Skocz do zawartości
IGNORED

Kino domowe do pokoju 20m2

Bart360

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem tutaj nowy i zielony w kwestii doboru glosnilow do kina, dlatego mam nadzieje, ze moge zdac sie na wasza pomoc. Otoz, mam zamiar kupic jakies glosniki do mojego pokoju 20m2. Mam amplituner Pioneer VSX 932 i subwoofer Klipsch R12 Sw, oraz kolumny przednie i tylnie z jakiegos badziewia LG. W koncu nadszedl czas na maly upgrade, wiec chce zmienic ow zestaw glosnikow lg na cos lepszego, bo o ile sub daje rade o tyle kolumienki z lg sa po prostu slabe i nie gra to spojnie. Duzo dobrego naczytalem sie o centrali Klipsch rp 450c, tylko nie wiem czy to nie za duzo na pokoj 20m2. Co do frontow to nie mam w ogole pojecia co wybrac, ale chcialbym pozostac przy jednej marce, wiec cos z klipsch. 50/50 Filmy/muzka. Budzet do 6 tys. Z gory dzieki za pomoc

https://www.audiostereo.pl/topic/140854-kino-domowe-do-pokoju-20m2/

Witaj.

Jeśli chcesz pozostać przy jednej marce, co jest jak najbardziej optymalne, zwróć proszę uwagę na najnowszą serię Klipsch Reference Premiere. Spójrz na model RP-500C, który będzie optymalny do Twojego salonu. Tak naprawdę to starczyłyby także model RP-400C, jednak różnica cenowa jest tak minimalna, że warto zwrócić się ku większemu i lepszemu modelowi. Na przód zastosowałbym kolumny RP-5000F, które uzupełnionym głośnikami efektowymi RP-400M. RP-5000F spokojnie wystarczą do 20m2, natomiast jeśli lubisz duże kolumny, dominujący bas, ostatecznie można postawić model wyższy RP-6000F, chociaż moim zdaniem to kolumna raczej do salonu minimum 25-28m2.

Zapraszam na odsłuchy i wyceny.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

faktycznie 450C może okazać się za duży, u mnie gra na prawie 30m, ale odległość do widza to jakieś +/- 3,5m i powiedzieć, że jestem zadowolony, to nic nie powiedzieć.

Tak jak jestem zwolennikiem Klipscha, tak uważam, że aktualne ceny nowej serii, to (przynajmniej na ten moment "nowości") lekka przesada. W cenie RP-500C spokojnie znajdziesz 440/450C.

Pod względem mocy nie będzie problemu, Klipsch to bardzo skuteczne kolumny. Natomiast pewnym ograniczeniem będzie klasa Twojego amplitunera. Na pewno w przyszłości warto będzie pomyśleć o czymś lepszym żeby wykorzystać potencjał kolumn. Natomiast obecie zestaw taki zagra dobrze i pod względem parametrów jest dobrany optymalnie.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

To sie troche uspokoilem, myslalem, ze amplituner bedzie po prostu za slaby i nie zagra to jak trzeba, no ale jestem laikiem w temacie. A co do tej centrali, wlasnie sprawdzalem i faktycznie ten rp500c jest w cenie tego, za ktorym sie ogladalem. Na temat rp450c czytalem w samych superlatywach wiec bylem nastawiony na niego. Jest duza roznica miedzy tymi dwoma bo widze ze 450tka ma 4 membrany zamiast dwoch jak mniemam nowszym modelu 500c.

Dokładnie tak. Natomiast RP-504C to już potężny głośnik. Moim zdaniem do Twojego salonu wystarczy RP-5ooC.

pewnie dlatego niewiele, gdyż RP500C jest kolumną z nowej, tegorocznej (w sumie jeszcze ciepłej) serii, do której również należy wspomniany wyżej RP504C

RP450 to, jak już pisałem, starszy odpowiednik RP504C i o ile mnie pamięć nie myli, "starym" odpowiednikiem nowego RP500C, był RP250C

To nie bede przeplacac za nowe modele i jednak wybiore cos ze starszej "kolekcji", 440/450c, mimo iz to moze za duzo na taki metraz to wole jednak miec zapas tej mocy na przyszlosc. Jakie kolumny z klipscha byly by w takim razie dobre, zakladajac ze najnowsze modele odpadaja ze zwzgledu na zawyzona cene(bo nowosc).?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.