegoś czasu jestem właścicielem Minasów IIIs, w chwili obecnej zmagam się z problemami akustyki w pomieszczeniu. Jak na razie wykonałem pomiary poprzez p.Mirka z AcousticLab i mam propozycję rozwiązania problemu, natomiast martwi mnie jedna rzecz, otóż kazdy tutaj pisze w szczególnosci o połaczeniu Minasów z lampami itp itd, a mój zestaw składa się z elektroniki Roksan Caspian, wzmacniacz Caspian MK2 oraz CD M1, więc mam mieszane uczucia co do tego połaczenia, ponieważ do tej pory z takim jeszcze się nie spotkałem i tak na prawdę nie wiem czy nawet jesli uporam się z akustyką, taki zestaw zagra dobrze.

Wiem zrobiłem błąd nie słuchając przez zakupem, wziąłem pod uwagę opinię znajomego, ale nie tylko, które były baaaaardzo pozytywne, Czy jest ktoś, kto słuchał takiego zestawu i moze coś napisać?

Przy okazji chciałbym zapytać Imacman-a o jego rozwiązanie podstaw "standów" pod minasami, co takiego znajduje sie pod granitami?

ponieważ na dość nierównej podłodze mam położone panele i kolumny nie stoją stabilnie, bass niesie się po podłodze i odczuwalny jest siedząc na kanapie, muszę coś z tym zrobić.

Jesli ma ktoś życzenie wklejam również linka to tematu w dziale akustyka, jestem wdzięczny za każdą waszą pomoc.

http://www.audiostereo.pl/adaptacja-salonu-23m2-z-duza-iloscia-karton-gipsu-oraz-pustych-scian-i-sufitu_109771.html

Morfeusz czy mi sie wydaje, czy faktycznie nie posiadasz kolców pod kolumnami ? Posłuchaj kolegów i spróbuj z innymi klockami, najlepiej tak jak radzi Rezysław u kogoś z dobrą akustyką, tak aby nie było echa w pokoju. Pożycz jak możesz kabel głośnikowy Vocalis szwajcarskiej firmy Vovox. Bardzo pomaga z basem, gra przestrzennie. U mnie dużo lepszy bas jest na tranzystorze, chociaż mój lampowy Cayin z Minas Anor Premium radzi sobie całkiem dobrze.

Z tego co piszą chłopaki na forum Twój wzmac dobrze gra basem, zrób próbę rozwieś na ścianach zasłony, na podłogę połóż dywan. Odjedź kolumnami od ścian ile możesz i wypróbuj różne ustawienia. Sprawdź czy nie zagra lepiej na drugiej ścianie, u mnie tak było. Gdy stały na bocznej myślałem że oszaleję, nie dało się tego słuchać. 7 ustrojów akustycznych zrobiło swoje, gdybym miał więcej miejsca zamontowałbym ich więcej. Może i na sufit ;)

Nie zniechęcaj się, experymentuj bo sukces masz na wyciągnięcie ręki. U mnie bas jest świetny, nie tak potężny jak w konstrukcji Aries ale i tak jestem bardzo zadowolony.

Ps. Roxi ta maszyna na focie to Twoja ?

Edytowane przez wolf3

.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/230/#findComment-3157425

Maszyna moja, a okolica bardzie Twoja, tylko od czesko-słowackiej strony :)

Super Roxi, trzeba się spotkać i razem pośmigać. Ta kostka na tylnej oponie w Twoim moto, faktycznie raczej lubi bezdroża niż asfalt, ;)))

Jeszcze jeden przykład, iż audiofile to ludzie z pasją :)

.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/230/#findComment-3157617
Gość Roxi

(Konto usunięte)

Super Roxi, trzeba się spotkać i razem pośmigać. Ta kostka na tylnej oponie w Twoim moto, faktycznie raczej lubi bezdroża niż asfalt, ;)))

Jeszcze jeden przykład, iż audiofile to ludzie z pasją :)

Mamy szczęście, że Triode ma inne sprawy, bo już by nas z motorami wykurzył :)

U mnie z 1,5 miesiąca jeszcze będzie remont... Mam teraz monobloki lampowe Cayina na lampie 845 i tranzystorowe Monobloki Cayina 120 watt A klasie i będę chciał nowe paczki połączy bi-wire. Zobaczymy, co z tego wyjdzie, nie masz daleko do mnie na moto, to zrobisz sobie wycieczkę jak poskładam klocki :)

