Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha CD-N500 + dodatkowy streamer

Rekomendowane odpowiedzi

Powiem ci szczerze że jest duża różnica na plus CD, bardzo dużo tzn sama dynamika utworów jest dużo lepsza, odtwarzając nawet plik flac z nas teoretycznie w takiej samej jakości jak np pokazuje Tidal też słychać bardzo dużą różnicę - poprostu nie wiem czy tidal to pasmo obcina ? teoretycznie jeśli pliki są na nim tak jak żywcem z cd nie powinno być różnic

Yamaha wiem gra tak sobie, tez tak uważam ale patrząc na to żę ma funkcje sieciowe jak i CD nic lepszego raczej nie znajdę chyba że znasz coś na czym różnice będą już znaczne jeśli chodzi o dźwięk

płyta cd gra z energią z tidala uważam mimo wszystko dźwięk jest taki jak by nie mógł się spokojnie wydobyć tak jak by go coś blokowało

Spotify to poprostu porażka tak uważam tak ala radio internetowe jak byś puscił bynajmniej takie jest moje wrażenie

Ja jeszcze nie porownywalem bezpośrednio CD do Tidal, ale też mam wrażenie że z Tidala jest jakieś wszystko zamulone.

Jak chcesz lepiej to idz w DACa zostawiając Yamahe jako transport.

?👈

Nic nie piszesz o plik flack vs cd? jaką tutaj odczuwasz różnice?

bl4ck dużo testów wykonałem duzo zależy od samej realizacji nagrań w niektórych przypadkach mam wrażenie że pliki flac z nas brzmią lepiej niż te z płyty cd

Ogólnie jednak jest to moim zdaniem bardzo porównywalne i nie mogę powiedzieć że np płyta cd gra najlepiej i żaden plik z flac nie dorówna jej

rafał 735r - mam daca NOSTROMO WOLFA, może zainwestować w coś innego ? chociaż myślę że w tych pieniądzach do kwoty powiedzmy 2 tyś cieżko będzie znaleźć coś lepszego, to wszystko będzie mniej więcej bardzo porównywalne

Żeby testy były wiarygodne porównuj SWOJĄ płytę cd ze zgranym z tej płyty flac'iem wtedy nie będziesz miał wątpliwości co gra i skąd.

Co do tidala i różnicy vs plik flac ciężki temat ja AŻ takich wielkich różnic nodzie2 nie słyszę, tam w BubbleUPnP nie bardzo jest coś zmienić ulepszyć jedynie co możesz zrobić to upewnić się że słuchasz w hifi.

rafał 735r - mam daca NOSTROMO WOLFA, może zainwestować w coś innego ? chociaż myślę że w tych pieniądzach do kwoty powiedzmy 2 tyś cieżko będzie znaleźć coś lepszego, to wszystko będzie mniej więcej bardzo porównywalne

Porównywałeś z Yamaha po analogu?

?👈

Porównywałeś z Yamaha po analogu?

Po analogu brzmienie jest takie typowe jak dla Yamahy, z dackiem doszło więcej przestrzeni i powietrza

Można uruchomić apkę Tidal i włączyć opcję "Udostępnij". Z rozwiniętej listy wybierasz BubbleUPnP. W opcjach "Select renderer" BubbleUPn wskazujesz posiadany odtwarzacz sieciowy. Po uruchomieniu odtwarzania w Tidal muzyka poprzez BubbleUPnP będzie wysłana do odtwarzacza.

Marek.pap jak włączam tidal przez to bubbleupnp robię dokładnie tak jak mówisz ale czy orientujesz się bo np. jak robię w tidal wyszukaj włączam to co mnie interesuje to tylko powiedzmy gra jeden track i koniec potem muszę wejść na kolejny utwór znów udostepnienie przesłać znów do bubbleupnp i tak cały czas, nie da się jakoś tego zrobić tak w tej aplikacji aby nie zależnie czy cały album czy lista tracków grała nie przerwanie tzn żeby po jednym leciał kolejny itp (żeby ciągle nie trzeba było robić udostępnij.... bublleupnp) chyba że ta apka poprostu tak ma

Tak sie nie da "udostępnianie" to funkcja wysłania komuś namiaru na utwór np znajomemu przez sms a nie do ciągłego odtwarzania nie do tego zostało to stworzone.

Da się, sprawdzałem praktycznie i działa.

W aplikacji Tidal wybierasz płytę do odtworzenia. Pojawia się okładka płyty. Nie uruchamiaj odtwarzania. W prawym górnym rogu masz opcje do wyboru (trzy kropki). Wybierz udostępnij przez BubbleUPnP. W playliście BubbleUPnP pojawią się wszystkie utwory z wybranej płyty.

Da się, sprawdzałem praktycznie i działa.

W aplikacji Tidal wybierasz płytę do odtworzenia. Pojawia się okładka płyty. Nie uruchamiaj odtwarzania. W prawym górnym rogu masz opcje do wyboru (trzy kropki). Wybierz udostępnij przez BubbleUPnP. W playliście BubbleUPnP pojawią się wszystkie utwory z wybranej płyty.

Nie no to zrozumiałe, wiem o co chodzi ale myślałem może ze tidal w swojej apce ma coś takiego jak spotify prze hify - podajesz na jakie urządzenie ma przesyłać raz i potem już odtwarzasz cały czas , tidal przez bubbleupnp widocznie ma inaczej i każdorazowo track,ewentualnie cały album ale tak żeby zrobić całą zawartość widocznie się nie da,

pozdrawiam serdecznie

W przypadku HiFy korzystasz z usługi "spotify connect". Ale odbiornik musi być kompatybilny z Spotify premium.

"HiFy makes your AirPlay- or DLNA-enabled receiver compatible with Spotify Premium."

Tidal nie ma takiej usługi, ale nawet gdyby miał to z Yamaha CD-N500 i tak by nie działało.

• 4 lata później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi