Skocz do zawartości
IGNORED

jak to jest z tym poziomem szumów w lepszych wzmacniaczach?

Svawo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam kolejne dość laickie pytanie jak to jest z poziomem szumów we wzmacniaczach, jak to się przejawia w praktyce i o co chodzi? czy z kolumn dobiega faktyczny szum który może denerwować czy to tylko jakiś współczynnik mało istotny dla zwykłego kowalskiego..?

JEśli chodzi o przykłady, to w recenzjach piszą że caspian m2 ma ten wszpołczynnik bardzo dobry , w naimie nait 5si też jest dobrze ale jak przejdziemy półkę wyżej to juz naim xs i supernait 2 mają poziom szumów dośc wysoki, albo np takie musical fidelity m5si też podobno wysoko. O co to wogóle chodzi i dlaczego w miarę dobre wzmacniacze mają go podniesiony?

Pozdrawiam, 
Slawo

Nic tam nie szumi. Nie zwracaj sobie głowy głupotami. Im więcej będziesz patrzył na dane techniczne to tym mniej będziesz wiedział. Najlepiej posłuchaj u siebie. 

?👈

W dniu 30.12.2018 o 22:29, rafal735r napisał:

Nic tam nie szumi. Nie zwracaj sobie głowy głupotami. Im więcej będziesz patrzył na dane techniczne to tym mniej będziesz wiedział. Najlepiej posłuchaj u siebie. 

ja powaznie pytam, bo np taki (wyższy) naim jak nie gra muzyka to wysokotonowce lubią sobie delikatnie szumieć,taki ma zdaje się preamp,  a sprzęt zostawia się włączony 24h... nie patrzę na dane techniczne ale ta mnie zainteresowała

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.