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/230/#findComment-3157628

U mnie z 1,5 miesiąca jeszcze będzie remont... Mam teraz monobloki lampowe Cayina na lampie 845 i tranzystorowe Monobloki Cayina 120 watt A klasie i będę chciał nowe paczki połączy bi-wire. Zobaczymy, co z tego wyjdzie, nie masz daleko do mnie na moto, to zrobisz sobie wycieczkę jak poskładam klocki :)

a jak chcesz to zrobić? toć każdy blok ma inną moc i co za tym idzie głośność

nawet jak będziesz sterować jednym preampem to może się okazać ,że oba wydzielone zakresy będa grały z różną głośnością

chyba ,że to nie będzie bi amping tylko bi wire na jednych monosach bo do końca nie zrozumiałem jak to chcesz łączyć

Edytowane przez Rezyslaw
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/230/#findComment-3157659
Gość Roxi

(Konto usunięte)

Mam kilka opcji, bo mam jeszcze integrę Opera Calaf, która ma wyjście pre lampowe out i być może ją podłączę normalnymi końcówkami na bas, a pre podłączę na monobloki. Inna opcja jest taka, że zamówiłem DAC z wyjściem xlr i RCA, ma regulacje głośności. Monobloki tranzystorowe napędzą bas po xlr, a lampa środek i górę. Wiem, że nie jest to sprawa łatwa i najlepiej bym mieć identyczne końcówki, ale sprawdzimy w praktyce jak to wyjdzie. Na razie czekam na kolumny i zamówionego DAC :) Grzegorz mi pomoże :) mam zresztą zamiar w tym układzie lub podobnymi potestować Minasy, Ariesy i Canto :) O zgranie fazowe itd. będziemy się martwić w praktyce. Triode będzie miał problem do rozwiązania :)

Edytowane przez Roxi
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/230/#findComment-3157670

Z fazą nie masz problemu bo łączysz się przez zwrotkę tylko jak uda Ci się zgrać głośność ,tu musiałbyś łączyć dwoma preampami tylko będzie masakra z przyciszaniem i podgłaszaniem bo więcej będziesz kręcił gałami aby to spasować zamiast słuchać muzyki

Edytowane przez Rezyslaw
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/230/#findComment-3157778

Morfeusz czy mi sie wydaje, czy faktycznie nie posiadasz kolców pod kolumnami ? Posłuchaj kolegów i spróbuj z innymi klockami, najlepiej tak jak radzi Rezysław u kogoś z dobrą akustyką, tak aby nie było echa w pokoju. Pożycz jak możesz kabel głośnikowy Vocalis szwajcarskiej firmy Vovox. Bardzo pomaga z basem, gra przestrzennie. U mnie dużo lepszy bas jest na tranzystorze, chociaż mój lampowy Cayin z Minas Anor Premium radzi sobie całkiem dobrze.

Z tego co piszą chłopaki na forum Twój wzmac dobrze gra basem, zrób próbę rozwieś na ścianach zasłony, na podłogę połóż dywan. Odjedź kolumnami od ścian ile możesz i wypróbuj różne ustawienia. Sprawdź czy nie zagra lepiej na drugiej ścianie, u mnie tak było. Gdy stały na bocznej myślałem że oszaleję, nie dało się tego słuchać. 7 ustrojów akustycznych zrobiło swoje, gdybym miał więcej miejsca zamontowałbym ich więcej. Może i na sufit ;)

Nie zniechęcaj się, experymentuj bo sukces masz na wyciągnięcie ręki. U mnie bas jest świetny, nie tak potężny jak w konstrukcji Aries ale i tak jestem bardzo zadowolony.

Ps. Roxi ta maszyna na focie to Twoja ?

Kolumny stoją na kolcach. Podłoga jest dośc nierówna, panele w niektórych miejcach potrafia się uginać.

Nie mam mozliwości przeniesienia sprzętu na inną scianę,.

Co prawda kolumny nie są jeszcze w 100% wygrzane, grają jakies 50-60H, ale już widać, że cos jest nie tak.

Jeszcze w tym roku planuje zakupic pierwsze ustroje, najpierw akustyka, zobaczymy co z tego wyjdzie.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/230/#findComment-3158071

Roxi bardzo chętnie wpadnę, faktycznie mieszkamy tak blisko siebie ... a na moto musimy też razem pośmigać, w lekki teren jestem w stanie wjechać, głupoty czasem chodzą mi pogłowie ;))) Na Węgry po winko jak miałbyś ochotę możemy skoczyć. Świetne wino mają Madziary a trasa malownicza i gorące źródła ;)

Koledzy podłączyłem gramofon ... i powiem Wam jest pięknie !!!

