Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do Onkyo TX-8250

onkyo8250

Rekomendowane odpowiedzi

Standardowo: szukam fajnych kolumn. Głównie chodzi mi o konkretne modele, które warto przesłuchać, bo nie sposób odsłuchać wszystko i być w każdym sklepie.

Amplituner: Onkyo TX-8250
Muzyka: rock
Pomieszczenie: 30-33 m2, dosyć wysokie otwarte na poddasze
Budżet: 2500 za komplet

Przesłuchałem do tej pory Indiana Line Tesi 561, Heco Aurora 700 i kilka Tannoyów. Obie pierwsze mi się podobały, Tannoye jakoś nieszczególnie. Słuchałem też Dali Opticon 2 - podobały mi się, ale to już nie ten budżet.

Mam jeszcze do posłuchania:

• Canton GLE 470 - tego nie znam, ale chcę go sprawdzić ze względu na metalową maskownicę, co byłoby fajne z powodu moich kotów. Dlatego też preferuję albo kolumny podstawkowe albo podłogowe, ale takie, które najniższy głośnik mają nie niżej niż 50 cm nad podłogą. To trochę ogranicza wybór kolumn dla mnie :)
  • Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
    Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
    , bo poleciło mi je kilku znajomych i do tego fajną cenę teraz mają

Za 1500 zł (+800zł za standy) mam jeszcze ofertę używanych monitorków Audiowave - z wyglądu coś jak:

Nie wiem czy to to samo, bo widziałem je na razie tylko przez moment. Nie znałem tej firmy, więc to bardziej pytanie o to, czy to fajny sprzęt.

I tak zupełnie jako tanią alternatywę mam jeszcze kilka pozycji na wypadek gdyby budżet się niespodziewanie skurczył:

• Tannoy Mercury F3 za 500zł
  • Dali 505 za 700zł
  • Mission m33i za 630zł

Co jeszcze warto posłuchać?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/142043-kolumny-do-onkyo-tx-8250/

Jakiś czas temu polecono mi tutaj na forum do wzmacniacza ONKYO Integra A-8650 kolumny elac FS 57 do słuchania rocka itp. brzmień. Jestem bardzo zadowolony, kolumny super grają, nie wiem tylko jak spisały by się u Ciebie z amplitunerem. Dobre recenzje widziałem też o FS 58, ale zawsze możesz poszukać też wyższe modele.

Od jakiegoś czasu w znanym serwisie aukcyjnym widzę kolumny Elac FS 127 i jestem bardzo ciekaw jak grają (mieszczą się w Twoim budżecie).Natomiast te kolumny, o których pisałem wcześniej można kupić już do 1000 zł (jest parę ofert).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.