Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz PM 7000- Rotel 971-Pioneer 656-Denon Pma 920 czy to dobre zestawienie z Tonsil maestro II 180

snark

Rekomendowane odpowiedzi

Aaa.zapomniałbym ,dodam że jest bardo miękko ciepło i okroągło ,jesli ktoś liczy na szybki bas to nie ta liga.jest mięsiście soczyście ale nie szybko :)

Gratuluje udanego zakupu. Najważniejsze że Tobie się podoba i tak ma być, a tymi którzy plują na Tonsil się nie przejmuj. Ja również mam kolumny tej firmy, z tym że model Siesta i mam w głębokim poważaniu tych co mieszają je z błotem. Mam wielką przyjemność z odsłuchów, a o to w tym chodzi.

Pozdrawiam.

Gratuluje udanego zakupu. Najważniejsze że Tobie się podoba i tak ma być, a tymi którzy plują na Tonsil się nie przejmuj. Ja również mam kolumny tej firmy, z tym że model Siesta i mam w głębokim poważaniu tych co mieszają je z błotem. Mam wielką przyjemność z odsłuchów, a o to w tym chodzi.

Cześć. Tak,jestem póki co zadowolony.Dzięki.Napisz,proszę czym napędzasz Siesty?

Jakbyś chciał kiedyś troszkę szybciej, a nie tak okrągło , to napisz.

Może da się coś wykombinować - jak to z Tonsilem ...;-)

A jak z wyższą głośnością, bo słyszałem różne opinie ?

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Napisz,proszę czym napędzasz Siesty?

Mam obecnie dwa budżetowe wzmacniacze - Denon pma 925R oraz Sony TA F 550ES. Z PMA grają z większym wykopem i dociążeniem, a z ES-em trochę spokojniej, bardziej kulturalnie, do spokojniejszej muzy ok.

Mam obecnie dwa budżetowe wzmacniacze - Denon pma 925R oraz Sony TA F 550ES. Z PMA grają z większym wykopem i dociążeniem, a z ES-em trochę spokojniej, bardziej kulturalnie, do spokojniejszej muzy ok.

,To bardzo cenne Informacje dla obecnych i przyszłych słuchaczy. Sony nigdy nie słyszałem.Też myślałem wcześniej o Denonie. Koleżanka ma przyjść w sobotę z Pm 920 który u niej gra z Dali.Ma do mnie 25 km :) ale zrobi ten wyjątek;) Podzielę sie wrażeniami. dziś grałem "Męskie Granie 2016" Szczena opada w utworach "Przytul Mnie" ,"Co mi Panie Dasz" Lipstic on the glass" Lao Che "Wojenka" Mazolewski"Polka","Nic nie może przecież wiecznie trwać"itp

Jakbyś chciał kiedyś troszkę szybciej, a nie tak okrągło , to napisz.

Może da się coś wykombinować - jak to z Tonsilem ...;-)

A jak z wyższą głośnością, bo słyszałem różne opinie ?

Tak jak napisałęm.Przy polskiej muzyce jest szeleszcząco ,ale znośnie.Wysokie nie męczą i nie kłują w uszy można swobodnie słuchać muzyki i nawet gadać przy tym rozumiejąc co się mówi ,nie trzeba się przekrzykiwać .Mówię tu o godz 12.dalej nie "jadę" niech głośniki trochę jeszcze pograją :)

Dokładnie przeliczyłem sobie metraż przestrzeni na słuchanie muzyki i okazało sie że pokój ma 20m2 otwarta kuchnia tzw aneks 5m2 i przedpokój czyli korytarzyk na buty i kurtki 3m2 .Wszystko to jest otwarte.Nie ma barier w postaci murków drzwi itp. W sumie jest to około 28m2 jest jeszcze korytarzyk do drugiego pokoju i trzeciego ale tego nie biorę pod uwagę.

Ogólnie kolumny potrzebują Mocnego pieca wtedy zagrają .wszystko zależy czego oczekujesz. Ja wiem jedno.Tonsil to dobre ,ba nawet bardzo dobre kolumny ,zwłaszcza maestro w tej klasie cenowej nie mają (nowe)czego się obawiać.

oczywiste ze musza miec mocny wzmak zyli spoko nawet od 100W/8ohm,

błedne twierdzenie ze denon nie, uwazam ze to bardzxo dobry wzamk , tylko ze ampli DRA 500AE

poza tym typowe dla tonsila dosc lipne ustawienie zwrotnicy, co ma wbrew pozorom

bardzo istotne znaczenie dla stereo, barwy muzy- wiem cos na temat

bo sam to opanowałem;

Wczesniej pisales ze kolumny stoja na krzeslach w pokoju corki.

Czytaj dokadnie wszystkie posty :)

poza tym typowe dla tonsila dosc lipne ustawienie zwrotnicy, co ma wbrew pozorom

bardzo istotne znaczenie dla stereo, barwy muzy- wiem cos na temat

bo sam to opanowałem;

Możesz coś więcej napisać na temat tych zwrotnic i co poprawiałeś?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.