Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz używany do 1000-1200 PLN lub nowy do 2000

Gatao

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów. Jest to mój pierwszy post. W temacie audio jestem całkowitym malkontentem, więc wybaczcie używanie mało fachowych sformułowań. Przyszedł czas na wymianę obecnego wzmacniacza na coś innego. Obecnie używam Yamaha A-500, CD Technics SL-P177A,głośniki Wharfadale Crystal 2-40. Pokój ma 16m2 i jest idealnie kwadratowy, jest w nim sporo mebli, a głośniki stoją około 50 cm od ściany. I w temacie ich odsunięcia mam małe pole manewru. Muzyka,której słucham to w 99% metal i rock. I tu największy problem, określenie co mi się w obecnym wzmacniaczy nie podoba i czego brakuje. Yamaha gra wystarczająco mocno, ale dźwięk jest dla mnie trochę chłodny i "kanciasty", preferowałbym nieco cieplejsze granie, bas jest ok, ale mógłby być trochę głębszy, problemem największym jest średnica, którą słychać tylko w bardzo mocnych utworach i szczegółowość instrumentarium, gdzie moim zdaniem instrumenty nakładają się na siebie. Wolałbym żeby szczegółowość była większa. Generalnie nie mam żadnych preferencji jeśli chodzi o producenta wzmacniacza, jedynym kryterium jest cena jak w temacie. Z góry dziękuję za pomoc i jeszcze raz przepraszam za małą fachowość opisu.

Musisz posłuchać u siebie innych klocków bo wcale nie jest powiedziane że za takie braki w reprodukcji odpowiada wzmacniacz.

Równie dobrze może to być wina CD lub kolumn o akustyce pomieszczenia nie wspomnę.

Bez testów u siebie będzie ciężko coś zawyrokować.

Pozdro

Moon 240i, Klipsch Heresy III, Mini PC, M2Tech HiFace Evo + Tomanek ?

Również słucham metalu i mam wzmacniacz z STX, a dokładniej model STX F-500, kupowałam go kilka miesięcy temu poniżej 2tys.Bas jest na prawdę głęboki i w dźwięku bym nic nie zmieniła. Od siebie mogę ten model polecić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.