Skocz do zawartości
IGNORED

jakie kolumny do 3 tyś,proszę o porady dla neofity z przeszłością!

okonczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Pokój około 16 m ze skosami.Kolumny muszą stać przy ścianie,dlatego BR z przodu,choć gdyby trafił się łakomy kąsek wtedy podjąłbym się trudnych negocjacji...Na przełomie stuleci posiadałem Creeka 4330,AE 100I,CD Marantz 6000,kable Nordost Flatline i Black Night i do tego systemu mogę się odnieść.Teraz po wcześniejszym ekonomicznym downgrade posiadam Yamahę Piano Craft.Pożyczyłem od kolegi MA RS6 i po laczyłem z posiadanym Piano,było fajnie.Zdaję sobie sprawę z karkołomności takiego pomysłu,ale cóż ..life is brutal and full of zasadzkas...Słucham w zasadzie wszystkiego,ale odpływam w klimatach Eva Cassidy,Dianna K,szeroko pojęty Worship Music.Wychowałem się na łojeniu z początku lat 70 i w sercu pozostają LZ,DP,BS,UH.Weź i doradź!Postanowiłem rozpocząć zmianę od kupna kolumn,myślałem o MA RX6-piękne skrzynki-żona,Vienna Acoustic Mozart,ale dmuchają do tyłu.Budżet to 3 tyś,biorąc pod uwagę przede wszystkim rynek wtórny.Acha,zapomniałbym,moje wrażenia z opisywanego wcześniej systemu z creekiem były jak najbardzej pozytywne,no może za wyjątkiem potęgi brzmienia,ale tam w torze były monitory AE.Trochę tu chaosu,ale wiem,że dla życzliwego audiofila to nie problem.Będę bardzo wdzięczny za podpowiedzi,z góry dziękuję.Krzysiek

Każda z poniższych propozycji to przemyślane i solidne paczki z nieprzeciętnym dźwiękiem i przede wszystkim, aby usłyszeć pełnie ich możliwości niezbędny jest odpowiedni wzmacniacz.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

Sluchales te wszystkie wymienione paczki kocurro?

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Do "odpływania" przy muzyce Epos są fajne. W założonej cenie kupisz nowe K2. Maluchy świetnie grają. Jeśli nie zamierzasz wymieniać w najbliższym czasie Yamahy na coś większego, nie szukaj zbyt dobrych głośników. Wiem, że brzmi to trochę dziwnie. Pianocraft jest bardzo fajnym grajkiem ale raczej nie uciągnie wymagających głośników. Myślę, że warto szukać rozsądnego kompromisu niż "skoku na okazję"

Może bardziej egzotycznie bo monitory:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

w tym metrażu wystarczą, lecz jeśli szukasz czegoś ostrzejszego jest wysyp Focali ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Sluchales te wszystkie wymienione paczki kocurro?

Nawet gdybym słyszał to w żaden sposób nie pomaga zainteresowanemu bardziej aniżeli nie słysząc ich je typuję, bo moje propozycje choć oparte na testach i opiniach dostępnych w sieci w niczym są mniej wiarygodne niż propozycje osobiście słyszane.

ps. nie tylko ja podaję "niesłyszane" propozycje na tym forum Panie Adamie.

Tempo polecane przez kolege kocurro to swietne paczki, zparowac je z jakims okolo 40W lampiakiem i mozna cieszyc sie muzyka, te tempo to jeszcze stara dobra szkola grania audio physica.

Czasem lepiej nic nie mowic i wyjsc na idiote niz sie odezwac i rozwiac wszelkie watpliwosci.

Mam okazję od czasu do czasu posłuchać u kumpla

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Zgadzam się, Audio Physic kiedyś robił genialne paczki.

Ukryta Zawartość

Może to głupio zabrzmi ale autor wątku poszukuje głośników do Yamahy Pianocraft. Nie do wysokiej klasy lampy. AP są dość wymagające, nawet dla pełnowymiarowego wzmacniacza

Kolumny za 3k do pianocrafta?? Staramy sie doradzic mozliwie najlepsza opcje, mozna tez odniesc wrazenie iz kolega nie jest zupelnie zielony w temacie i za jakis czas zmieni pianocrafta na cos lepszego.

Czasem lepiej nic nie mowic i wyjsc na idiote niz sie odezwac i rozwiac wszelkie watpliwosci.

Witaj.

