Skocz do zawartości
IGNORED

Dylemat: AKG K-501 czy SN HD 555 ?

azazel100

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Poszukuje fajnych słuchawek, i byłem już w miarę zdecydowany na sennheiser hd 555, ale pojawiła się okazja żeby nabyć AKG k-501. Nie słyszałem tych ostatnich, a decyzję muszę podjąć szybko, więc zwracam się z prośbą o subestie.

Ogólnie rzecz biorąc cenię sobie dobrą, równą średnicę i kontrolowany ( boże uchowaj nie przerysowany ) bas :D. Na tych słuchawkach będe słuchał raczej zróżnicowanej muzyki, od klasyki do metalu i punka włącznie, więc muszą być uniwersalne. Planuję również w niedalekiej przyszłości kupno jakiegoś wzmaka słuchawkowego.

Więc proszę o opinię i sugestie! :D

https://www.audiostereo.pl/topic/14119-dylemat-akg-k-501-czy-sn-hd-555/

Sam mam AKG K-401. Przy kupowaniu około dwóch lat temu porównywałem z większością modeli Sennheisera i z AKG K-501 też.

AKG mają delikatniejszy bas niż większość modeli Sennheisera, ale nie uważam żeby za mało. Wydają mi się bardziej precyzyjne, analityczne.

Dają poczucie przestrzeni.

Różnica brzmienia między K-401 a K-501 wydawała mi się niewielka i nie usprawiedliwiająca kupienie K-501 jako droższych. Sennheiser

HD 600 jako jedyny modej tej firmy wydawał mi się wtedy na tyle zrównoważony, żeby go kupić zamiast AKG (wszystkie poniżej dużo mniej mi odpowiadały niż AKG) - ale był znacznie droższy.

Słucham punka, rocka alternatywnego, metalu (black i gotyk), muzyki klasycznej. Jak dla mnie AKG pasują do każdego z tych gatunków.

HD 555 niestety nie słuchałem.

Słyszałem większość modeli Sennheisera i za każdym razem totalny blamaż. Ale największą porażkę poniosły HD 600 na AS 2003 na stoisku z płytami NAIMA - świetny odtwarzacz i przedwzmacniacz słuchawkowy Naima a dżwięk zamazany rozmyty, strzału nie warty!!!!!!!!!!!!!!

Dzięki keyop.

W takim razie sposobie się do skorzystanie z okazji:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Cena dziwnie mała, ale zaryzykuje... do odważnych świat należy :D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mam juz od 3 lat AKG501 i takze rownie niemal dlugo HD 600. Dla mnie rownowazne sluchawki ale inaczje sie spisuja z rozna muzyka. Generalnie slucham duzo czesciej AKG 501 (stosunek mniej wiecej 2:1). AKG sa bardziej muzykalne ale w decydujacych momentach moze nie pokazuja w rownie oczywisty sposob wszelkich szczegolow. I to wszystko. Bas w AKG zdecydowanie lepszy w moich uszach niz HD600, w ktorych jest tylko duzy. I to wszystko. W AKG 501 bas jest mily bo cieply i plastyczny. Bardzo mila cecha. Reszta spraw drugorzedna i na dobrym poziomie - wygoda, wtyki, kabelki, wyglad, itp.

pzdrw

soso

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.