Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kable do biwire, kolumny B&W 603s3

Curumo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, to mój pierwszy post na tym forum, wiec prosze o nie rzucanie bluzgami na dzien dobry :P. Jestem posiadaczem (a wlasciwie to sluchaczem - posiadaczem sa moi rodzice ;D) podłogówek B&W dm 603 s3 - nie będę ich tu teraz wychwalał, nie temu służy ten wątek. Zgłaszam się więc do Forumowiczów z pytaniem dotyczącym pracy tych glosnikow w biwiringu. Czy nastepuje znaczaca poprawa brzmienia (poprawa basu, bardziej czytelne wysokie itp.) po dodaniu drugiego kabelka? Obecnie pracuja one na IXOS 6003 (tylko fronty, tylne na jakims innym posrebrzanym 2,5mm kablu - pytanie umieszczam na forum stereo, poniewaz ten aspekt mnie głównie interesuje). Czy przy podłączaniu drugiego kabla (powiedzmy że decyduje sie na biwire) powinienem szukac czegos grubszego zeby zasilic tym sekcje basu czy tez czegos cienszego od IXOS 6003 zeby chodzila na nim gora pasma (wowczas 6003 zostaje na niskie tony). Oczywiscie mam na uwadze mozliwosci kolumienek, nie chce dojsc do pradoksu łączenia kolumn o wartosci 1800 zl kablem w takiej samej cenie ;D Nie stac mnie na jakies wypasione kable w cenie 800 zl/m wiec prosze sobie odpuscic podobne sugestie. Nie jestem tez zwolennikiem podłaczania kolumienek "dobrze wygrzanym kablem od żelazka" :P. Zapewne uwazni czytelnicy, zeby wyjasnic mi kwestie "czy biwire cos da" zaproponowaliby mi tymczasowe podłączenie frontów kablami od tylnych głosnikow, jednak to odpada ponieważ kable do tylnych glosnikow sa znacznie dłuższe ;) W gre wchodza kable w podobnym przedziale cenowym co rzeczone IXOS tj ok 25 zl/m. Kable mają 2 x 4m, wiec łatwo obliczyć planowany wydatek :D A moze sprzedac kabelki IXOS i za rownwartosc ich w biwiringu kupic jakis lepszy kabelek? (tj ok 2 razy drozszy). Prosze o sensowne podpowiedzi ;)

https://www.audiostereo.pl/topic/14176-jakie-kable-do-biwire-kolumny-bw-603s3/

Witam

Ja ze swojej strony polecam Ci Audinova Moonwalk Bi-Wire.

W moim systemie wygrał ze sporo drozszym i wydaje mi sie dosc dobrze cenionym AQ type 6

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pzdr

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.