Gram na gówn... kablu z czasów PRL-u, w którym odciąłem na szybko wtyczkę i dolutowałem do kabla z gramofonu. Igła nieoryginalna najtańsza V 15/3 hipereliptyczna, żaden Jico SAS . Żadnych zmian i jest całkiem nieźle ... właśnie słuchamy płyty Perfect wydanie "Polskie Radio Trójka", boże jak to gra ... analogowe granie cud, miód i orzeszki a po upgrade gramofonu i regulacjach będzie przynajmniej raz lepiej ;)

Im lepsza tłocznia tym lepsze granie.. Adel u Grzegorza zagrała dużo dużo lepiej, lecz jego gramofon jest już po upgrade i regulacjach :)

Choć jestem serio zaskoczony takim graniem, to trzeba wziąć poprawkę na sprzęt towarzyszący czyli Minas Anor Premium + Pre wg. Hiragi na 5 lampach + kable Vovox Vocalis + Cayin A88T na lampach KT88 Gold Lion.

Ciekawe jak Ariesy zagrają z winylem ... to tyle radości na dziś ;)

Edytowane przez wolf3

.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/230/#findComment-3158188

Kolumny stoją na kolcach. Podłoga jest dośc nierówna, panele w niektórych miejcach potrafia się uginać.

Nie mam mozliwości przeniesienia sprzętu na inną scianę,.

Co prawda kolumny nie są jeszcze w 100% wygrzane, grają jakies 50-60H, ale już widać, że cos jest nie tak.

Jeszcze w tym roku planuje zakupic pierwsze ustroje, najpierw akustyka, zobaczymy co z tego wyjdzie.

W ramach tego co możesz zrobić chociaż próbnie przenieś na chwilę kolumny ze sprzętem na dłuższą ścianę i porównaj bo w innym przypadku na odległość nasze porady nic Ci nie pomogą

W zeszłąsobotę byłem na odsłuchu u kolego który ma podobna akustykę do Twojej a nawet dywanu nie miał i leiej grało na dłuższej ścianie ,może nie byłeo takiej głebi ale zaróno MInasy standard i Premium zagray dużo lepiej w tym miejscu

z przytupem ..oj sąsiedzi nie będą ciebie lubić!

Jak puszczałem na ariesach płytkę Stockfisha "No sanctuary here" Chrisa Jonesa to sąsiad z dołu walił w grzejniki bo nie słyszał gościa , z którym rozmawiał przez telefon :) a znowu sąsiadka z góry prosiła moją żonę abym częściej puszczał Andrea Bocelliego i bądz tu mądry :)))

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/230/#findComment-3158225

Jak puszczałem na ariesach płytkę Stockfisha "No sanctuary here" Chrisa Jonesa to sąsiad z dołu walił w grzejniki bo nie słyszał gościa , z którym rozmawiał przez telefon :) a znowu sąsiadka z góry prosiła moją żonę abym częściej puszczał Andrea Bocelliego i bądz tu mądry :)))

Hehehehe dobre :P a ja słucham cicho lub średnio głośno, muszę także zacząć głośno ciekawe co u mnie polubią sąsiedzi ;)

pzdr.

"Lampa nie umiera nigdy"

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/230/#findComment-3158295

W ramach tego co możesz zrobić chociaż próbnie przenieś na chwilę kolumny ze sprzętem na dłuższą ścianę i porównaj bo w innym przypadku na odległość nasze porady nic Ci nie pomogą

W zeszłąsobotę byłem na odsłuchu u kolego który ma podobna akustykę do Twojej a nawet dywanu nie miał i leiej grało na dłuższej ścianie ,może nie byłeo takiej głebi ale zaróno MInasy standard i Premium zagray dużo lepiej w tym miejscu

Przeniesienie sprzetu jest dla mnie uciazliwe np. z powodu kabli glosnikowych, ktore sa schowane w zabudowie i ciezko je pozniej przeciagnac, ale nawet jeśli byłoby lepiej przenoszac sprzet, to i tak musialbym wrocic do ustawienia, które jest teraz.

Powiem tak, akustyka jest tragiczna, to juz wiem - poglos na poziomie 0,65ms i prawdopodobnie dziura na niskich z powodu nakladajaych sie na siebie fal, ale jest jeszcze jedna mozliwosc, podczas odsluchu i pomiarów od czlowieka/akustyka , usłyszałem że tak fatalnie grających minasów jeszcze niedoświadczył. Przyczyną moze być akustyka, ale niewykluczone, ze z kolumnami lub wzmacniaczem jest coś nie tak.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/230/#findComment-3158722

Właśnie chodzi o to żeby coć wyeliminować bo z Twoją akustyką na dłuższej ścianie powinno zagrać lapiej a jak nie zagra to znaczyć będzie ,że masz inny problem

Skąd jesteś?

woj łodzkie

Właśnie chodzi o to żeby coć wyeliminować bo z Twoją akustyką na dłuższej ścianie powinno zagrać lapiej a jak nie zagra to znaczyć będzie ,że masz inny problem

Skąd jesteś?

z okolic łodzi

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/230/#findComment-3158745
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.