Skocz do zawartości
IGNORED

czy te tonsile są orginalne?

BeerfaN

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

proszę o pomoc w związku z tą aukcją

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

niby tonsil, ale jakoś mi nie wygląda (gąbka w kolorze morskim?). Czy ktoś z Was jest w stanie określić na pewno czy jest to orginał czy podróba?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/14007-czy-te-tonsile-s%C4%85-orginalne/

Wyrocznia się odezwała :)

Głosniki wyglądają na oryginalne co nie znaczy że są oryginalne. Opis jest do szaletu. Głosniki mają tekstylna kopułkę i moze to być także wersja 10/80/15.

Są, to głosniki z zespołu TLC Classik 1 lub 2.

pozdr.

ps. ciekawe dlaczego nie zastosowali w nich arv-104. Mały uprajdzik i od razu lepiej by zagrały ;)

Qubric, a miej ty sobie swoje zdanie, ale przestań na mnie napadać. Widziałeś kiedyś jakieś kolumny Tonsila z głośnikami nie-Tonsila? Bo ja nie, Diora stosowała różne głośniki, nawet "psuła" dźwięk Vify D25AG, ale tonsil nigdy.

Czy widziałem? Mam wrażenie, że tak.

McGyver przyjrzyj się dokładnie szafom o nazwie Tango 300 i ich głosnikom średnio-wysoko i wysokotonowemu. Albo ja źle widzę, albo to tonsilowska podróbka, albo Tonsil produkował głosniki dla Visatona, tylko tym mozna udowodnić, że nigdy nie stosował obcych przetworników.

Chłopaki spokój !!!

Ja wiem, co to sa za głośniki.....

To są GDWK 10/80/19/2, które stosowane są w rodzinie Maestro II, w modelach Maestro II 130 i MAestro II 180

oraz w Focus 240 SE.

To tekstylna kopułka z ferrofluidem.

Oryginalne.

->BeerfaN

Nie wiem czy te głośniki są oryginalne ( choć wyglądają podobnie ) , ale sprzedawcy to ja bym nie ufał.Swojego czasu interesowałem się tymi (dosłownie) głośnikami i wysłałem do sprzedającego zapytanie gdzie je kupił.Czekałem na odpowiedż 3 dni i brzmiała ona:" nie wiem".Po pewnym czasie jego aukcja została usunięta przez pracownika allegro , a teraz te same zdjęcia są dołączone do aukcji innego allegrowicza o zerowym dorobku opinii , pochodzącym z tej samej miejscowości.Wniosek : prawdopodobnie zarejestrował się jeszcze raz.Pytanie tylko dlaczego mu zablokowali konto?

Pozdr.

...że ma kiepski gust??? No cos wspominałeś ;)

BeerFan jak z bazaru to sobie odpuść. Chyba ze naprawdę da niską cenę. Poza tym nie wiadomo czy nie montował. Mógł uszkodzić a potem odwinąć kawałek cewki i zalutować. Kto go tam wie jak to jest taki fachowiec co "słucha" wyskotonowców to pewnie i o zwrotnicach nie słyszał - pewnie też mu do gustu nie przypadły ;)

Może nie do końca w temacie, mam pytanie: jaki wpływ na brzmienie kopulki(tekstylnej) może mieć to, że ktoś ją kilka razy palcem dotykał? Efekt jest taki, że jeden glosnik jest bardziej "miękki" od drugiego, brzmieniowo sie nie wsluchiwalem, ale znajomy mi się skarżyl, że maluda mu kilka razy paluszeczkami swymi kopulkę mietolił:) Głośniki stoją na pólce w sypialni(jakaś miniwieża).

Witam

A ja założyłem teraz te 10/80/19/2 (oczywiscie kupione z innego zrodla, drozej 88zł za komplet z przesylka) i graja dla mnie lepiej niż ARV 104. Wybacz McGyver :-) Mam nadzieje, ze sie nie obrazisz za szczerosc :-) Poza tym jesli chodzi o estetyke to bija ARVki zdecydowanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.