Skocz do zawartości
IGNORED

technisc SH-GE70 vs SH-8058

kapec_73

Rekomendowane odpowiedzi

Eh! Będzie z ponad rok (a może i więcej), jak byłem w Euro świadkiem rozmowy sprzedawców z klientem. Klient chciał kupić jakiś zestaw Technicsa razem z korektorem, a oni mu odradzali, bo dziś się tego nie używa, bo nie jest to do niczego potrzebne. Czyli, wychodzi, że tam jest w tych sprawach większa swiadomośc niż tu. A 500 złotych to wcale nie tak mało, jak się dołoży do kolumn. Postęp powinien być.

oczywiscie do kolumn nie bede dokladal bo sa dobre , brakuje tylko wielkiej ilosci basu przy cizhym graniu bo obudowa band pass je malo wydajna przy niskich mocach , zaltwilby to subwofer najlepiej Paradigm PS1000V4 ale to wydatek 2000zl a koretor moglby nieco zmienic i dolozyc tego basu przy malej mocy i pokobinowac w pasmie , jako iz lubie sluchac muzyki elktronicznej gdzie wiele dzwiekow jest sztucznie robionych wiec moglbym tkaze ja zmienic aby sluchac jej tka jak ja chce a nie tka jak jest nagrana na plycie , nie jest mi on niezbedny alep rzydalaby sie tak zabaweczka , bo na takiego suba to szybko nie uzbieram

oczywiscie do kolumn nie bede dokladal bo sa dobre , brakuje tylko wielkiej ilosci basu przy cizhym graniu bo obudowa band pass je malo wydajna przy niskich mocach , zaltwilby to subwofer najlepiej Paradigm PS1000V4 ale to wydatek 2000zl a koretor moglby nieco zmienic i dolozyc tego basu przy malej mocy i pokobinowac w pasmie , jako iz lubie sluchac muzyki elktronicznej gdzie wiele dzwiekow jest sztucznie robionych wiec moglbym tkaze ja zmienic aby sluchac jej tka jak ja chce a nie tka jak jest nagrana na plycie , nie jest mi on niezbedny alep rzydalaby sie tak zabaweczka , bo na takiego suba to szybko nie uzbieram

misiowiec, pisałeś do mnie na meila, dostałeś dobrą ofertę na korektor TEAC-a EQA-5 za 100zł, 10 pasm na kanał, tłumienie i pobicie 12dB, plus pasywka dla sygnału out, KAŻDE parametry są o wiele lepsze niż kolorowe świecące zabawki Technicsa, szczególnie najbardziej syfiaty GE-90, jeśli lubisz bas to +12dB na 35Hz i Ci flaki wytrzepie, jeśli lubisz takie dziwy. Apropo Twojego zdania „.. wtedy chyba urzadzenie wazylo by 2 razy tyle :)..” Ja zapytam czy widziałeś kiedyś przetwornik D/A, powiedzmy przykładowo PCM1732 ( ze zintegrowanym dodatkowo filtrem HDCD) jest to tak „wielkie” że do pustej paczki po zapałkach mógłbyś ze 30 sztuk tego zmieścić.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

misiowiec czy słyszałeś podłączony któryś z tych korektorów technicsa bo ja tak , powiem ci ze dlamnie to syf (pomimo ze sam mam sprzet technicsa), brzmienie tych korektorów można nazwać typowo cyfrowym tzn.ostre i podobne do mp3 nagranej z kiepskim birate (słabą jakością).Jak bym miał wybierać to wybrałbym jakikolwiek analogowy korektor niz te technicsy (pozatym to ustroistwo troche szumi jak tania kamera pogłosowa)

> misiowiec

Zajrzałem w "o mnie" i widzę, że masz wzmak Yamahy. Więc masz tam regulowany loudness (chyba, że się mylę, to sprostuj). Jeśli to Ci nic nie dało, to korektor też Ci nic nie da jeśli idzie o moc basu w tym zestawieniu.

mam loudnes on daje sporo ale sek w tym ze odbiera srednich tonow wiele jak sie go skreca do -20db polega to na tym ze zdejcmuje najwiecej srednich i troszke gory i dajemy mocnij galka w prawo i bas sie wzmaka sila rzeczy bo moc rosnie korektor dalby mi wieksze mozliwosci i nie musilbym uzywac loudnesa, pozatym krecenie pokretlami wzmaka na max przy wyzszych mocach daje spore zniejsztalcenia jakbym mial korekte ze wzmaka wylaczona a ustawil wszytko koretorem myslicie ze byloby gorzej ? Poztym Yamaha ma taki dzwiek ze do jednych utworow pasuje jak ulal a w innych mozna by cos pokombinowac zmieniac go , nie jestem zwolennikiem slyszenia muzy wiernie tka jak jest nagrana na plycie bez zadnych podbic, chodzi o to aby mialo kopa w basie byl lekko wykonturowany dzwiek i co najwazniejsze czysty jak sie daje sporo mocy, to raz a 2 jak wspominalem sluchajac ciho wymagam czasto wiecej basu a moje kolumny nie dadza mi tego ponizej godz 9 na galce wzmaka , jak wspominalem sub jest najleprzym rozwiazniem ale to kupe kasy za taki ktory zagra ladnie tak jak chce

misiowiec „..pozatym krecenie pokretlami wzmaka na max przy wyzszych mocach daje spore zniejsztalcenia..” Jak w korektorze pokręcisz basem, to wzmak i tak głośniej nie zagra bo niby skąd ma wziąć tyle pary, najwięcej mocy idzie właśnie w najniższe rejestry, nieważne czy jest on sztucznie podbijany z korektora, gałki wzmaka czy takie jest nagranie.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

to jak gadanie ze slepym o kolorach - nie sluchales misiowiec zadnego z tych korektorow i tylko sobie teoretyzujesz jak take cos mogloby poprawic brzmienie - a prawda jest taka ze posluchasz tego 3 dni i zabaweczka pojdzie w kat albo wroci na allegro. No chyba ze ci chodzi o te "cudnie" swiecace słupki w ciemnosci...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.