Jeżeli przypadło Ci do gustu granie MA RS6 a żonie podobają się MA RX6 to spróbuj ponegocjować cenę tych:

Ukryta Zawartość

Jak dla mnie to jest geanie na dużo wyższym poziomie ;-)

A jeżeli nie uda się z negocjacjami to są jeszcze takie:

Ukryta Zawartość

lub

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Żenada.. autor tematu nie czuje nawet potrzeby ustosunkować się, a co dopiero pociągnąć temat.. ani be ani me...

A może jest w pracy, spędza czas z rodziną albo po prostu robi co innego niż spędzanie czasu przed komputerem. Co jest w tym żenującego?

Wiesz co jest w tym wszystkim żenujące? :) Chyba nie muszę kończyć :))))

@Piotrek7 co musisz, a co nie sam powinieneś wiedzieć najlepiej, a żenujące jest zwracanie się z prośbą o poradę po uzyskaniu, której nie szanuje się czasu i energii udzielających się nie pisząc nawet zdania będąc zalogowanym o godz. 20:40.

Prawdopodobnie prędzej, czy później petent odpisze, ale uważam, że w dzisiejszej dobie smartfonów, tabletów, palmtopów, phabletów i innych cudawianek nie powinno być problemu z utrzymaniem wirtualnego kontaktu.

A jeśli petent pracuje do 23.30 to...nadal pozostaje petentem,tylko bardziej wytrzymałym-to primo.W gorącej wodzie nie jestem kąpany,a mam wrazenie,że to innym stan dobrze znajomy.To tyle w kwesti padania do nóżek.Wydawało mi się,że napisałem o tym ,iż Piano zmieni właściciela.Napiszę jeszcze raz-noszę się z zamiarem odbudowy raju utraconego w całośći i postanowiłem rozpocząć od paczek kupionych nawet na wyrost.Potem przyjdzie czas na następcę creeka,na końcu źródło.Pisanie o deszczu i rynnie nie było chyba fortunne,jestem normalnym człowiekiem,któremu przytrafiały się kryzysy mniejsze lub większe i dlatego uważam,że trudniej jest zachować w ciężkiej chwili resztkę pasji w postaci wymienionego tu Piano niż z niej zrezygnować.W telefonie byłem zalogowany przez cały czas,ale dopiero teraz odpowiadam dziękując za wszystkie sugestie.Reasumując szukam paczek uniwersalnych,chętnie dmuchających ku przodowi i niekoniecznie wymuszających kupienie wzmacniacza za wielokrotność wartości kolumn.Na olx jest creek 5350 za 2200 zł do neg.Pozdrawiam wszystkich,szczególnie tych zapalczywych

Takie tez odnioslem wrazenie iz kolega ma zamiar odbudowac system i dlatego polecilem AP, paczki te mialem zestawione z chinska lampka na el34, ktora to nie kosztowala wielokrotnosci kolumn. Zestaw ten byl mocno uniwersalny, potrafil zagrac kazdy rodzaj muzyki co jest nader trudne do uzyskania.

A ja podtrzymuję propozycję dotyczącą Eposów K2. Potęgi brzmienia w nich nie ma ale klimat jak najbardziej. Dmuchają do przodu i łatwe do ustawienia. Poszukaj na rynku wtórnym Audiovectora QR3. Stosunkowo łatwe do napędzenia i dobrze grające (jeśli zestawi się je z odpowiednią elektroniką).

Bardzo mnie kuszą AP,mam w pamięci recenzje z pism branżowych,Na bierząco w tematach audio byłem całym sobą ostatnio na przełomie wieków...Pamięć pozostaje i pochlebne opinie nt AP również.Z chęcią posłucham bardziej doświadczonych w temacie połączenia AP z odpowiednim wzmacniaczem.Jeszcze raz dziękuję za WSZYSTKIE porady.

LZ,DP,BS,UH.Weź i doradź!Postanowiłem rozpocząć zmianę od kupna kolumn,myślałem o MA RX6-piękne skrzynki-żona,Vienna Acoustic Mozart

Z Monitor Audio przerobilem serie RS, RX i Silver i zdecydowanie wedlug mn ie najlepiej zagrala seria RS. Bardziej czula od wyzej wymienionych i bas schodzil najnizej. RS-6 powinienes dostac za ok 2000. Ja bym na Twoim miejscu pomyslal o jakis monitorach na tak metraz. Tu masz linka na Chario Delphinus, wybitne granie za ta cena ale troszke cieple. Dla mnie super.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Naim Uniti Atom | Chario Delphinus | Vermouth Serenade 3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.